23 Ağu 2010

Lider?


"Son 10 dakikada takımdaki lider vasfında olması gereken arkadaşımız olmadığı için, bu da futbolcularda bir yan etki yaptı."

Cümlenin yapısı bozuk ama haber sitelerinde yer alan şekli bu.. Mustafa Yücedağ hangi cümleyi bu hale sokmuştur onu bilmek imkansız ama Rijkaard ne ima ediyor olabilir burada? Takımda bu vasfı belli olan yabancılar varken işaret ettiği adresin ülke dışı olduğunu ben sanmıyorum.. Bu cümlenin altında yine önemli şeyler yatıyor muhtemelen.. Dünkü performanslar bağlamında kişisel bahis listem şudur:

Arda Turan: 1.20
Milan Baros: 10.00
Lucas Neill: 13.00
Lorik Cana: 15.00
Harry Kewell 20.00
Mustafa Sarp: 100.00 (parayı yatıran iyi kaldırır uzun vadede)

Not: Dün gece oynayıp kayda değer olmadığı düşünülen isimler listeye alınmamıştır..

25 YORUM:

Ozan dedi ki...

tek liderlik almayan ardaydı maç boyunca

Schumy dedi ki...

Arda'dan liderlik beklemek ölüden borç istemek gibidir. Taaa en başından beri hem de, sadece bugün değil...

Spooky dedi ki...

Sivasspor maçındna sonra, Rijkaard kalmayacaksa bile mutlaka sözleşme uzatılmalı, takımda istek ve otorite böyle sağlanır demiştim.

Bir haftada ayyuka çıktı her şey, ne kadar acı.

siriusjames dedi ki...

Rijkaard'ın kuyusunu kazan Arda Turan, Galatasaray Futbol Takımı'nın en büyük düşmanı ve kanseridir.

TA dedi ki...

rijkaard kendisini ima etmiş herhalde.rijkaard liderlik yapıyormu bu takıma.her maçtan sonra basının önünde oyuncularını eleştirmek nasıl bir liderliktir acaba?

nebilim dedi ki...

ben garanticiyim.. oyum 1.20 oranlı arda'yadır..hakan balta ile beraber suratlarından isteksizlik akıyor.

fazıl dedi ki...

Liderlik vasıfları bir tanrı vergisi,her başarılı kimsede olması gerekmeyen,kişilik yapısının parçası olan "vasıflardır". Sen lidersin denmekle lider olunmaz...

Olmayan liderlik vasıflarını da nasıl sergileyeceksin ??

Daha çocukken , gençliğini yaşayamadan , bitidiler Arda'yı...Bilerek , gündeme atıp arkaya saklandılar . O da yedi.. Yaşı müsait olmadığı için , esaslı bir akılvereni olmadığı için..Yüzüne bakıyorum : İhtiyar,koskoca "adam" gibi olmuş...Genç çocuk.

İşte malesef Türkiyede etin kilosu hala çok "Ucuz"..

Gemici Düğümü dedi ki...

Bu kuyu kazma işini ben de düşünüyorum uzun zamandır ama ihtimal vermek istemiyorum. Gencecik çocuk, hizipçilik yapmıyordur değil mi? Yapmıyordur deyin; lütfen...

Adsız dedi ki...

sabri ?

cisco dedi ki...

sair burada bayraga seslenmis.

skibbenin son donemlerinde ayakta duramayanlar, bir hafta sonra bulentle beraber 90 dakika geberene kadar kosmaya baslamisti.

bir kere bu adamlar, satmayi, teknik direktor yollamayi ogrendiler. bu isler yanlarina kar kaldigi surece de yapmaya devam edecekler.

90 + 3 dedi ki...

İlk önce aynı bir problem Rijkaard için de geçerli. Gerek maç içerisinde, gerek işlerin yolunda gitmediği dönemlerde kendisi de benzer şekilde pasif kalıyor.

İkincisi, bu sorunun çözümü kolay değil belki ama bunun yolu üstü kapalı yapılan garip açıklamalar hiç değil. Kimi kastediyorsa bir ya da bir kaç maç çeker kulübeye en azından. Her maç sonu aynı muhabbetleri dinleyip, üç gün sonra yine aynı takımı izliyoruz, o da ayrı bir tuhaflık.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Kaan dedi ki...

