9 Nis 2009

Şampiyon Cim-Bom!


Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlardan biri.. Değer olarak 2000 yılında gelen UEFA Kupası'ndan ufak bir kademe bile aşağıya konmayacak bir başarı bu.. Taranto'yu bizim kızlardan daha iyi ve kapasiteli bir takım olarak görmüştüm ilk maç sonrasında.. Ki ilk 3 periyotta, özellikle 3. periyodun sonunda farkın eridiği ana kadar da sahaya aynı şekilde yansımaya devam ediyordu.. Ama sonra ne olduysa oldu, 1.5 maç boyunca takımı yakan Kress ayağa kalktı, Sophia Young ve Seimone Augustus anormal işlerine devam etti.. Işıl ve Esra tempoyu müthiş ayarladılar.. Fark 21, Galatasaray 'bir kez daha' Avrupa Şampiyonu.. 'Mrs. Jordan' Augustus ve 'Mrs. Duncan' Young'ı elbette ayırmak gerek.. Ama Işıl Alben'in sakatlığından sonraki Esra Şencebe'nin 1 numaradaki performansı çok mühimdir, es geçilmemesi gerekir.. Bayan basketbolunun bizim erkek taraftarların gözüne de hitap eden yapısını zaten biliyoruz.. Esra da gerçekten çok güzel bir kız ve taraftarın sadece bu nedenle özel sevgisi vardır Esra'ya.. İyi oyuncu olduğu bilinmesine rağmen bu geceden sonra Esra'yı daha çok sevecek Galatasaraylılar.. Ellerine, ayaklarına sağlık..

Mrs. Jordan için söylenecek fazla şey yok.. Umuyorum Sophia Young'la birlikte hizmet etmeye devam ederler bu kulübe.. Dünyanın en iyi oyuncularından olduğunu biliyoruz ama WNBA'le beraber Galatasaray'da uzun süreli bir beraberlikleri olmaması için pek neden yok.. Bu iki oyuncuyla bugün kulüp arasında sağlam bir bağ kuruldu.. Umuyorum uzun süreli olur ilişki.. Seimone'suz bir Galatasaray düşünemiyorum ben artık..

Okan Çevik'e tebrikleri iletirken selefi Cem Akdağ'ı unutmamak gerek.. Bu yabancıların seçiminde mutlaka büyük payı vardır.. Kulüp de unutmaz umuyorum..

Esra'sı, Işıl'ı, Jordan'ı, Duncan'ı, Tuğba'sı, Yasemin'i, Kress'i.. Hiç kimseyi unutmadan bütün tebriklerimiz, teşekkürlerimiz kızlarımıza.. Devamını bu takım bozulmadan en büyük ligde istiyoruz seneye..

8 YORUM:

gerisi önemli değil... dedi ki...

ne olursa olsun ışıl alben hepsinden farkılı. eski açık sarı desene diye bağırıyordu yahu. artık kapalıda. seviyorum onu:)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

ruhumuz,tek burcumuz...

türk sporunun kralı,kraliçesi...

apaç dedi ki...

kızlar, törende giydikleri tişörtlerle söylediler zaten her şeyi:

ilkleri biz yaparız, tarihi biz yazarız.

apaç dedi ki...

tribünde yer alıp, 85 dakika kızlara destek olan, başını sabri'nin çektiği futbolcu grubunu da kutlamak istiyorum ayrıca.

çok şıktılar..

Adsız dedi ki...

rus klupleri bos bırakmaz augustus'u tutamayız elimizde gibime geliyor. Şampiyonluğa gelince bir kaç şey soylemem lazım..sene basında euroleague'e degil de bir alt kupaya katılmak tercih edildiğinde inanılmaz sinirlenmiştim. Düşüncelerim bu maç sonuna kadar da değişmemişti. Ama şu kupanın kaldırılış anı varya...işte o tarif edilemez. Asıl iş bundan sonra başlıyor, seneye kupa şampiyonu olarak euroleague mecburi sanırım. Euroleague'i Spartak Moskova'dan almak imkansızın da otesinde ama bir final four, neden olmasın..

ozan

jose dedi ki...

young alnından öpüyorum senin!

Olympian dedi ki...

oncelikle tebrik ederim, cok cok onemli bir basari. gurur duymamak mumkun degil. tipki futbol takiminin uefa sampiyonlugu gibi, buyuk emeklerle kazanilmis ve her turlu ovguyu hakeden bir basari. cok tepki toplayacak olmasindan korkuyorum ama bu fikirleri burada paylasmayacaksak nerede paylasicaz. bu bir avrupa sampiyonlugu degil, o unvani euroleague sampiyonu aliyor, tipki sampiyonlar ligi sampiyonunun aldigi gibi. eurocup sampiyonu olmak olsun, uefa kupasi sampiyonu olmak olsun basli basina buyuk olaylar ve buyuk basarilar. bunlari boyle kabul etsek daha mi az basarili oluruz?

brk dedi ki...

Dün bu kızların aldığı ister kupa-1 olsun ister kupa-2 en sonunda bir kupadır ve hiçbir türk takımın düne kadar alamadığıdır.Bu takımı kuran ve oynuyan yöneticisinden masörüne kadar herkese ellerine sağlık, inşallah ilerde bu takım daha iyi olur

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.