29 Nis 2009

,

United 1-0 Arsenal


Daha fazlasını bekliyordum bu gece.. İngiliz büyüklerinin arasında oynadığı tipik maçların tipik temposuna sahip bir maçtı ama takımlar fazla savunmaya odaklanınca olması gerekenden çok daha kısır bir maç çıktı ortaya..

İki hoca da ortayı 3 oyuncuyla kontrol etti.. Cesc ve Nasri'li Arsenal göbeği soldan gelen Diaby desteğine rağmen daha güçsüzdü.. Samir Nasri Andrei Arshavin'in sol tarafa gelmesiyle pozisyonunu kaybetti ve Arsene Wenger tarafından kendisine yeni bir pozisyon ve rol biçiliyor.. Fiziksel zayıflığı sol tarafta bile sırıtıyordu.. Göbekte çok daha fazla ortaya çıkacak defoları.. Cesc'le ikisinin açıklarını kapatmak için Song'un göbeği çatladı.. Maçın yıldızlarından biridir bence..

Wenger'in gelişen savunma yönünü takdir ediyorum.. Arsenal'de göreve başladığı dönemdeki kafa yapısıyla şimdi arasında çok fark var.. Defansif organizasyonları sıklıkla eleştirilirdi.. Şimdi tamamen defansa yönelik oyunlar kurgulayıp oldukça başarılı maçlar da çıkartabiliyor.. United Old Trafford'da yapabileceği baskıyı yaptı.. Gol atılacak pozisyon ve akınları da yaptılar.. Ama toplamda Arsenal'in yaptığı savunma fena değildir gözümde.. Sir'ün de Arsenal ve Wenger'den çekindiği oldukça belliydi.. 1-0'dan sonra dönem dönem 2. gol için savunma güvenliğini riske atsalar da genel anlamda oldukça sabırlı ve dikkatli yüklenmeye çalıştılar..

Kieran Gibbs oldukça değişik bir eleman.. Zaman zaman toplu oyunda çok garip ve etkili hareketleri var.. Alt yaş gruplarında ve reserve takımlardaki sol açık geçmişinin bir yansıması bunlar.. Defansif faaliyetlerinde pek aksaklık görmedim bugüne kadar ama şüphelerim var.. John O'Shea'nın attığı gol bir bekin yapması gerekenler nedirin cevaplarından biri.. Ders olmalıdır.. İkinci maç için büyük avantaj 1-0.. Arsenal'in karşısında başka bir ekolden takım olsa Ashburton Grove'da boğup turu geçerler derdim.. Ama United'a o baskıyı kurmak çok zor.. Bu takımlar o kadar çok oynuyorlar ki birbirleriyle, artık bütün eksik, gedik, fazlalıkları ezberlemiş durumdalar.. Takımların kalitesi, lig futbolunun genel geçer üstün kalitesi bazı maçlarda akıl almaz işleri ve skorları doğursa da genelin yolu bu maç gibidir aslında.. Arsenal'in bu United'a geride açık vermeden etkili yüklenmesi zor.. Arshavin'le oynamaya çabuk alışıldı.. Wenger'in Bendtner değişikliğini de anlamadım.. O çocuğun 11'de başladığı ve sonradan girdiği birçok maçı anlamıyorum zaten.. 3 yıl sonrasının Wigan vb. takım yolcusudur gözümde.. Steve Bruce alıp yeniden bir şey yaratır mı bilemem tabii.. Fiziğine göre etkili özellikleri var ama aşamadığı bir eşik, kafasında da erken oluyorum düşüncesi var gibi.. Isınamadım ama Wenger gibi adama da yapılacak eleştiri değil ki bunlar.. Gülerler adama..

Pool çok alıştırdı bizi İngiliz büyükleri kapışmalarına.. Bugünkü maç gibiler yavan geliyor artık.. 1 hafta sonra çok daha zevklisi gelecek bence.. Daha umutluydum Arsenal'de.. Bu geceden sonra şans biraz azaldı ama Wenger'in hala atacak kurşunları var.. Daha farklı bir yapı ve daha farklı bir futbol bekliyorum Arsenal'den haftaya..

