14 Oca 2010

Lucas Neill


Transfer beklerken yine Galatasaray'dan ters köşeyiz.. İsmi çıkan oyuncu gelmez derken yaklaşık 2 yıldır Galatasaray'la ilgili transfer haberlerinin büyük bölümünü meşgul eden Lucas Neill'ı bağlamış takım.. Haldun Üstünel'e son 2-3 gündeki Neill haberlerinden sonra özellikle yakıştıramadım transferi.. Bonservisi elindeyken bile benim pek inandığım bir transfer değildi, bir kulübe bağlandıktan sonra ve onda da son maçlarda ilk 11 çıkmaya başlayınca son 2 günde çıkan haberlere de çokça güldüm burada.. Ama söz konusu Galatasaray ise bir şey diyemiyorsunuz transferde.. Daha geçen gün Arsenal deplasmanında 11 çıkıp stoperde oynayan Neill Türkiye'ye geliyor..

David Moyes biraz paracı bir adamdır, bu yaşta bir adamdan 1 milyon euro olsa da bonservis gelince takımda tutmayıp bırakmış.. Bu yaklaşım son maçların önemli bölümünde oynamış, hem de stoperde yer almış geyiklerini biraz da olsa çürütmeye yeter.. Daima Türk futbolunda stoperlerden, açıklardan, önliberolardan bozma beklerin yer almasına içerlediğimi belirtiyorum, Galatasaray'ın savunma göbeğindeki problemi natureli stoper olmayan bir oyuncuyla çözmeye çalışmasını da oldukça ilginç karşılıyorum.. Harry Kewell'a bağlamanın bence fazla mantığı yok, Kewell'ın kalmasının böyle bir transfere baktığını asla düşünmüyorum.. Johan Neeskens'in Neill'la ilgili düşünceleri bu bağlamda akla gelen ilk hadise.. Devşirmeden bahsederken Neill'ın çok saf bir bek olduğunu söyleyemeyiz zaten ama en güzel yıllarını orada geçirdiği bir gerçek.. Yine de oyuncu yapısı ve mental yönden Servet Çetin'i tamamlamak için uygun bir parça olabileceğini düşünüyorum.. Servet'in ağırlığını kapatabilecek, arkasını süpürebilecek bir oyuncu.. Kafaca çok olgun bir oyuncu olması da geri dörtlüye komuta gerektiğini sık sık belirttiğimiz bir ortamda oldukça olumlu görünüyor.. Tandemi Gökhan Zan'dan kurtaracak olması da işin bonusu, kıvırcık peruğu..

Hayırlı olsun..

7 YORUM:

berserk dedi ki...

bence bir sorun var... bu adam lider özellikli bir topçu. oynadığı takımlarda kaptan olmuş bir adam. ama servet; bülent gibi popescu ya biat etmiyor, kendisi de lider olmak istiyor o tekniğiyle yalpalamasıyla bunu başaramayacağının farkında değil. Umarım Servet kapasitesinin ve kendisinin farkına varır ve bu adamdan birşeyler kapmaya çalışır nitekim bu kadar epl tecrübesi olan bir adamın fundemental özellikleri burda ki tüm stoperlerden üst düzeydedir.

tobias dedi ki...

ne yalan söyliym çok sevinmedim.

İlker Yılmaz dedi ki...

şu ana kadar okuduğum en gerçekçi yorum bu.

Unknown dedi ki...

''Ama söz konusu Galatasaray ise bir şey diyemiyorsunuz transferde''

valla ben buna gülerim şaka mısın oğlum(?)?

nuri dedi ki...

Parma guzel degerlendirme fakat biraz daha spesifik olmak gerekirse, Neill'in bek olarak oyununa aşina mısın ve beğendiğin çağdaş bek anlayışını örnekliyor mu? Herkes Neill'in Servet'e partnerlik edeceğini varsayıyor ancak Neill'in sağ beke geçtiği, Sabri'den farklı bir mevkide yararlanıldığı bir koordinasyon da bekleyebilir miyiz? Mesela Caner'i ben de çok tutuyorum ama defans zaafları itibariyle bek olarak takıma girmesinin tek yolu sağ bek'in Neill gibi Sabri'den daha defansif bir bekle takviye edilmesi gibi. Bana 2. devrede dönüşümlü olarak Sabri ve Caner'den daha kaleye yakın mevkilerde yararlanılır gibi geliyor (Kewell'in da sakatlik yaşama ihtimalini düşünürsek) ne dersin?

nuri dedi ki...

bir de merak eden var ise, Everton taraftar forumlarında yuzde 90in uzerinde çoğunluğun Neill'in gönderilmesini Everton açısından hatalı bulduğunu, adamın 15 maçlık Everton performansının hemen tüm taraftarlarca başarılı bulunduğunu ekleyeyim.

Parma Maniac dedi ki...

Caner'in sol bekte kullanılması gibi bir düşünce varsa dediğin doğru Nuri fakat ben öyle bir yaklaşım olacağını düşünmüyorum.. Sabri sağ bekteki performansıyla ilk yarının en iyi 1-2 oyuncusundan biriydi belki de.. Onun önde değerlendirilme şansı da yok zira sol ve sağ açıklarda müthiş bir rotasyon fazlası var.. Yani Neill tam olarak Servet'in yanına alınmış gibi görünüyor.. Zaruri durumlarda bek olarak kullanılabilir belki ama maçların çoğunda stoperde oynayacağı kesin bence..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.