28 Oca 2010

Son karar 20


Nonda son 1 senede bitmişti ve uzatmaları oynuyordu.. Ve hakem düdüğü çaldı.. Son derece ucuz bir maliyetle Galatasaray'a geldikten sonra takıma katkılarını tartışmak mümkün değil.. Kimilerinin Baros'tan yetenekli, kiminin ligin en iyi forveti olarak iddia ettiği Nonda son 1 yılda belini döndürürken gün geçiren, fizik ve ruhen bitmiş bir konuma gelmişti.. Böyle bir oyuncunun sadece forvet olduğu için herhangi bir maçta gerekeceğine zerre katılmıyordum ve gönderilmesi gereken ilk oyuncuydu bana göre.. Leo Franco söylentilerine daha 1 sene önce yaşanan Steaua maçı ve sonrasındaki taraftar feryatları hatrımdayken inanamamıştım.. Taraftarın desteklemesi de bu açıdan fazlasıyla garip geldi bana.. Leo en azından bu seneyi tamamlamalı.. Kewell gitse onu bile belirli ölçülerde makul bulacaktım ben ama Nonda'nın gitmesi her açıdan en doğrusuydu.. Jo transferiyle zaten Avrupa'daki tur zora sokulmuştu, artık Gio'lu bir 4-6-0 çakmasıyla formda Atletico karşısında iş yapmaya çalışacağız.. Bu ortamda yeni bir transfer peşinde koşmak, Pavlyuchenko peşinde helak olmaya devam etmek ise benim gözümde tarifsiz bir transfer görgüsüzlüğü olur.. Bu kadar sonradan görme olacağına inanmıyorum Polat ve Üstünel'in.. Transfer bu hamleyle kapansın ve yolumuza devam edelim.. Yeni bir forvet transferi opsiyonu bulunmayan Jo'yu niye aldınız dedirtir, hoş olmaz..

Bu da hayırlı olsun, artık önümüze bakıyoruz..

14 YORUM:

gillerprensi dedi ki...

Hayırlısı olsun! Emre Aşık'ı forvette kullanacakmışız.

Fatih dedi ki...

dostum keita var forvete. ya da dos santos'u cakariz oraya. hallolur forvet isi. okadar adam var iri gol atar. sarp atar, elano atar, sabri atar ulan!

Adsız dedi ki...

k.bakma ama leo franco ne yaptı bu zamana kadar? Çoğu maçlarda hatalı goller yedi...Nonda adam ligde 13-14
maç ooynadı 7 gol attı.Daha ilk yarı bitmeden baya bir gol attı. Her neyse... Yapılan tüm bunlar gs klübünün vefasızlığını gösterir. Hagi,fatih terim,hasan şaş,ümit karran'ın gönderilmesi de bu vefaszızlığı gösterir... Her neyse inş. Jo nondayı aratmaz yoksa Haldun Üstünel ve Adnan Polat ın işi zor...

Rumeras dedi ki...

Yazılanlara katılıyorum ..
Fakat Atletico Madrid hala daha form tutmadı sadece kupada tur atladılar .. Ligte aynen devam .. Ve bence bir Türk forvet gelmeli .. Fakat Tottenham'da Gudjhonsen ile sözleşme imzaladı .. Crouch , Defoe , Robbie Keane'in yanında bir tane daha forvet aldılar ve bence bu sene sadece 4 maç oynuyan Pavlyuchenko'nun boşa çıkması demektir ..

Tassadar dedi ki...

Adsız arkadaşıma katılmıyorum,

Vefasızlık nedir? Nonda'nın yaptıklarını zerre reddetmem kendisini de severim. Fakat o 7 gölü karın tokluğuna çalışırken atmadı, tribündeki tüm adsızlar yenildiğimiz maçlarda homur homur kaynarken bu adam bizim tek forvetimizdi, ASY'deki son 2 maçını da canlı izledim, Nonda kafasında zaten takımdan ayrılmıştı(kastettiğim kaçırdığı penaltı değil, genel umarsızlığıdır)

Yaptıkları için helal olsun, ama artık şu takımı vefasızlıkla suçlamayın. kimse bedava oynamadı, tehditle yollanmadı, sırtlarına geçirip ekmeğini yedikleri VEFASIZ klüp hakkında yazdıkları saçmalıklar, yaptıkları haksız yorumlar sayesinde ekmek yiyor o mağdurlar.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İçim buruk olsada üzgün değilim.Kewell'dansa Nonda,evet.Sözleşme yenileselerde hepten rahat etsek...

