8 Oca 2010

Togo'ya Saldırı


İşte yıllarca iç savaş yaşamış, onu atlatsa da izlerini silememiş bir ülkeye büyük organizasyon vermenin zararları.. Ülke ve kıta fark etmiyor, terör dünyanın her yerinde var.. Antrenmanları için otobüsle mekanlarına doğru ilerleyen Togo Milli Takım otobüsüne ağır ateş açılması sonrasında ülke ve futbol gündemi birbirine girmiş durumda.. Otobüsün sürücüsü olay yerine can vermiş, çok sayıda yaralı olduğu da gelen haberler arasında.. Yaralılardan iki tanesi (edit: sayının dört olduğunu söyleyen kaynaklar da var) Togo futbolcusu.. İngilizler olaya direkt Emmanuel Adebayor yönünden yaklaşıp onun durumunu merak etmişler.. City yetkilileri de kafayı yemiş durumda ama Adebayor'un sorunu yokmuş.. Futbolcular çok uzun süreli ateş altında kaldıklarını ve ortalığın kan gölüne döndüğünü, bu olayın şokunu atlatmanın mümkün olmayacağını söylemişler.. Hiçbiri şu anda maça çıkmak istemiyormuş doğal olarak, muhtemelen takım olarak turnuvadan çekilecekler.. Büyük gelişim içinde olsalar da ülke içi güvenliği asla tam anlamıyla sağlayamayan ve bu konuda kuşkularla turnuvaya giren Angola ise bu olaydan sonra çok büyük yara alacak, ki alsın da.. Şu olaydan sonra o kupadan ne hayır gelir, insanlara sahadaki futbol ne kadar zevk verir göreceğiz.. Yazık..

7 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yazık kere yazık.Afrika kıtasının getirildiği hal insanlığın inkarıdır.Bir çok açıdan.

Schumy dedi ki...

Direkt iptal edilmeli turnuva.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Parma,

Olay Kongo Demokratik Cumhuriyeti sinirinda meydana geliyor. Turnuva yetkilileri "Soforun once baskent Luanda'ya gelmesi, oradan da hava yoluyla Cabinda'ya gecmesi bekleniyordu, direkt oraya otobusle gitmemeliydi" demisler. Yani Angola'nin ve de turnuva yetkililerinin 1. derecede mesuliyeti olmayabilir. Pesin hukumlu olmamak lazim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bu arada link:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8449319.stm

Parma Maniac dedi ki...

shelbyl haklısın ama açıklamada saldırının Angolalı haydutlar tarafından yapıldığı da var ve sonuç olarak olay Angola sınırları içinde gerçekleşiyor.. O bölgenin bağımsızlığını isteyen böyle asilerin bulunduğu ortamda niye maç oynatılır ve takımlar oraya gönderilir ben onu anlayamadım asıl..

Unknown dedi ki...

Adebayor tyler durden vücudu yapmış. omuzlar o boya göre biraz az gelişmiş ama mideden anlaşıldığı kadarıyla beslenmesine baya dikkat ediyor.

Amma yüzeysel bir yorum oldu bu da yaa

Porco Rosso dedi ki...

İşte yıllarca iç savaş yaşamış, onu atlatsa da izlerini silememiş bir ülkeye büyük organizasyon vermenin zararları.. Ülke ve kıta fark etmiyor, terör dünyanın her yerinde var.

demişsin. burdan yola çıkarak türkiyede de bir organizasyon yapılmaması gerektiğini mi düşüneceğiz. euro 16 ya giderken biz bunu atlattık mı?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.