7 Nis 2009

,

United 2-2 Porto


Maçlardan önceki planım televizyonda United maçını açıp, bilgisayarda ağırlıklı olarak Arsenal maçını takip etmekti.. İlk 5 dakika da öyle yaptım.. Maçın hemen başında gelen Porto golüyse kararı çabuk bir şekilde değiştirmeme neden oldu, kaldığı yerden devam ettim..

United'da belirgin bir form düşüklüğü var.. Villa maçında çok kötü bulmamıştım ama bugün Porto resmen kitledi maç boyunca Old Trafford'u.. Rooney'nin ilk goldeki yaptığı ekstra koşu daha top Bruno Alves'e gelmeden dikkat çekiyordu.. Baros'un dün akşamki deparının tersini attı kurnazca.. Böyle bir maçta, skor dezavantajında sonucuyla çok değerli oldu.. Sir sahaya fazla defansif, ortayı güçlü tutan bir takımla çıkmış.. Sonuç üzerinden yanlış denebilir ama skorla hiçbir zaman işimiz olmadı tabii.. Gayet anlaşılır bir tercihti ama o kadar kalabalık ve defansif yönden güçlü oyuncularla içerde Porto'ya karşı oyunu tutamamak tamamen içinde bulunulan form durumunun sahadaki görüntüsü.. Form futbolda çok önemli olan bir konu ve iyi hocalık biraz da bunu ayarlayabilmekten ileri geliyor.. Kritik haftaların geldiği son düzlükte yaşanan form kayıpları ligi ve Avrupa'yı tehlikeye atabiliyor bu şekilde.. Sir Alex her zaman bunu mükemmel ayarlamasıyla ün yapmıştı, bu sene biraz sorun var ama..

İlk yarının sonlarına doğru ve ikinci yarı oyuna girene kadar takım Tevez diye bağırdı resmen.. Bence geç geldi değişiklik.. Reji maç boyunca Macheda'yı çekip durdu.. Tek golle kahraman olmak böyle bir şey.. Bugün pederinin konuşmaları, Lazio'dan ayrılıp United'a gelmek doğru karardı kelamları, Sir Alex yine buldu çocuğu yaklaşımları.. Tek golle, hiçbir şeyini göremeden boş geliyor biraz.. Aydın Yılmaz da Konya'da attığı golle belki şampiyon yaptı Galatasaray'ı? Sonuç? Eğer bu golün yardımıyla şampiyon olursa United sadece istatistik katkı sağlayacak Macheda'ya, başka bir şey değil.. Tip olarak da acayip bir şekilde CR7'nin ilk zamanlarındaki apaçi hallerini hatırlıyorum her gördüğümde, acil bir imaj değişikliği lazım gence..

Arsenal istediği skoru almış İspanya'dan.. Marcos Senna yine uzaydan vurarak atmış golü.. Ceza sahasının içinden gol atamıyor bu adam.. Adebayor'un gol müthişmiş, bant yayın daha gelmedi oraya..

5 YORUM:

apaç dedi ki...

macheda, ronaldo'nun ilk halleri, imaj değişikliği üçgenini ben yazacaktım parma.

benden çok galatasaray maçı izleyeceksin:(

Adsız dedi ki...

bu maçın özelinde konuşmuyorum ama porto'nun forveti lisandro'yu niye yıllardır büyük bir takım transfer etmez aklım almıyor?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Dayan be Porto...Elerlerse bomba olur hakkaten.Aldıkları skor müthiş,ama tahminim United'in turu bırakmayacağı yönünde.Arsenal'de yarı finale çıkacaktır.

Ayrıca,kanımca Ronaldo görüntü olarak halen apaçi :)

jose dedi ki...

2005 Aralık ayında Benfica sahaya gömmüştü Unitedı ve Uefaya dahi gidemediler.Neden olmasın bir kez daha?Ama harbiden United elenirse yılın bombası olur.

Svetlin dedi ki...

united son maçını pazar günü yaptığından 48 saat sonra yine zor bir maça çıkmak yormuş olabilir adamları, biraz da buna bağlıyorum oyunu. fakat genel olarak bi isteksizlik vardı hem oyuncularda hem taraftarda. sanki nasılsa eleriz biz bunları havası hakimdi gibi. aston villa maçındaki taraftar ve oyun yoktu yani. ama deplasmandaki maçta turu geçer diye düşünüyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.