28 Oca 2010

Aruna Dindane


Dün geceden beri yükselen Roman Pavlyuchenko haberlerine bugün oyuncunun Spurs'ten ayrılıyorum mesajı eklenince buralarda heyecan tekrar yükseldi.. Hadisenin Galatasaray'ın sezonunu bitirecek bir gelişme olduğuna inanan biri olarak dış basında Birmingham City ve Alex McLeish'in Rus'u ciddi ciddi istediği ve teklif yaptıkları haberleri yükselince sevindim tabii.. 8 milyon pound'luk ilk teklif Tottenham tarafından reddedildikten sonra ısrarlı olduklarını ama bu rakamın 1.5 katına çıkmalarının zor olduğuna dair haberler yükseldi.. McLeish bir süredir Pool'da mutsuz olduğu bilinen Ryan Babel'i ve Sunderland'deki ilginç eleman Kenwyne Jones'u tırmalıyordu, Pavlyuchenko üstüne bonus oldu.. Üstünel ve Gio'nun beraber İstanbul'a inişi sonrasında bizim için tehlike ortadan kalkarken 1-2 saat sonra Birmingham'ın Portsmouth'ta kiralık oynayan Lens'li Aruna Dindane'yi bitirdiği haberi düştü ortamlara..

Dindane'yi sezon başında Portsmouth kiralık kadroya katmıştı.. Bunca yokluk içinde gereksiz bir forvet enflasyonu olan Porstmouth'ta iyi iş çıkardı, ana rotasyonun önemli bir parçası olarak gol yollarında etkili olmaya çalıştı Fildişili eleman.. 1-2 sene öncesine kadar her transfer döneminde adı bizim büyüklere yazılan oyunculardan biriydi.. Portsmouth'la Lens arasında son dönemde bizde de çok moda olan özel bir opsiyonla İngiltere'de belli bir maç adedine ulaştıktan sonra 4 milyon pound karşılığında bonservisinin alınacağına dair bir anlaşmaları vardı.. Portsmouth'un buna uymamasından sonra kulüp oyuncusunu geri çağırma girişiminde bulundu ve gelen başka teklifleri değerlendirmeye aldı.. Zaten Lens ve Portsmouth'un benzer şekilde kiralık üstü bonservisi alınan Nadir Belhadj transferinde de Portsmouth'un taksitleri ödememesi üzerine büyük sorunları olmuştu.. Kulüp şu anda berbat durumda ve yayın haklarını da içinde bulunduran bazı gelir kalemlerine Premier League yönetimi tarafından el konmuş durumda.. Chelsea, Spurs, Udinese, Lens gibi takımlara önemli borçları var kulübün.. Böyle bir ortamda McLeish ve Birmingham hızlıca devreye girip Dindane'nin işini 4 milyon pound karşılığında bitirmiş.. 12-13 milyon pound'u bulacak Pavlyuchenko kumarındansa Premier League forma giymiş ve 6 aylık bir sürede kendisini ispatlamış Dindane'nin Birmingham ölçeğinde bir kulüp için daha uygun olduğu ortada.. Dindane Afrika Kupası nedeniyle milli takım kadrosundaydı ama eskiden Drogba'nın yanında banko giydiği formayı devamlı eklenen yıldız oyuncular nedeniyle kaybettiğini ve artık bir yedek oyuncusuna dönüştüğünü de eklemek gerek.. Yine de kısa boyuna rağmen sağlam fiziğiyle EPL'de iş yapabiliyor bu adam.. Tarz olarak bizim lige de çok uygun topçudur, gelseydi kesinlikle büyük iş yapardı.. Blackburn, Stoke ve bugün Owen Coyle'un özel isteğiyle yarışa katılan Bolton'un arasından Dindane yarışında galip gelen takım Birmingham.. Portsmouth'taki finansal kepazelik bakalım daha hangi boyutları görecek..

4 YORUM:

Spooky dedi ki...

Pavluçenko'nun transferi Galatasaray'ın sezonunu neden/nasıl bitirirdi?

murat durgun dedi ki...

onu bunu bırakta crespo parma'ya geri dönmüş :)

lahoooov dedi ki...

O diil de bi Crespo post'u bekliyoruz senden..

Parma Maniac dedi ki...

spooky gereksiz rotasyon fazlası her takıma zarar verir çünkü.. Avrupa'da oynayabilecek kalite bir yabancı forvet alacaksan Jo'ya ne gerek vardı? Şu anda bile sisteme göre en az 1, belki 2 çok kalite oyuncunu yedek bırakmak zorunda kalacaksın ve sen buna +1 yapıyorsun.. Üstüne son 7-8 maç için Baros ve Kewell'ın dönme durumları var.. Öyle bir ortamda yaşanması muhtemel şampiyonluk yarışında etkili bir kadro kullanımı bence imkansıza yakındır.. Oynayamadığı için mutsuz olacak yıldızlara daha fazla ihtiyaç yok bu takımda..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.