Legolas dedi ki...

Leo Franco bu sene fenerbahçe maçı haricinde hatalı bir tek gol yememiştir ki orda da hatası olduklarının biri ofsayt diğeri de olamayan bir penaltıydı. Gol yendiyse suç kalecidedir cehaleti yüzünden kalecisiz kalmanın anlamı yok. Defansın kepazeliği yüzünden bu kadar anlamsız eleştirilmesi de taraftarın bakış açısının ne kadar üzücü olduğunu gösteriyor.

Nonda saha içini düşündüğümüzde doğru seçim ama güzel bir uğurlamayı fazlasıyla hak etti.

Adsız dedi ki...

santraforsuz oynamak demek 460 demek değildir. sonuçta takımda gene forvetler var. zaten jo oynarsa santraforlu oynamış olur.

brs dedi ki...

neden olmasın kewellle dondurulur onumuzdekı sene ıcınde sozlesme yapılır. roman gelsın opsıyon olur bu sagık ekıbı oldukca en ufak sakatlıkta ben kabus goruyorum artık ayrıyatten bonservısıyle alınıcak galıba roman bence gorgusuzluk olmaz sadece yenı gelen oyuncuların uyumu cabuk bıtsın dıye ummalıyız bence :D

mtunay dedi ki...

Avrupada forvetsiz olmak bana çok mantıklı gelmiyor.Nasıl bi çözüm bulunacak çok merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

Besiktas Nonda yi alir... Bence yararli da olur...

Floyd dedi ki...

@adsız

arkadaşım şaka mı yapıyorsun ya, ne olacaktı hasan şaş bu takımda mı tutalacaktı? adam 85 kilo olmuştu son senesinde, halısaha maçına çağırılmayacak seviyedeydi. ayrıca şu vefasızlık lafını bi kenara bırakın artık, futbolda vefasızlık diye birşey yoktur. real madrid 10 küsür sene formasını terleten salgado'ya yol verdi önceki sene, nonda'yı gönderince mi vefasızlık oluyor? geçiniz.

sunshine dedi ki...

Hala leo francoyu savunmaya çalışanlara şaşıyorum doğrusu.Adamın 2 metreye yakın boyu var ve hiçbir yan topa çıkmıyor.Kornerden ve duran toplardan gol bu kadar çok gol yememizin sebebi sadece defans mı yani.Geçen sene bir maç için aykut gibi bir kaleciyi silip atanlar nedense ismi leo olunca hatalarını göremiyor.

nuri dedi ki...

@amanteramco, bilir kisi olmasam da amator kumede kalecilik yapmis ve leo f.'nun gs'ye geleli oynadigi hemen butun maclari izlemis biri olarak yan top zaafinin ciddi boyutta olduguna katılmam. bir kalecinin çıkıp almamasının hata olacağı ve leo franco'nun çıkmadığı/hatalı çıktığı çok az top hatırlıyorum ben,çıkmadıklarının çoğu
on direge yapilan sert ortalar, zaten 1den fazla defans oyuncusunun savundugu bolgelere yapılan ortalar gibi bir kalecinin çıkmama yönünde de inisiyatif kullanması anlaşılır olan durumlar bence.
aynı şekilde yediği hatalı gol de çok az bana kalırsa söylenenden.
ha kurtardığı maç sayısının da çok az olduğu söylenirse ona birşey diyemem, ama -ufuk hakkında konuşacak kadar izlemedim-, aykut'tan daha guven veren bir karnesi olduğu kesin GS'da.
De Sanctis'i bin kere tercih ederdim, zaten onu bile kıyasıya eleştirenleri hiçbir zaman anlayamadım.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.