4 Oca 2010

Goran Pandev Inter'de


Goran Pandev son 3 yılda sağlam çıkış yaparak beklentilerin ve potansiyelinin önüne geçen oyunculardan.. Lazio'da oynadığı süre boyunca devamlı kendini geliştirdi, gol ve asist istatistiklerindeki artışlarla bu gelişimi destekledi ve ligin sayılı forvetleri arasına girdi. 2006/2007'deki lig üçüncülüğünden sonra Lazio son iki sezonda o performansı gösteremese de Tommaso Rocchi ve Mauro Zarate'yle birlikte takımı taşımaya devam etti, futbol piyasasının da bu dönemde ilgisini çekti.. 2-3 sezon iyi iş yapıp başarıya gidemeyince kulüpteki misyonunu tamamladığını iddia edip yeni heyecanlar aramaya başlayan futbolcu kimliğine geçmesi de uzun sürmedi Pandev'in.. Bu yaz gitmek istediğini Lazio yönetimine bildirdi, Lazio'nun kendi kimliği gibi hem ırkçı, hem de dingil başkanı Claudio Lotito'dan sağlam tepki gördü.. Kadrodışı bırakıldı ve takımla birlikte antrenman yapması engellendi.. Eldeki tek opsiyon üzerinden para kazanmaktı ama Lotito'nun muazzam yöneticiliği karşısında bunu da elde edemediler.. Pandev'in son 2 sezonda geldiği nokta karşısında piyasası 10 milyon pound civarına kadar çıkmıştı.. Geçen sezon yine Ocak ayı gibi Newcastle'ın kendisini istediği ve bu miktarları verebileceği konuşuldu fakat gerisi gelmedi.. Yazın West Ham talip oldu fakat önerdikleri 5 milyon pound Lazio tarafından haklı olarak reddedildi.. Yine Zenit yaklaşık 15 milyon euro'luk sağlam bir teklif yaptı yaz döneminde fakat gözü daha yükseklerde olan Lotito tarafından veto yediler.. Ama açgözlülük ve gitmek istediğini bildiren oyuncuyu cezalandırma yöntemi elde patlayabiliyor futbolda.. Makedon topçu kulübe kendisine karşı takınılan tavır nedeniyle dava açtı ve Noel tatiline girmeden İtalyan futbol federasyonu nezdinde kabul gördü, bonservisini eline alarak ayrıldı.. 20 milyon euro'lara gözü dikmişken elinde sıfırla ağzı açık bir şekilde kalmak Lazio yönetimini ne duruma sokmuştur bilemiyorum.. Lotito bu iş burada bitmez dedi ama federasyonların ve futbolun daha büyük kurumlarının bu tip hadiselerde her zaman futbolcunun yanında yer aldığını düşününce Lazio'nun bundan sonra sonuca ulaşması zor..

İşte Inter'in devreye girişi de tam burada oldu.. Jose Mourinho Sneijder'i elde ettikten sonra yeni sisteminde bir de forvet istediğini dile getiriyordu son zamanlarda fakat Moratti harcanacak para kalmadı diyerek ayarı verdi Jose'ye.. Tam bu anda ortaya çıkan bedava Pandev opsiyonu Noel hediyelerinin en büyüğü oldu Inter için.. Juventus ve Milan'ın da devreye girdiği biliniyordu ama özellikle Eto'o'nun Afrika Kupası'na gitmesi nedeniyle yerine mutlaka bir oyuncu isteyen Mourinho'nun özel bağlantılarını da kullanarak Pandev'i ikna etmesi sonrasında 2-3 saat öncesinde Inter'den resmi açıklama yapıldı, 2014 yılına kadar Pandev'in Inter forması giyeceği basına ilan edildi.. Basın toplantısı çarşamba günü oynanacak Chievo maçından sonra yapılacak.. Eto'o'nun yokluğunda direkt kadroya alınacak ve belki de sahaya çıkacak olan Pandev'in ilk maçını oynadıktan sonra hoşbuldum toplantısını yapacak olmasıysa ilginç bir ayrıntı olarak Serie A tarihine geçecek.. Yeni nesil her işi yapan "komple" forvetler içinde gördüğüm Pandev'i güçlü, devamlı arayan ve oyunun içinde olan yapısıyla Eto'o'ya benzetirdim.. Şimdi onu yedekleyecek oyuncu olarak Inter Milan saflarına katılması da bu bakımdan hoş duruyor.. Inter rakipleriyle arasında olan makası her geçen gün açmaya devam ediyor.. Mourinho ayrılana kadar, yani 2012 senesine kadar da bu iş böyle ilerlemeye devam edecek.. Yarım sezondur Lazio'da izleyemediğimiz, takımın dibe vurmasında da en büyük paylardan birine sahip olan Makedon'u direkt izlemek istiyoruz.. Şartlar bu sefer bizim yanımızda.. Lotito'ya kapak, Inter'e hayırlı olsun..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
pink dedi ki...

Galatasaraya gelmesi zordu ancak yana yakıla forvet arayan takıma ilaç olurdu.Ha gelir gelmez bence en azından bir girişim olmalıydı.Bu ortasaha oyuncularıyla Rijkaard'ın aklındaki futbolu sahaya yansıtmak zor olacağı için en azından 4-4-2 gibi bir sisteme dönme şansımız olurdu.Arda bu sistemin soluna,Keita ise sağına cuk otururdu.İkisi de defansif olarak gayet iyi oyuncular ve bekleri de fazlasıyla rahatlatan isimler.Böylece Hakan Balta'nın formu da bi nebze artabilirdi.İleri ikilide ise Kewell-Pandev-Baros gibi Avrupa'nın sayılı forvet hattından birine sahip olurduk.Linde ve Nonda'yı da postalardık.

Peki Parma,
Sence gelme ihtimalı var mıydı?İtalya'da İnter ve Milan gibi takımlar hariç çoğu takım ligimize oranla yıldızlara çok komik rakamlar ödüyor.Mesela bildiğim kadarıyla,Pandev Lazio'da 700 bine oynuyordu.Yine Mutu gibi bir isim 2 milyona oynuyor.Guiza'nın,Carlos'un,Elano'nun yanında nedir ki?

Her Yol Roma dedi ki...

Pek bilinmez ama Pandev eski bir Interlidir.

Vatandaşı Aco Stojkov ile birlikte genç takıma alınmışlardı yıllar önce.

Inter ile haddinden fazla ilgilendiğim yıllardı :))

Parma Maniac dedi ki...

Falagar yazdığın şey transferi duyduğumda, hatta postu yazarken aklımdan geçmedi değil.. Bonservisi elinde olan bir Pandev'in haddinden çok fazla para vererek belki Rijkaard etiketinin de yardımıyla aklını çelebilirsin ama piyasası çok üst düzey.. Inter, Milan, Juve gibi kulüpler bir oyuncuyu isterken dengeleri değiştirecek paralara çıkman gerekir, o da zordur.. Yoksa profil yönünden bizim en uca Baros'tan da uygun bir isimdir..

Parma Maniac dedi ki...

İlk yorumla ilgili sıkıntısını dile getiren adsız, senin yorumunu da yayınlamıyorum içinde geçen kelimelerden dolayı ama tamamen haklısın.. Bazen tamamını okumadan yayınlıyorum yorumları, futbolla ilgili görünse de içindeki küfürler gözden kaçıyor haliyle.. Bundan sonra daha dikkatli olmak gerek demek ki..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.