13 YORUM:

Svetlin dedi ki...

almunia tur şansını ikinci maça taşıdı abi. almunia normal bi maç çıkarsa finalist belliydi bugün.

bi de hakemin faul çalmama ısrarı dikkatimi çekti. bazen bu güzel bişey oyunu durdurmamak adına ama bi kaç seferde faul olan pozisyonları bile devam ettirdi.

Baris dedi ki...

ya kaptan maçtan daha önemli sorunum var. :)
benim 3 yaşındaki kuzen, ben maçı izlerken laptoptaki mp3 dosyalarının hepsini silmiş. Tamamen silmiş bir de nasıl yapmış bilmiyorum. :)
Silinenleri geçtim ama tek damar dosyam gitmiş ona üzüldüm. Belki sende, yada arkadaşlarda vardır. Netten indirmek istemiyorum virüsü var, trojanı var, var oğlu var. Varsa güvenli bir mp3 sitesi yazarsanız sevinirim.
Ha bu msj bu başlığa gitmz dersen, onaylamayabilirsin. Benim için sorun değil, çünkü biliyorum bunun yerinin bu olmadığı..
Şarkılar :

wish you were here - pink floyd
with or without you - u2
if you were here - kent
those were the days - cream
while you were here - eric benet
nothing else matters - metallica

Parma Maniac dedi ki...

mp3 sitesi yerine bir Soulseek indir ve kur hemen.. 15 dakikada bulursun hepsini.. Kolay gelsin :)

Baris dedi ki...

eyvallah..
Programı indirdim ama açılışta username istiyor, sitesinde nerden üye oalcağımı bulamadım.

Parma Maniac dedi ki...

Programı açtığında ilk sayfada nick alma işlemini yapman gerekiyor.. Biraz kurcalarsan bulabilirsin..

Baris dedi ki...

tamamdır kaptan.
Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.
Bu arada Bendtner topçuysa, ben A. Jolie'yim. O derece felaket biri.

Othello dedi ki...

Yegen Song son birkac mactir muazzam oynuyor.

@Svetlin:
Macin en net pozisyonu hakemin devam ettirdigi bir faul sonrasi geldi (Tevez'in 1m'den Almunia'nin ustune vurdugu top).

Svetlin dedi ki...

othello,

ben tek pozisyona takılmıyorum genelden bahsediyorum. hem senin bahsettiğin avantaj oluyo sanırım faulu devam ettirmesi -pozisyonu hatırlamadım- bense faulu verilmemesinden bahsediyorum. ikinci yarıda ronaldo'ya verilmeyen çok faul var mesela ki birisinde çıldırdı artık ronaldo. oyunu durdurmamak güzel de onun ucunu kaçırdı sanki biraz.

enesak dedi ki...

o pozisyonun tekrarini izlersen ronaldo'nun kendini yere attigi cok bariz bir sekilde belli.arkasindaki gibbs dokunamamis bile ronaldo'ya.zaten dokunsa faul calacakti hakem.

alessandro del piero dedi ki...

maç utd'ın hakkıydı elbette ama bu kadar düşük bir skorla değil.. neyse sir ne yapıp edip londra'da da avantajlı skoru alacaktır..

utd fanları buraya :)

http://verorosso.blogspot.com/

tanjue dedi ki...

Song bence de arsenal'in bugünkü yıldızıydı.Zaten istikrarlı olarak geliştiriyor kendini.Bu kadarını beklemezdim kendisinden zamanında ama o kadar inatçı ki ne sahada koşmayı ne de dışarda çalışmayı bırakmıyor maşallah.Bu arada Bendtner'i boşverip Rooney'in insanlığını tartışmak lazım burda:D

Murat dedi ki...

arsenal beklenmeyecek kadar yavaş oynadı. bir de cesc gelmiş eyvallah ama neredeyse her top önce onunla buluşacak diye zaman kaybetti arsenal. ne kadar arsenalli olsam da tur bence çok zor.

Adsız dedi ki...

bence finalist arsenal bide bendtneri o kadar kötülemeyin bence

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.