1 May 2009

5


Yaklaşık 15 ay önce, 37 yaşındaki bu Blackburn efsanesiyle kulübün yeniden sözleşme uzatmak istediğini müthiş bir olay olması üzerinden dile getirmiştim.. Zaman çabuk geçiyor tabii.. Sam Allerdyce aynı Tugay'ı artık kadro planları içinde düşünmediğini açıkladı.. 35+ yaşındaki oyuncuların hala düzenli forma giymesi üzerine Tugay en güzel örnekti ama bu kadar fiziğe dayalı bir ligde bu yaşta istikrarlı forma giymek çok zor.. Sam Allerdyce da buna dikkat çekiyor zaten.. Tugay hala bir sezonda 6-7 çok iyi maç çıkarabilir.. Futbolu beyniyle oynayan bu adam 40 yaşına kadar da forma giyer.. Ama bu ligde arada bir iyi oynayan değil, istikrarlı ve düzenli bir şekilde katkı yapacak oyuncuya ihtiyaç var.. Tugay öyle büyük bir oyuncu haline geldi ki Blackburn'de onu uzun süreli yedek tutmanın oyuncuya haksızlık olacağının da farkında Allerdyce.. O yüzden düşüncelerini Tugay'a açıklamış ve bizim 5 de durumu düşünmeye başlamış.. Direteceğini sanmıyorum fazla..

Tugay o kadar uzun süredir dışarıda, yaptıkları bizim insanımızın profilinin o kadar dışında ki artık kendisine bir Türk olarak bakamıyorum ben.. Evrensel bir hal aldı Tugay'ın rolü.. Türk insanına bakışı her zaman mesafeli ve negatife yakın olan İngilizler üzerinde kazandığı sevgi ve saygı için takdir ediyoruz demek yeterli olmaz.. O kadar büyük bir iş onun yaptıkları.. Bu kulübe şampiyonluk hediye eden Alan Shearer efsanesinin hemen yanına çıkmak, yaklaşık 140 yıllık tarihi olan bir kulübün en sevilenleri arasına girmek, Ewood Park'a çıktığında 30000 kişinin takımın geri kalanına göre çok daha farklı gözlerle baktığı bir konuma gelmek.. Mükemmel oyunculuk, büyük yetenek, anormal teknikle alakalı değil bu.. Tugay'da bunların hepsi var ama var olan adamlığıdır onu bu konuma getiren..

Bu sene son Tugay için.. En büyük merakım Ewood Park'taki son maçında neler yaşanacağıdır.. Canlı izlemek gerekiyor o maçı.. Bundan sonrasıysa Blackburn kulübesinde yeni nesil Rovers oyuncularına birikimlerini aktaracağı bir koltuktur Tugay'ın.. Sam Allerdyce'la o bağlantıyı kurabilirse ve eğer Allerdyce uzun süreli bir çalışma ortamı yakalayabilirse Blackburn'de, Tugay hocalık stajına da çok uygun bir ismin yanında başlamış olacak.. İngiltere akademisinde alacağı eğitim, eğer Tugay'ın bu işe bir yatkınlığı ve yeteneği olması durumunda -ki kesinlikle bu yeteneğin onda olduğunu hissediyorum- bir 5-10 yıl içinde Tugay Kerimoğlu'nun en nitelikli ve donanımlı Türk teknik direktör konumuna gelmesini sağlayabilir.. 18 Mayıs 2000'de Galatasaray'dan gönderildiği ve o kupayı kaldırma şansına erişemediği için belki de dünyanın en üzgün adamlarından biri olan 5, belki de şu anda o gönderiliş nedeniyle Terim'e dua ediyor..

Kader, şans, tesadüf... Futboldaki önemlerini ve baskınlıklarını Tugay Kerimoğlu üzerinden tekrar değerlendirmek gerekiyor..

9 YORUM:

alperensaylar dedi ki...

antenörlük konusunda; "ekibimde kalifiye elemanlara yer veririm" demiş allardayce. yani önce eğitimini alsın sonra kapımız açık gibisinden konuşmuş sanırım.

Parma Maniac dedi ki...

Sam'in o açıklamasını görmedim asaylar ama John Williams'ın hem geçen sene, hem de birkaç ay önce konuyla ilgili görüşlerini okumuştum.. Önce eğitimini vermek istemeleri tabii kabul edilebilir bir davranış ama Tugay istedikten sonra onu oradan ayırmanın mümkün olacağını sanmıyorum..

Adsız dedi ki...

tardini hacettepe destanını bekliyoruz

Parma Maniac dedi ki...

Adsız hoş şeyler yazamayacağımdan ötürü bu maçla ilgili yazmama hakkımı kullanmayı uygun görüyorum.. Kusura bakmayın..

jose dedi ki...

Kendisinin Galatasaray'dan gönderilme sebebide,Emre Belözoğlu'nun müthiş çıkışı sonucu takıma yararının azalmasıdır.Hayat ne kadar tuhaf...

T. Egemen Gul dedi ki...

Tugay GS'li yada değil herkesin sevgisini kazanmış birkaç adamdan biridir.

- http://daemnia.mybrute.com

Çetin Cem dedi ki...

çok güzel yazı.. tugay o kadar güzel bir adam ki, ne yazılsa güzel oluyor zaten, adamın öyküsü güzel :) (tabii ki burada haksızlık ettiğimi düşünme parma maniac :))

bugün city önünde oynarsa 230. lig maçına çıkıyor rovers'ta. friedel ve sherwood'un arkasından kulüp tarihinde üçüncü bu konuda. ama gerçekten sayılardan çok ötesi, taraftarlar için tugay'ın kulübün bayrak adamı haline getirilmiş olması. bunu sonuna kadar hak ettiği de kesin...

Sir Douglas McGiven dedi ki...

As for the possibility of Tugay staying on in a coaching capacity, the manager said: "Not really, because he's not qualified to coach and I only employ qualified people at my management structure.

"If he goes away and does his coaching badges later in his career then I'm sure he'll always have an eye on coming back to Blackburn at some stage.

"But he doesn't know which way he is going to go forward in coaching terms anyway, so he will decide what his career path is at the end of the season."

http://www.rovers.co.uk/page/NewsDetail/0,,10303~1645156,00.html

os dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=1FaVEp0WO84

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.