2 Oca 2010

Wellington Alves da Silva


Çıkan haberler Arsenal'in 3.5 milyon pound karşılığında bu afacan dönisi bitirdiği yönünde fakat şu an için kulüpten yapılan resmi bir açıklama yok.. Wellington 93 doğumlu, 16 yaşında A takıma çıkmasıyla piyasasını yapmış, hücum hattının her yerinde oynadığı söylenen bir oyuncu.. Arsenal'in yaklaşık 1.5 senedir ilgisi üzerinde.. Sandro Orlandelli ve Pablo Budner üzerinden düzenli olarak takip ediyorlardı.. Wenger'in son dönemde sıklıkla kullandığı Christian Karembeu'yü de çocuğu izlemek için Brezilya'ya yolladığı söyleniyor.. Tam 1 sene önce Aralık ayında bir haftalığına deneme için Londra'ya getirilmişti Wellington.. Fluminense'de Brezilya altyapı şampiyonalarında çıktığı 28 maçta attığı 40 golle benzer bir piyasayla Arsenal'e gelip bir haftalık deneme esnasında da ortalığı birbirine katmış, çıktığı bir U-16 Norwich City maçında tek devrede 4 tane yazıp Steve Rowley ve Arsene Wenger'i kendisine hayran bıraktığı zaten yazılıp çizilmişti fakat söz konusu olan takım Arsenal oldu mu bu tip denemelerden fazla çıkarım yapamıyorsunuz.. Bulgar Nikolay Dimitrov denemeye geldi, bir hayli etki bıraktı fakat daha sonra ses çıkmadı.. Yine geçtiğimiz yaz Veljko Batrovic adındaki "Sırp Messi" denemeden geçirilip iş ciddiye bindirildikten sonra ortadan kayboldu.. Oyunculuk profili yönünden Batrovic için söylenenlerin aynısı Wellington için de söyleniyor.. Hem açıkta, hem de forvet olarak oynama yetisine sahip, üst düzey hız ve çabukluğa sahip ve muazzam driplingçiler.. Futbolun özel yıldızları kaydırdığı noktadan sonra yeni nesil genç yeteneklerin ilerlediği çizgi budur dünyada.. Wellington'un farklı olarak çok özel bir bitirici olduğu da söyleniyor ki bu onu oynadığı takımlarda forvet mevkiine de sık sık götürüyor fakat Arsene Wenger'in aldığı takdirde onu en uçta kullanmayacağı artık Arsenal sırrı değil..

Cimri Wenger 17 yaşındaki bir Brezilya pasaportlu oyuncuya 3.5 milyon pound vermeyi düşünüyorsa o çocuğun vadettiği çok önemli şeyler vardır.. Geçtiğimiz aylardaki U-17 şampiyonasında Brezilya kadrosundaydı Wellington ama 3 maçta da yedekteydi ve ikisinde oyuna girdi, son maçta uzatmada bir gol attı.. Turnuvada Brezilya adına önemli şeyler beklenen oyunculardan biriydi ama piyasaya çıkamadı.. Arsenal'e transferi gerçekleşirse en az 3 sene gözlerden ırak bir şekilde programa tabi tutulacağı garantidir.. Son dönemde Arsene Wenger'in yaptığı transferlerde hep küçük fizikli oyunculara yönelmesi İngiltere'de eleştiri konusudur, Wellington transferi resmileşirse bu yönden de Wenger'in hatrını soracak kişiler olacaktır.. Yaş 17, boy 1.70.. Gelecek 3 yıl içinde mutlaka artış olacaktır ama nereye kadar? Özel yetenek söz konusu oldu mu 70-75'li boylar her zaman kabul edilebilirdir elbet, en azından bu taraftan vurmamak gerekir Wenger'e.. Bir yıl önce beklenen transfer gecikmeli olsa da gerçekleşiyor.. Jack Wilshere'ın yanına benzer özelliklerin üzerine temiz bir bitiriciliğe sahip başka bir genç geliyor.. 1.5 yıldır 3 milyonluk bir oyuncunun üzerinde duran bir teknik adam ve scout ekibine orta sahaya neden 30 milyonluk, garanti bir transfer yapmıyorsunuz sorusunu sorabilir misiniz? Tek oyuncu için kıtalararası onlarca sefer yapan, yaptıran bir adama transferle ilgili herhangi bir hesap sorma hakkına ne derece sahip olabilirsiniz? Adı duyulmayan, kimsenin bilmediği oyuncuları Sırp Messi, Bulgar Pires şeklinde piyasaya sunan ve bizleri haberdar eden adama kendi açımdan söylenecek bir şey yoktur.. Arsenal'in her genç transferi, gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin kendi içinde bir hikayedir.. Zaman zaman takımın contender özelliğini kaybetmesinden dolayı hastası olduğumuz adama kızsak da bu gerçek bir şekilde önünüze çıkıyor, başarı(sızlık?) yönünden oluşan asabiyet o anda kayboluyor..

Sonra, "Ama takım 6 senedir şampiyon olamıyor." Eee napalım yani?

7 YORUM:

frank dedi ki...

gerçekte ne olur bilmem de fm'de canavar oluyor bu çocuk.

Adsız dedi ki...

e abi arsenal'in misyonu diğer takımlara oyuncu yetiştirip satmak mıdır? ayrıca van persie, wilshire, nasri, walcott, arshavin varken aynı işi yapan bu takımda(en yaşlısı 28 yaşında olan) bu tarz yatırımlarla nereye kadar taraftarı tutabilirsiniz? ben futbolcuyu genç yaşta bulup yetiştirip en parlak döneminde satan bir takımı desteklemek istemem açıkcası.

brk dedi ki...

yoksa wenger de mi fm oynuyor ? şaka bir yana bu isimleri katması güzel ama daha büyük hedefler için daha büyük oyuncular gerekmemektemidir sizcede ?

Parma Maniac dedi ki...

Haklısınız aslında gidilen yolun biraz daha farklı olması gerekiyor, zaten arada sırada blogda konusu geçer.. Fakat yine de saygı duyamadan edemiyorum ben şu hikayeleri okuduğumda.. Bu yolla büyük başarılar çok nadir uğrar kulübe, orası bilinen gerçek.. Ama bu yolla o başarılara bu kadar yaklaşan başka takım ve hoca da yok dünyada, işin başka gerçeği de bu..

canbil dedi ki...

bence West hamı çalıştırsın wenger artık. orda FMci ruhunu tatmin eder.

Alper Öcal dedi ki...

Flu altyapısı sağlam çalışıyor son yıllarda.

Çok güzel bir yazı konusudur ama tembelliğim üzerimde.

Maicon Fener'e gelirse yazacağım ama :)

van auger dedi ki...

isterse 20 yıl daha şampiyon olamasın arsenal bu adam yine de emekliliğine kadar kalsın isterim arsenalde. zira bu adamdan iyisi(yok)
gelmez arsenalin başına.ondan sonra da thomas schaaf gelsin mümkünse.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.