22 Oca 2010

,

Fenerbahçe 3-1 Denizlispor


Lig tatile girince 1 aylık arada diğer ligleri izlemeye devam ediyoruz ama insan bu ligi de özlüyor.. Açılış Fenerbahçe'nin banko olduğu bir maç ama buna rağmen keyifle televizyonun karşısına geçtim ama daha görüntünün açılmasıyla bütün keyfim kaçtı.. Çalışmalar sonrası büyük zarar gören çimler maçın içinde bir de yağmuru alınca ortaya çıkan şey futbol adına büyük bir rezalet oldu.. Bunca zaman Süper Lig'siz geçen bir maçtan sonra ligin böyle bir maçla açılması futbolcular için olduğu kadar izleyiciler için de büyük şanssızlık.. Ülkedeki futboldan zaten memnun değilken gerçeklerin hava şartlarının yardımıyla da olsa bu şekilde hatırlatılması hoş olmadı..

Sahadaki yokluğu teknik anlamda açıklamanın bu maçta anlamı yok.. Maçın başında çekim açısından sol yarı sahanın daha kötü durumda olduğu bilinen bir gerçek miydi ve saha-top tercihinde etkili oldu mu bilmiyorum ama bana oldu gibi göründü.. Saha şartları yönünden maçın gidişatını etkileyen faktörler de zaten sol tarafın ağırlığı ve Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki sağ, ikinci yarıda da sol koridorunun nispeten iyi durumda olmasıydı.. Hakan Kutlu'nun ikinci yarıda Darryl Roberts'ı kenara alıp Okan Koç'u sağ koridora alması dışında olumlu bir etkisini görmedim.. Youla'nın yeni transfer olarak kenarda bırakılmasını anlarım ama bu şartlarda zaten sahaya teknik koordinasyon anlamında bir şey koymak imkansıza yakınken ve ilk yarım saatten itibaren paspas olduğunuz ortaya çıkmışken Youla'nın neden mağlup duruma düşmeden oyuna alınmadığını anlayamıyorum.. Youla'nın bu sahada dripling yapma şansı yoktu ama ağır Fenerbahçe defansı arkasına bu şartlarda sarkması yüksek ihtimaldi.. Bu şartlarda gösterebileceği maksimum beceriyi de bir pozisyonda gösterip golünü attı.. 45'te oyuna girse, hatta maça başlasa ne değişirdiyi konuşmanın anlamı yok ama şöyle bir sahada forvet çıkarıp defans alma gafletine düşen bir teknik adamın oyuncu için bulunduğu tasarrufun direkt bir şekilde yanlış olduğunu düşünüyorum.. Bugüne kadar Ankaragücü'ndeki bayrak adamlığı dışında, özellikle de hocalık anlamında bir şey verememiş Hakan Kutlu'nun hala genç olmasına rağmen bu işten iyi ekmek yiyeceğini ben sanmıyorum..

Fenerbahçe için böyle kötü bir Denizli karşısında iç sahada puan kaybıyla başlayacağı ikinci yarı daha ilk maçtan fikstür avantajını yalanlayacak gelişmelere neden olabilirdi.. Böyle bir saha için, rakip rezalet durumda olsa da yeterli pozisyonlara girdiler.. Eminim maçtan sonra gole kadar üstüne gelen topları kurtaran Özden için iyi oynadı ama şanssız goller yedi yorumu yapılacak.. Kaygan topla üzerine gelen pozisyonlarda hata yapmamasına eyvallahı çekersin ama sonrası bildiğin kötü performanstır.. Denizli defansının 90 dakika içinde yaptığı pozisyon hataları futbol okullarında ders olarak okutulabilir.. Haftaya Galatasaray'a karşı içeride ne oynayabilecekleri büyük merakımdır.. Bu şartlarda Beşiktaş ve Galatasaray'ı da zor maçlar bekliyor..

2 YORUM:

nuri dedi ki...

parma s.ligde gs dışı maclari da yaziyor olman cok guzel, ne zamandir ortaya atacagim ama blogun hali hazirdaki butunlugu ve yogunlugu dolayisiyla cekindigim birseydi, umarım devamı gelir.

Emre dedi ki...

Eline sağlık Emre, bunu tadımlık yazmışsın belli, devamı gelsin=)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.