22 Nis 2009

Steve Davis bırakır mı?

Snooker'da genel olarak kabul görmüş bir değerlendirme vardır. Gelmiş geçmiş en 'iyi' oyuncu Stephen Hendry, tüm zamanların en 'yetenekli' ismi de Ronnie O'Sullivan denir. Buna ben de katılırım ama Steve Davis'e parantez açmayı da biz 'yeni yetmeler' unuturuz zaman zaman. Sıralama turnuvaları bazlı değerlendirmezsek, snooker tarihinde en fazla profesyonel turnuva kazanmış adamdır Steve Davis (28 sıralama, 47 özel). Ve hâlâ ıstakasından kopmuş değil.

Hakkındaki tartışmalar da aslında buradan doğuyor. 2007'de yaptığı açıklamada, "Rakiplerimi zorlayamadığım gün bırakırım" demişti. Bugün Neil Robertson'a 10-2 yenilip 2009 Dünya Şampiyonası'na da ilk turda veda etti, ki birkaç sezondur bunu sıkça yapıyor. Tabii bir de artık ilk 16'da olmadığından hemen her turnuvada eleme oynamak zorunda kalıyor ve bu turda daha fazla tekler oldu.

Her ne kadar bu sezon, geçen sezona göre daha fazla puan toplasa da Crucible'a gelirken 24. basamaktaydı ve ilk 16 için en az bir çeyrek finale ihtiyacı vardı. Antrenman saatlerinin azalmasını ve yaşından dolayı uzun soluklu maçlarda giderek daha fazla zorlanmasını yadırgamamak gerek, fakat insan yine de 'biraz daha erken bıraksaydı' diye geçiriyor içinden. Gerçi bir profesyonele 'mesleğini bırak' demenin haddini bilmemek olduğunu kabul etmeli. Yine de 2007'deki açıklamada bahsedilen rekabet edememe hali artık fazlasıyla kendini gösteriyor.

Ben turnuvanın ardından Davis'ten veda açıklaması bekliyorum. Zaten seneye ilk 32'den de düşerse kalmasına imkân yok. Yukarıdaki fotoğraf Crucible'da gelen altı dünya şampiyonluğunun birinden. 'Those were the days, my friend' diyor ya şarkı; öyle...

Not: Emre'nin transfer anonsunda söyledikleri için buradan da teşekkür ediyorum kendisine. Burada yaptıkları zaten yeterince keyifliydi, bir tuğla koyabilirsem ne mutlu.

3 YORUM:

Parma Maniac dedi ki...

İlk yorumunu ben çakayım hemen :)

Ben de Davis için hep keşke 4-5 sene önce bıraksaydı diyorum kendi kendime.. Ama bırakmasıyla ilgili kendisine söylenebilecekler konusunda da sonuna kadar haklısın.. Bireysel bir spor olmasına rağmen snooker, takım sporu olsaydı bile fazla şey değişmezdi.. Böyle adamlara bırak denmez, bırakması beklenir.. İnsan düşük performansını görünce üzülüyor ama espritüel yapısıyla orada görmek bile keyif onu.. Benzeri John Parrott.. Bugünün gençlerinden hangileri bu adamların boyutuna gelebilecek acaba.. Ronnie 10 yıla bırakır, Hendry de öyle.. Selby ilk adayımdır pool'a dönmezse :)

Unknown dedi ki...

Ronnie, Davis'in düşüşünün yarısını yaşasın alır ıstakasını evine döner bence =) Adayım Hendry'dir.

Forza dedi ki...

Ronnie yarin bir gun cikip, "brezilyaya, rio'ya gidiyorum 2 yil kafami dinleyecegim" derse hic sasirmam. Davis icin yorumumsa, biz CM oynarken bile istifa olayini gurura yediremeyip 'acaba?' diyorsak, onun da bu yetenek ve kariyerle jubileyi ertelemesi hakkidir diyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.