Arda mutsuz nerdeyse herkez mutsuz takımda böyle bir takımda da hele türk oyuncular gibi her halta duygusal yaklaşan oyunculardan bu durumda liderlik beklemek zaten gereksiz

O s c a r dedi ki...

Bir de futbolculara sormak lazım, siz maç esnasında kulübeye baktığınızda bir "lider" görebiliyor musunuz diye..

Rijkaard haklı, sahada mutlaka bahsettiği özelliklerde bir oyuncu olmalı ki maçı çevirebilme yetisini ortaya koysun. Fakat gözden kaçırdığı bir şey var, o da Galatasaray'ın şu süreçte teknik heyet içerisinde de bir lidere ihtiyaç duyduğu. Rijkaard'ın bunu ne kadar verebildiği ise ortada diye düşünüyorum.

Futbolcusundan yönetimine herkes eleştirilirken Rijkaard'ın bu kadar korunmasını anlamakta güçlük çekiyorum -bu yazıdan değil, genel olarak sözlükten ve bloglardan çıkardığım bir sonuç bu-

"Adamın elindeki malzeme bu" masalı revaçta bir süredir, benim anlamadığım bu malzeme nasıl işe yaramaz bir şeydir ki Sivas'a, OFK Belgrad'a, Bursa'ya, Karpaty'e bile yetemiyor. (3'ü Ali Sami Yen'de oynanan 5 maçtan 1 galibiyet çıkarabilmiş bu takım.)

Rosicky, Van der Vaart gibi oyuncular tek başına takıma derbi kazandırabilme gücüne sahiptir, Avrupa'da ise senin ayarında ve senden daha güçlü takımlara karşı turu geçme ihtimalini arttırır. Bu vb. transferlerin ana çıkış noktası budur.

Sen eğer Sivas'ı, Bursa'yı yenebilmek, Sami Yen'de adı sanı duyulmamış vasat takımlarla oynadığın ön eleme maçlarında galip gelebilmek için Rosicky'e,Ledesma'ya ihtiyaç duyuyorsan adama gülerler.

Velhasıl yönetim transfer sezonununda hayal kırıklığı yaşatmış olabilir, ve fakat bugüne kadar yapılan beş maçtan tek galibiyet çıkartabildiyse bu takım, bunun sorumlusu yönetimden ziyade sahaya sürdüğü kadro ve oyuna müdaheleleri ile teknik heyet ve sezona formsuz ve isteksiz başlayan futbolculardır.

Nacizane görüşüm Rijkaard'ın arkasında durulması ve sözleşmesinin bitimine kadar asla ve asla gönderilmemesi. Fakat üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz 14 aylık süreçte denemeye çalıştığı oyun şablonunu ve oyuncu kadrosu ile iletişimini gördükten sonra kendisi ile sözleşme yenilenmesinin ne kendisi ne de Galatasaray için doğru bir tercih olacağı kanısındayım. Yanılmayı ise can-ı gönülden isterim, orası ayrı.

Son olarak, Aceto'da Mourinho'nun röportajını okudum biraz önce. Şu kısmı alıntılamak istiyorum;

"Takımların yapılanmaları kültürle ve kazanmak için sahip olduğunuz özelliklere göre yapılmalı. 4-5 sene önceki oyunuyla Barça, Premier Lig’i kazanamazdı. Belki şimdi kazanabilir. Bu yüzden bir hocanın bir ülkeye gelip “ Bu benim sistemim ve oyun anlayışım” demesi mümkün değil. Eğer bir gün Pep Guardiola İngiltere’ye veya İtalya’ya giderse takımının Barça gibi oynayıp oynamayacağını görmek isterim. İnter de yapabildiklerimin aynısını Madrid’de bu oyun seviyesinde yapabilecek miyim acaba? İmkansız. Kültürel yaklaşım çok önemli."

Ne demek istediğim anlaşılmıştır muhtemelen.

Parma Maniac dedi ki...

