10 Oca 2010

Masters 2010


Bu gece bize yine İstanbul yolu görünüyor ama bu sefer turnuvayla bağıntılı bir yolculuk bu.. Geçtiğimiz ay UK Championship sırasında Emre Yazıcıol'dan aldığım davet sonrasında Masters'ta, başta yarın olmak üzere en azından birkaç defa beraber yayında olacağız.. Daha önce güzel insan Caner Eler'le birlikte FIBA Diamond Ball'da da yaşamıştım fakat bir snooker turnuvasında, özellikle Masters gibi önemli bir organizasyonda snooker yayını bambaşka bir deneyim olacak tabii benim için.. Emre Yazıcıol ve Eurosport ekibine davetleri için bir teşekkürü de buradan etmek isterim bu vasıtayla.. Dolayısıyla blog güncellemesini ve Masters takibatını buradan ne derece yapabilirim bilmiyorum ama ara sıra diğer konularda ve turnuvayla ilgili yazmaya çalışacağım..

Turnuva bugün başladı ve ilk ilginç skor çıktı.. İlk 16 ve iki wild card sahibinin katıldığı, bu kadar klas oyunculu turnuvada sürpriz gerçekleşti demek kolay değil ama son iki sıralama turnuvasında final oynayan ve UK Championship'i kazanarak 3 yıl aradan sonra bir sıralama turnuvası kupasını evine götüren Ding Junhui'nin açılış maçında son zamanların düşüşteki oyuncusu Mark Selby'ye 6-1 yenilmesi garip karşılanabilir.. Artık mental problemlerden pek bahsetmiyoruz ama önemli turnuvaları kazandıktan sonra oyuncuların serip antrenmanları sekteye uğrattıkları Mark Williams'tan, Shaun Murphy'den, Graeme Dott'tan bildiğimiz hadiselerdir.. Uzakdoğu felsefesinde pek bunlar yok ama belki biraz etkili olmuştur genç Çinli'nin üzerinde.. Snooker'da ayrı bir gerçek de ne kadar formda olursanız olun elit oyuncuların her şeyi yapabilecekleri gerçeğidir ki Selby de böyle bir oyuncudur.. Maçta mükemmel vuruşlar yaptığını hem kendisi, hem de Ding söylemiş zaten.. Masters'ta hep iyi oynadığını da eklemiş Selby.. 2008'deki ilk Masters'ında şampiyon olmuş, geçen sene ise finalde galibiyete yaklaşmış fakat Ronnie engeline takılmıştı.. Bu turnuvaya da iyi başlangıç yaptı..

Eşleşmeler şöyle:

Ronnie O'Sullivan
- Neil Robertson

Marco Fu - Peter Ebdon

Allister Carter - (Rory McLeod - Mark Williams)

Shaun Murphy - Stephen Hendry

Stephen Maguire - (Mark King - Jimmy White)

Ryan Day - Joe Perry

Mark Selby 6-1 Ding Junhui

John Higgins - Mark Allen

2 wild card sahibinin 15. ve 16. sıralardaki oyuncular karşısında işleri zor.. Mark Williams'ın Rory McLeod'u, Mark King'in ise yaşayan efsane ama artık snooker'i bitme noktasına gelmiş Jimmy White'ı geçeceğini düşünüyorum.. İlk turun ilgi çekici mücadeleleri bügünkü Selby - Ding ve salı günü oynanacak Ronnie - Robertson maçları olarak öne çıkıyordu.. Ronnie için bence özellikle kilit maç ilk tur mücadelesi.. Eğer geçtiği takdirde finale kadar rahatlıkla yürüyebileceğini, hatta geçen seneden sonra ikinciye de yakın olduğunu düşünüyorum.. Ryan Day ve Joe Perry'nin en düşük profilli ilk tur maçında Day galibiyete yakın olan taraf ama Perry'nin turnuva sürprizi olma gibi bir potansiyeli bence mevcut.. Buradan çıkıp yürüyebilecek bir Perry, bir de Mark King var ki önceki turnuvaların tecrübesi de bence bu adamlara bu bağlamda dikkat edilmesini işaret ediyor.. John Higgins yeni şoparlardan Mark Allen karşısında favori.. Çitileyip snooker masasına bırakması gerek Allen'i.. Fu - Ebdon ve Murphy - Hendry maçlarına da ilk turda dikkat etmek gerek.. Her ne kadar Golden Boy'un Murphy'yi zorlayabileceğini düşünmesem de Fu - Ebdon maçı hem sıkıcılık, hem de çekişme yönünden çok şey vadediyor..

3 YORUM:

Svetlin dedi ki...

abi yayında olacağın maçları twitter'dan iletirsen çok güzel olur. bütün maçları izleyemiyoruz vakit yok, sizim birlikte olduğunuz maçları kaçırmayız en azından. kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

ilk gün iyi iş çıkardın bro, devam devam.

keymark9 dedi ki...

bugün ronnie'nin maçında sesinizi duymak güzeldi. hele de maç süper olunca ayrı bir zevk oldu. gerçi 3-3'den sonrasını özel işlerim dolayısıyla kaçırdım ama :(

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.