28 Oca 2010

Welsh Open 2010 Son 16


Turnuva pazartesi başladı ama ilk tur maçlarının tamamlanması bugünü buldu.. 32 oyunculu turnuvanın finalinin cumartesi olduğunu düşününce takvim garip geliyor ama zaten Eurosport takvimi de bu aralar çok kalabalık olduğu için turnuvayı da televizyondan takip etmek kolay olmuyor.. İlk turda sadece Ronnie O'Sullivan'ın Stuart Bingham'la dalga geçercesine oynadığı maça ve bu geceki son 16 açılışına bakma fırsatım oldu.. İlk turdaki 16 mücadelede çok çok büyük sürprizler yok.. Andrew Higginson ilk turda Marco Fu'yu 5-2'yle geçti.. Kağıt üzerinde sürpriz fakat Higginson'un kariyerinin zirvesini 2007'de bu turnuvada final oynayarak gördüğünü ve bunun motivasyonuyla oynadığını düşününce çok da garip değil.. Vasat Barry Hawkins'in Peter Ebdon'a taktığı halka ve 5-0'lık galibiyeti oldukça ilginç ama Ebdon'un son yıllarda yaşadığı düşüş yine ilginçliğin derecesini düşürüyor.. Grand Prix'te final oynadıktan sonra UK Championship'i kazanıp müthiş bir form yakalayan Ding Junhui'nin Masters'tan sonraki ilk turnuvada yine ilk turda elenmesi ise çanları Çinli için çaldırmaya başladı.. Jamie Cope klas oyuncu fakat 5-3'lük mağlubiyet sonrasında Ding mutlaka "yine mi?" demiştir bence.. Dünya Şampiyonası'na kadar tazelenmesi ve antrenman temposunu artırması şart gibi görünüyor.. Elemeden gelen Matthew Stevens'ın elit oyunculardan Shaun Murphy'yi decider'da geçmesi de yine ilginç fakat Matthew'un potansiyeli nedeniyle çok da yadırgayamayacağınız bir sonuç.. Stevens bu oyunda kimi yenerse yersin bir yere kadar garipseyebilirsiniz.. Bu maçlar dışında bütün favorilerin kazandığı bir ilk tur geçti.. Roket'in Bingham karşısında yaşadığı sıkılmalar izlerken beni bile rahatsız etti.. Bazen rakibe saygı göstermeyi unutabiliyor bizim eleman, tekrarlanmaması temennimdir.. İlk turdan ortaya çıkan sıkıntı ilerisi için de pek hoş değil O'Sullivan için.. Masters'ın paspası Mark King zayıf rakibi bulunca vurup geçmiş, helal olsun diyen çıkmış mıdır bilemiyorum 2 hafta öncesinden sonra.. Masters şovmeni Mark Selby yeni yetmelerden Judd Trump'ı rahat geçmiş, yine Masters'ın düşük performansçılarından Stephen Maguire ise Dominic Dale karşısında decider'da son siyahta kazanmış.. Dale'in evinde gösterdiği dirence de pek şaşırmamak gerekiyor bu bağlamda..

Son 16 eşleşmelerine geçmeden önce geleneksel fikstür şenliğine de bir bakmak gerekiyor tekrar.. Tablonun alt tarafında Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui, Mark Allen, Shaun Murphy, Mark Selby ve John Higgins gibi süper oyuncular varken üst kısımda ise Allister Carter (ki düşüşte), Neil Robertson, Mark Williams, Marco Fu ve Stephen Maguire var.. Neil Robertson dışında hiçbirinin mükemmel durumda olduğunu söyleyemeyiz.. Alt tarafla karşılaştırınca abukluk yine net bir şekilde ortada..

Son 16 maçları şu şekilde..

Allister Carter - Neil Robertson

Stephen Hendry 3-5 Ryan Day

Andrew Higginson - Mark Williams

Barry Hawkins - Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan - Jamie Cope

Mark Allen - Matthew Stevens

Mark Selby - Mark King

Graeme Dott - John Higgins

Ryan Day, Tony Drago'dan sonra Stephen Hendry'yi de geçerek Masters'taki kepazeliği temizleme yolunda önemli bir adım daha atmış.. Son 5 yıldaki müthiş düşüşüne rağmen son Day nedeniyle favorim Hendry'ydi bu maç öncesinde.. 7. frame'in sonları özellikle güzeldi.. Bir diğer oynanan son 16 maçında Ali Carter, Neil Robertson karşısında 4-2 önde ve 7. frame'de Neil'ın küçük bir avantajı var.. Carter elemeyi başarırsa önemli ölçüde gözdağı verir üst tablodaki rakiplerine.. Bunun dışında Higgins ve kendisini odaklayabilirse Ronnie'de sürpriz beklemiyorum.. Masters'ta uzun bir aradan elit bir oyun sergileyen Mark Williams'ın Welsh Open elemanı Higginson karşısında ne yapacağını merak ediyorum.. Barry Hawkins de Stephen Maguire'a bir sürpriz çıkartabilir.. Turun en zevk ve keyif vadeden mücadelesini de Mark Allen - Matthew Stevens arasındaki maç olarak seçtim, o maçı izleme şansımız olursa tadından yenmez..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

mark allen karşısında çoktandır özlediğimiz ronnie'yi izlemek muhteşemdi yeşil top 147 hesabını bozdu ama o oyunun bedeli 1147ydi bence sırada higgins var ronnie dünkü gibi oynarsa onu kimse tutamaz c'mon ronnie:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.