90 + 3 ve Oscar, Rijkaard'ın hataları elbette var ama kendi adıma bunu dile getirmiyorsam fazla önemli olmadığını düşündüğüm içindir.. Ben direkt suçu Rijkaard'a elbette atmıyorum ama maç postlarında birçok şey söylüyorum aslında bu konuda.. Fakat dediğim gibi bunların çok önemi yok.. Ligin 2. haftası bitmişken, hala 1 Eylül'e kadar transferi bitireceğiz diyen yöneticilerin olduğu ortamda teknik ekibin hatalarını ayrıntılarıyla incelemek benim içimden gelmiyor..

Adsız dedi ki...

sabri

onur dedi ki...

Yahu elimizde futbolu küçüklere sevdirebilecek, takımın "yüzü" olabilecek, hal tavır davranışları ile gençlerin kendilerini özdeşleştirebilecekleri, takıma yeni taraftar katma potansiyeline sahip bir oyuncu var (Kewell'ı saymıyorum, yerli olması gerekir bu ismin uzun vadede) ve herkes sallıyor adama! Şahsen ben Arda'yı sezon sonu çekip gidecek olan Rijkaard'a 1000 kez yeğlerim! Zamanında Hakan Şükür için de yaptınız aynısını ki kendisi başardıkları wikipedia sayfasına sığmayan bir futbolcudur!

Neymiş Rijkaard profesyonelmiş oyuncuların yaşantıları ile ilgilenmezmiş; herkes kendisine dikkat etmek zorundaymış, TD'nin işi bu değilmiş; futbolu O mu öğretecekmiş, GS futbolcusu pas vermeyi, şut atmayı, topu stop etmeyi bilmeliymiş; futbol dediğin sadece 4-3-3 oynanırmış...İyi de burası TÜRKİYE ve düzen böyle! 2-3 senede de değiştiremezsin! Ne olacak şimdi?

"Ben beklerim abi avrupa kupaları, şampiyonluk vs. ipimde değil; kombinemi de alırım küme bile düşsek alkışlarım takımı" diyecek blog yazarı/yorumcu varsa buyursun meydan boş nasılsa!

Kcan dedi ki...

hala polatçı mısın Emre? yoksa öztürk'ün gelmemesi hala doğrudur mu diyorsun? cevabını dört gözle bekliyorum. haklı çıkmak o kadar güzel ki...

fazıl dedi ki...

@Onur:İyi de burası TÜRKİYE ve düzen böyle! 2-3 senede de değiştiremezsin! Ne olacak şimdi?

Türkiye'ye bir dünya yabancı teknik adam geldi..Bir sene sonra paralarını alıp gittiler.Bir kaçı dışında - isimlerini hatırlamak bile imkansız..Adamlar mı çakma ? Bizim yöneticilerimiz mi ? Yoksa burası Kumbara mı ?

Uzak "Mazi'de" bir tek GS Derwall'de israr etti ve yanlız GS değil Türk futbolu da 3-4 basamak atladı.Baktılar ..bu iş böyle oluyormuş: Denizli..FT 4 sene..(daha da kalırdı ama şişen EGO suna yenildi.)

Sonuç: Bir sene-iki sene sonra yollayacağını - GETİRMEYECEKSİN - Getirmişsen de dayanacaksın...
Getirmişsen - ve yolluyorsan - "Ben hata ettim" ,Yanlış karar verdim demektir.Gitti milyonlar..

Anlamakta zorlandığım şey : FB 4 yıllığına Daum'u getiriyor.1.sene sonra dünya paralarla yolluyor.Bunu yapanlar (her kulüp için geçerli) "Büyük Başkan" Herhangi bir kurumda bunun 1/100 yapsan direkt şut yersin..Taraftarın parasını harcıyorsun , kurumun parasını harcıyorsun.. Gerçekten anlayamıyorum .

taner tapiroğlu dedi ki...

duran top uzmanı(!) büyük şutör(!) arda turan'dan lincoln'ün yenme sürecini başlatan 5 yediğimiz kocaeli maçından beri nefret etmekteyim. ama artık tribünler de yemiyor hareketlerini kendisi de bunun farkında o yüzden bir karış suratla oynuyor beyzade. ulan ben bunun volkan şen'in oynadığı topun yarısını oynadığını görmedim kaç senedir siz hangi yıldızdan hangi liderden bahsediyorsunuz. geçen sezon dos santosa pas atmamak için şekilden şekle girdi kankası fenerli canerle birlikte siz hala bu çocuktan lider diye adam diye bahsetmeye çalışıyorsunuz. çok ilginç.

