18 Nis 2009

,

NBA Play-Offs 2009


DOĞU KONFERANSI

Boston Celtics - Chicago Bulls

Tahmin: 4-2

Doc Rivers'ın Kevin Garnett'le ilgili yaptığı açıklama Boston'da moralleri bozdu, rakiplerde sevinç yarattı ki Chicago da etkilenecek bundan.. KG'nin sezonu kapadığı zaten alttan alttan dillendirilmeye başlanan bir konuydu, bu bağlamda Rivers'ın açıklaması tam play-off öncesi ilginç.. Boston camiasının akıl oyunlarını seven yapısı nedeniyle olabildiğince septik yaklaşıyorum ben bu açıklamaya.. Garnett'in durumunun iyi olmadığını biliyoruz ama yine de rakiplerde bir rahatlama yaratıp ilerleyen zamanlarda bir sürpriz yapabilirler.. Bunun dışında Chicago'nun John Salmons ve Brad Miller eklemesinden sonra oynadığı basketbolun herkes farkında.. Dışarıda dinamik kısaların tempoyu yükselten tarzları, içeride Tyrus Thomas ve Joakim Noah'ın zaman zaman oyunu sertleştirmeleri, kenardan gelen Kirk Hinrich ve Brad Miller'la değişik opsiyonlar içine girebilmeleri.. Eğlenceli bir takım oldu Chicago.. Derrick Rose'un çaylak sezonunda play-off baskısında neler yapabileceği işin Chicago Bulls yönünde kilit konu.. KG'nin yokluğunda Final MVP'si Paul Pierce muhtemelen ilk maçtan itibaren domine etmeye çalışacak oyunu.. Luol Deng'in yokluğu bu bağlamda zorlar Bulls'u.. Derrick Rose-Rajon Rondo, Ben Gordon-Ray Allen ve pota altı mücadelelerinde biraz üstünlük kurması gerekiyor Chicago'nun.. Oldukça zorlu geçeceğini düşündüğüm seriyi 6 maçta Boston'a verdim ama 7. maça gitmesi hatta ters bir sürpriz çıkmasını da muhtemel görüyorum.. 6 maç son şampiyona saygımdandır.. İlk maç için şu bilgiyi de vereyim, Boston için 12.5'luk handikap açılmış iddaa'da.. Chicago'nun ilk maçta Boston'u zorlayacağını düşünüyorum.. Kuponlara eklenebilir Chicago +12.5..

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons


Tahmin: 4-1

Bu seri için Detroit Pistons'un elinde kalan tek argüman ilk 5'teki 3 oyuncunun şampiyon kadrodan olduğu ve takım tecrübesiyle play-off'larda mücadelenin hatırlanabileceği.. NBA'de 4-5 yıl öncesinin her takımı için yapılan geyiktir bu play-off öncesi.. Fakat normal sezonda 82 maç boyunca gösterilemeyenler play-off'larda çıkmaz ortaya.. Detroit'in 8. olmama şansı hayli yüksekti fakat normal sezonun son maçlarında bunu bile değerlendiremediler ve lig birincisinin karşısına geldiler.. Tayshaun Prince'in savunmacı kimliği de 3-4 yıl öncesinde kaldı, LeBron için çok ince.. Çoğu takım gibi Bron'a bir cevapları yok.. Aynı şey Hamilton yönünden Cleveland için geçerli belki ama Stuckey'nin ilk ciddi play-off deneyiminde neler yapabileceği muamma.. Cleveland muhtemelen rahat bir şekilde 2-0'la gider Detroit'e.. Pistonlar seyircisi önünde atmosferle belki bir maç alır ve seri kısa sürer.. İddaa'da ilk maçta 11.5'luk handikap var.. Cleveland oynanabilir ama riski de var..

Orlando Magic - Philadelphia 76'ers

Tahmin: 4-2

Bunda da aslında Cleveland serisindeki 5 maçlık yol çok uygun görünüyor ama ben Philly'nin bir kademe daha fazla zorlayabileceğini düşünüyorum Orlando'yu.. İlginç bir takım Philly, izlemek de eğlenceli.. Stan Van Gundy'nin bu sene daha düşük tempoda oynayan ve savunmaya biraz daha eğilimli takımını Andre Miller önderliğinde yüksek tempoya çekebilirlerse değişik maçlar çıkabilir bu seride.. Hedo'nun durumu iyiymiş, ilk maç sahada olacak büyük ihtimalle.. Samuel Dalembert overpaid'in NBA'deki babalarından ama Dwight'ın arkasında bir süre durabilir.. Hedo'ya göre fazla hızlı olan Iggy'nin Orlando'nun güzel çaylağı Courtney Lee karşısında kısmi fizik ve deneyim avantajıyla kuracağı üstünlük Philly'nin az bulunan silahlarından biri olacak.. Orlando için antrenmana döneceğini sanmıyorum ama büyük işler de beklememek lazım tabii.. İlk maçta Orlando için -8.5'luk handikap açılmış, denenebilir bu da ilk maç gazıyla..

Atlanta Hawks - Miami Heat

Tahmin: 4-2

Atlanta geçen sene sezon boyunca vasat takılıp Boston karşısında göstermişti kendisini.. Bu sezon bıraktıkları yerden devam ettiler ve 3 contender Cleveland, Boston ve Orlando'nun arkasından gelen en sağlam doğu takımı oldular.. Eldeki parçalar güzel.. Mike Bibby'nin normal bir play-off takımında savunma yönünden en büyük defo olma açığını diğer bölgelerdeki atletizm farkıyla iyi kapatıyorlar.. Marvin Williams tam zamanında döndü takıma.. İlk 5'i düşününce bence en dengeli takımlar doğuda.. Dwyane Wade bu sezon acayip.. Şut menzilini Kobe gibi geliştirip iyi bir üç sayıcı olma yolunda ilerliyor.. Orta mesafesi de iyice oturdu.. Bu kadar delici bir adamın şut menzilini ve isabetini geliştirmesi korkunç bir kombinasyon oluşturabiliyor.. Bu sene birçok maçta içeriye elini kolunu sallaya sallaya giren Dwyane Wade'in bu kolaylığı sağlamasında rakiplerin şutu engellemek için bir adım daha yaklaşmasının payını yadsımak mümkün değil.. Bu sene enerjisini devamlı olarak play-off'lara saklayıp daha minimalist takılan Kobe'nin yanında ligin en spektaküler ve heyecan verici oyuncusu olmayı başardı Wade.. Marion-Jermaine takasından sonra dereceye yansıtamasalar da bence daha sağlam ve rolleri oturmuş bir takım oldular..
Başa baş geçecek, Wade de sonuna kadar zorlayacak.. Tek tabanca olarak bir şeyler başarma isteği daimdir NBA'de.. Fakat daha oturaklı bir takım olan Atlanta daha çok silahıyla ve evsahibi avantajıyla biraz daha farklı duruyor Miami'den.. 7. maça gidebilecek serilerin başında geliyor bu eşleşme, Miami'nin elemesi de kimseyi şaşırtmaz ama takımca ve hocalarıyla biraz daha deneyimli duran Atlanta bence favori olmayı hak ediyor..

1 YORUM:

flamboyant forward dedi ki...

http://flamboyantforward.blogspot.com/2009/04/nba-play-offs-2009.html

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.