8 Oca 2010

Patrick Vieira City'de


Roberto Mancini'nin takımın başına geçtiği günden beri birinci hedeflerinden biri olan Vieira City'ye imzayı atmak üzere.. Uzun bacak İngiltere'ye uçtu ve kontrollerden geçiyor, yarın sabah transferin açıklanması bekleniyor..

Transferin hangi amaçla yapıldığına dair net bir fikir yok.. City'nin kalabalık bir bölgesine yapılan Mancini merkezli bu eklemeden neler beklendiğini anlamak da kolay değil.. De Jong, Ireland, Barry ve Shaun Wright'ın dahil olduğu rotasyondan çok şeyler beklenen ama bunları şimdilik karşılayamayan Kompany çıkar gibi olmuştu.. Böyle kalabalık bir oyuncu topluluğunun üzerine transfer edilecek olan Patrick Vieira ya Mancini'nin Barry ve Ireland arkasında direkt olarak Fransız'ı tercih edeceğini, ya da bazı oyuncuların performansından memnun olmadığı için aba altından gösterilen bir sopa olarak rotasyona sokulacağını gösteriyor.. Mancini'nin Inter'den eski öğrencisi.. 2006/2007'de puan rekoruna gittikleri tek yenilgili efsanevi sezonda düzenli bir oyuncu olmasa da rotasyonun çok önemli parçalarından biriydi Vieira.. Sakatlıklardan çektiklerinin yanında takıma da büyük fayda sağladı.. Ondan sonra bu sezona kadar daima düşen maç sayıları ve dakikalarla 33 yaşında ıskartaya çıkmak üzere olan bir oyuncu görünümüne girdi..

Arsene Wenger'in Vieira'nın City'ye transferini güzel karşılayan politik tavrı bir yana gidişinde olumsuz olmasa da fazla etkilenmeyeceklerini ima eden sözleri hala hafızalardadır.. Keza Henry'nin Barcelona'ya sürpriz transferi sonrasında da neden gittiğini gelecek sezon görürsünüz demiş, hem Henry'nin sol açık ve sakatlık sorunları, hem de Adebayor'un muazzam patlayışı belirince Wenger'e hak verilmiştir.. Hangi amaçla söylediği ise dehanın aklında gizlidir.. Wenger gidenin arkasından ağlamayan, gelene hoşgeldin diyen bir güzel adamdır.. Vieira'yla ilgili güzel açıklamalarının arasına aynı bölgedeki kendi gençlerinin övgüsünü sıkıştırmadan da durmayan bir afacandır.. Winterburn'un Vieira bu EPL'de, bu fizikle yapabilir mi düşüncesi yoldan çevireceğiniz adamın bile bu transfere dair söyleyeceği ilk sözlerin bir özetidir zaten.. Fizik yönden çökmezse Barry ve Ireland'ın arkasında oynadığı müddetçe rahat eder.. Ama sorunlu diz ve kasıklarla nereye kadar çökmez, EPL sertliğiyle yeniden tanışana kadar bunun cevabı yok.. Açık ara en sevdiğim takım performansının göbeğindeki adamdır Vieira.. Sevgimiz, saygımız hiçbir zaman bitmez.. Uzun bacak örümcekliğini yine göstersin, fuleli adımlarıyla aldığı toplarla ceza sahasına o girişleri yeniden göstersin.. 2 tane gerçek Vieira maçı izleyebilirsem kendimi bu transfer nedeniyle şanslı addederim..

Ligine hoşgeldin Patrick..

11 YORUM:

apaç dedi ki...

mancini'ye özel bir sevgim olmasa direkt komisyon derdim.

o derece lüzumsuz bir transfer.

Facchetti dedi ki...

Patrick'de Arsenal'e gol atınca eski taraftarlarına hareket çeker mi?!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Partick Arsenal'e gol atarsa gole sevinmez.Bence.

Adebayor'un adam olmamasını her ex-Arsenal'li topçuya mal etmemek lazım.Taraftar Patrick için "broşür" hazırlamadı neticede,anlaşarak ayrıldı takım Patrick'le.

Dünya'nın en iyi ön liberosuyken 22 milyon gibi bir rakama Juve'ye gitmişti. Piyasa tabii şimdiki gibi değildi o zaman ama yine de azdı bence bu rakam.İngiltere'de en sevdiğim takım olan Arsenal hala onun yerini doldurmuş değil.