Adsız dedi ki...

Ne demek "teknik direktör pas vermeyi,şut çekmeyi mi öğretecek?"...İşi ne ya?Sadece ilk 11 belirlemek mi?Antreman programı hazırlamak,futbolcularıyla ilgilenmek kimin görevi? Bunları yapmıyosun bari maç içinde oyuncu değişikliğini mantıklı biçimde yap.Orta saha çıkarıp forvet almak nedir? Ondan sonra Hıncal'a kızıyosunuz.Bir insan Rijkaard diye ,çıplak krala "kralım çok yakışmış" da denmez ki.

Oscar'ın yaptığı alıntıyı herkes okusun.

"Takımların yapılanmaları kültürle ve kazanmak için sahip olduğunuz özelliklere göre yapılmalı. 4-5 sene önceki oyunuyla Barça, Premier Lig’i kazanamazdı. Belki şimdi kazanabilir. Bu yüzden bir hocanın bir ülkeye gelip “ Bu benim sistemim ve oyun anlayışım” demesi mümkün değil. Eğer bir gün Pep Guardiola İngiltere’ye veya İtalya’ya giderse takımının Barça gibi oynayıp oynamayacağını görmek isterim. İnter de yapabildiklerimin aynısını Madrid’de bu oyun seviyesinde yapabilecek miyim acaba? İmkansız. Kültürel yaklaşım çok önemli."

Ama bizim Rijkaard'ın eline 2000 yılından sonraki en iyi kadroyu verirsin "Malzeme yetersiz" der.Maç sonrası oyuncuları suçlar.Bizim halkımız da komplekslerinden dolayı Rijkaard'ı eleştirmez.Anlamıyorum dokunulmaz mı bu adam arkadaş!

Adsız dedi ki...

belki de aranan lider sensindir tardini.istemezmisin gs teknik direktörü olmak

Gemici Düğümü dedi ki...

Rijkaard'ın korunmasındaki temel felsefeyi anlamak lazım. Skibbe'nin gönderilişinden sonra Rijkaard geldiği anda, korunmasına karar verilmişti. Korunmasına karar verilmişti çünkü, sürekli direktör değiştirmekten, bilinç altında her Türk seyircisi gizli bir utanç duyar. Hepimiz ManU, Liverpool, Arsenal gibi yıllarca aynı direktörle gitmek, sistem kulübü olmak istiyorduk. Gelen isim Rijkaard'dı ve artık isme bulunacak bahane yoktu. Şampiyonluklar görmüş, sistemi bilinen bir adam. O yüzden dostlarım, şu sıralar "Rijkaard ne yapıyor" diye şaşkın şakın bakılsa da, en azından sözleşmesinin sonuna kadar ona laf edilmeyecektir. Skibbe'yi gönderenlerin yaptığı hata, bu sefer tekrarlanmayacaktır. Hele karşı kutupta Polat yönetimi , Arda gibi oyuncular varken kimsenin Rijkaard'ı can-ı gönülden eleştiresi gelmez.

Parma Maniac dedi ki...

Can, pardon cevap vermeyi unutmuşum sana.. Öztürk'ün hala öyle bir programla seçime çıkması büyük hata diyorum bunda doğal olarak bir değişim yok ama Polat'la ilgili yaşadığım hayal kırıklığının haddi hesabı yok..

adsız ben Barcelona'ya lider olacağım, beklentim o.. Bütün planlarımı bunun üzerine yapıyorum..

Adsız dedi ki...

barcelona fazla sana.
galatasaray altyapısı gayet uygun :)

Parma Maniac dedi ki...

İltifat olarak aldım adsız, ama orası bu işe ciddiyetle eğilenlerin yeri.. Şezlongdan sallamak daha eğlenceli :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.