27 Oca 2010

2 yıl sonra...


Tarih: 18 Şubat 2008.. Bir gün önce oynanması gereken Konyaspor - Galatasaray maçı kötü hava koşulları nedeniyle 18'ine erteleniyor.. Avrupa'da 3 gün sonra Leverkusen deplasmanına çok önemli bir maça çıkacak olan Galatasaray tarafı ısrarla maçın ertelenmesini istese de federasyonun kararı kesin ve net, maç oynanacak.. Galatasaray sahaya çıkıyor, Ümit Karan'ın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılıyor.. Ama çok önemli bir kaybı var.. Eski futbolcusu Joao Batista'nın tamamen zemin nedeniyle ters bir müdahalesi sonrasında Uğur Uçar'ın diz kapağı kırılıyor.. Uzun bir tedavi süreci gerektiren bir sakatlık olmasına rağmen belki yanlış müdahale, belki başka bir nedenle süreç iyice uzuyor, Uğur 15 ay boyunca futbol oynayamıyor..

Tarih: 27 Ocak 2010, bugün.. 3 gün önce takımın sağ beki Sabri Sarıoğlu'nun sakatlığında ve kar nedeniyle yine ertelenmeyen bir maçta sahaya çıkıp oynayan Uğur Uçar yine kar yağışı altındaki bir maçta sahada.. Konya'da zemin normal olsa o sakatlık yaşanır mıydı? Bunun cevabını kimse veremeyecek ama duygusal bir yaratık olan insanoğlunda bir dalgalanma yaratması son derece doğaldır sanıyorum.. Antep maçında yeteneklerinin el verdiği ölçüde yaptığı bindirmelere ve ileri çıkışlara pek bulaşmasa da çok önemli bir maçta oldukça mücadeleci bir oyun sergileyen Uğur, pek de önemi olmayan kupa maçında, Ankaragücü deplasmanında sanki biraz değişik koşuyor, çok bariz olmasa da bir tedirginlik içinde oynuyor.. 2 yıl önce futbol hayatını ciddi anlamda tehlikeye sokan bir kar yağışından sonra 3 gün arayla 2 defa karlı sahada koşmaya, futbol oynamaya çalışıyor.. Psikolojisi en sağlam insanda bile yara açmaması mümkün değildir sanırım bunun.. Uğur'da da az da olsa etki yarattıysa da bu iki maç sakatlığı kafasından tamamen atması yönünden müthiş katkı sağlayacak belki de..

Bir hadisenin izlerini silmek için gereken süre, 2 yıl.. 20 yılda geçmeyen yaraların olduğunu düşünürsek belki de çok büyük bir bedel değil.. "Kime göre, neye göre" sorusunun bundan iyi oturacağı bir durum da yoktur sanıyorum..

Tekrar geçmiş olsun..

2 YORUM:

arnawut dedi ki...

uğur antep maçında da korkak oynamıştı, bu geceki maçı izleyemedim voleyboldan dolayı ancak sen yazıncan düşündüm de harbi zor durum be...

salva dedi ki...

biraz da solbek oynaması daha etken değil mi ?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.