Wenger'e de tapardım eskiden."Hoca değil" aymazlığına hala çooook uzağım,ama artık tapıyorum diyemem.

apaç dedi ki...

vakilinchuk için o aymazlığa ben soyunayım o zaman :55

wenger, zerre karizması olmayan,
şampiyon olamayacağını bildiği için işin kolayına kaçıp gençlere yönelen, sonra o gençleri 25'ine gelmeden satan, sonra gidip fransa'dan daha çıtır, daha uzun bacaklılarını bulan, sonra onları da satan ve o 'geleceği' hiçbir zaman getirtemeyen anıksızın tekidir.

ve benim gözümde de tony pulis kadar değeri yoktur.

giydiği her gocuk kendisine 2 beden büyük gelen, başarı yoksunu herif!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Senin o konudaki görüşlerini bilmekle beraber amacım sana laf sokmak filan değildi be Apaç.Hemen gaza geliyorsun,seninle hemfikir çok adam var oysa.Zaten ortası bir bulunamıyor,ya "Hoca değil." ya "Tanrı." Peki sen 2004'teki takımı izlememişmiydin?O zamanlar o takımı yaratan adama ben tapardım aga.Yenisini yaratamadı yazık ki,ama açıp birde harcadığı paralara bakmamk,miktarları Çelsi ile ManU ile kıyaslamakta lazım.Adamdan Buygun misali tosun olmadığı içinmi bu kadar nefret ediyorsun? :22

GsSözlük'te yoksun,üzülüyoruz.Bu kadar çabuk kaçırmayı başardılar seni,şaşırdım...

QuaresmA dedi ki...

hiç sevmem bu yeni takımlarına eski öğrencilerini taşıyan adamları. mancini'nin ziya doğan'dan bi farkı kalmamıştır benim için.

oldu olacak simone inzaghi'yi de alsın.

Alper Öcal dedi ki...

Lideri yok City'nin diyordum yapma diyordun :)

Mancini kedi olalı bir fare tutmuş. Oynayıp oynamaması o kadar da önemli değil. O oyuncu grubuna hedefe kilitleyecek, yönetecek biri şarttı. O işi de fazlasıyla görür Patrick.

apaç dedi ki...

zaten o takımın, henry'nin insanüstü performansının ekmeğini yiyor hala.

tamam, yetiştirici yanını gözardı etmiyorum; ama arsenal'i lige hızlı girip, ilk haftalarda kimsenin beklemediği şekilde zirveye kurulan ersun yanal'ın ankaragücü'sü gibi yaptı kifayetsiz herif.

capello'ların, mourinho'ların olduğu yerde teknik direktör filan değildir kendisi.

kimse kusura bakmasın.

van auger dedi ki...

wenger futbolu bilmiyor, wenger teknik adamlığı bilmiyor, wenger insan yönetimini bilmiyor, wenger hiçbirşeyi bilmiyo peki ben? ben herşeyi biliyom, ı am the king yawrular. eahh neyse lan yerim tabelacı zihniyetinizi wenger kraldır.manu ve chelsea gibi galonlarca para harcıyamıyoz biz.ayrıca hleb gibi flamini gibi dallamalar adam akıllı kral oldukları yeri beğenmiyolar.sonra da diğer takımlarda bir bok olamıyorlar.ayrıca transfer yapmıyo diyenler; herifler 600 küsür milyonluk kocaman birşey transfer ettiler daha napsınlar?

joaquinsanchez dedi ki...

http://i49.tinypic.com/6r3ms1.jpg arseblog'dan..

Bay Panter dedi ki...

Henry konusunda durum biraz farklı sanırım Emre. Wenger şunları söylemiş Henry'nin ayrılışı ve Arsenal'in 2008 sezonu için.


"Maybe he could have made a difference, maybe last year," the coach told the Gunners' official website.

"We had 83 points and with him we could have gained two or three more, and that could have won us the championship.

"But at that time I felt that, with a guy who has played eight or nine years for you, and has shown that kind of desire, it's difficult to stand in his way."

"If he had done two or three years I would have said ‘my friend, you stay here’, but when he has given so much [it is different]. He had this opportunity at Barcelona, he had a first very difficult year but I am very happy he made it this year.

"Thierry played a long time for us, nobody else did that and he was close to the end of his career. All these players [in the current squad] are at the start of their careers so it's completely different. I think the exact opposite now – I don't see why we should educate the players, get some stick and when they're ready we sell them. That would be masochistic."

Bir de Eduardo ile kıyaslanması hakkında söylediklerini de yazayım Arsene'in.

"Eduardo is a completely different player. He is less individual. Thierry Henry could take ball in the middle of park and score a goal that no one else in the world could score. Eduardo is more of a mobile guy around the box with a nose for a goal. He is more a team player but he does not have the individual potential that Thierry had to score from anywhere."

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.