3 Nis 2009

Sven Goran Eriksson


Lazio sonrası işler iyi gitmiyor Sven-Goran abi için.. 5 senelik İngiltere kariyeri bence fena değildi ama Capello öncesi McClaren faciası yaşayan ülke insanı Eriksson'u da hemen arkasına koyuyor McClaren'ın.. Sağlam tepkilerle ayrılmıştı oradaki koltuğundan.. City macerası keza öyle.. Meksika da farklı olmadı.. 3. turda Jamaika zorlukla ekarte edildi.. Final gruplarında 3 maçta 1 galibiyet ve 3 puan gelince USA maçıyla başlayan sesler iyice öfkeye dönüştü ve 78 sonrası dönemde sadece 82'de Dünya Kupası'na katılamayan Meksika'nın (Edit: 90'da da diskalifiye olmuşlar) Güney Afrika biletini alamaması gibi bir tehlike belirince Eriksson'un işini bitirdiler Meksika'da.. Federasyon Başkanı Justino Compean devam riskine girip kupayı iyice tehlikeye atamazdık şeklinde açıklamış deplasmanda 5 maçtır galip gelemeyen takımın kötü futbolunun sonucunu.. Eriksson'dan şu anda bir açıklama yok ama şu anda ya bavullarını topluyordur, ya da dönüş yolundadır eve.. Onun yerine menajeri konuşmuş.. En başında bu tercihin ona göre yanlış olduğunu düşündüğünü belirtmiş.. Arkasından da Eriksson EPL'de iyi bir takım çalıştırmaktan memnuniyet duyacaktır, önceliği İngiltere'ye verir heralde demiş.. PR çalışmaları çabuk başlıyor tabii bu işte.. Bir İsveçli Meksika'da ne arar sorusunun cevaplarından biriydi futbol.. Artık cevabı yok bu sorunun..

6 YORUM:

jose dedi ki...

Eski günlerini arayan Lazio ideal olabilir Sven abi için.

Adsız dedi ki...

Oldukca kotu bir hoca bence.

Orhun

Onur Erdem dedi ki...

1990'da da katilamadilar dunya kupasina...

Adsız dedi ki...

turistik amaçlı da gidebilir bir isveçli mesela volvo dan emekli birisi.... aztek kalıntılarını görmeye gidebilir..

Adsız dedi ki...

Benim için 2000 yılında yaşayan en büyük teknik direktördü bu adam. Feci hücum futbolu oynatırdı Lazio'ya. O dönem bu adamı gönderip Dino Zoff'u getiren Cragnotti'ye az küfretmemiştim. Zoff o takıma Crespo, C. Lopez eklemesini yapılmasına rağmen hayvan gibi savunma yaptırıyordu. Zaten hem ligde hem de CL'de sıçmışlardı Zoff'la.

Ne kadar başarısız olursa olsun, isterse bundan sonra da başarısız olmaya devam etsin, benim için hala büyük hocadır.

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Tardini birader, bildiğim kadarı ile Erikson İngiltereden mafya bozuntusu Güney Amerikalı oligark sermayesine sahip menajer şirketleri ile gitmişti. Bir İsveçli Meksika'da ne arar sorusunun cevaplarından birisi bence "Derin mevzu ve ilişkiler var mirim bu konuda, biz iyisi mi susup çaylarımızı içelim" olmalı :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.