29 Nis 2009

Leo Franco & Arda Turan


Radyo dinleme alışkanlığım yok fazla.. Sadece arabadayken dinliyorum ve bu arada favorilerimden biri Radyospor.. Bu kadar abuk subuk yayın nasıl yapılır bir radyoda onu gösteriyorlar sıklıkla.. Oldukça eğlenceli ama.. Saran Grubu'nda bulunuyor radyo ve herhangi bir gün, herhangi bir anda Aziz Yıldırım'a sallamak için fırsat kolladıklarını görebiliyorsunuz ki o da eğlenceli.. Bunun için kullandıkları en büyük silah Feridun Niğdelioğlu.. Bağlanıp bağlanıp sallıyor Fenerbahçe yönetimine.. Haklıdır, haksızdır orası elbette tartışılmalı ama kişisel çıkarlar uğruna yapılan yayınlar haklı olunsa bile benim canımı sıkıyor..

Arada güzel şeyler yakaladıklarını da kabul edelim tabii.. Bugün yine arabadayken Adnan Sezgin ve Arda'nın menajeri Ahmet Bulut'tan önemli açıklamalar duydum.. Radyoya bağlanan Sezgin, Leo Franco'yla imzaların atılmadığını ama işin hemen hemen bittiğini ve prensipte anlaşıldığını söyledi.. Bundan sonra sürpriz olması zor gibi.. Ahmet Bulut ise eğer Galatasaray izin verirse Arda'nın ayrılacağını 66'nın Avrupa'da forma giyme isteği üzerinden dillendirdi.. Arda'yla ilgili bir hayli haber çıkıyordu bu ara.. Orada da ciddi gelişmelerin yaşandığını gösteriyor bu..

Leo Franco'nun Morgan De Sanctis'ten daha iyi bir kaleci olduğunu düşünmüyorum.. De Sanctis'in bu seneki performansından memnun değilim ama bir kalecinin önündeki tandemle bir bütün olduğunu düşünen biri olarak vasat performansından çok şikayetçi olamıyorum.. Önünde güvenebileceği, düzenli oynayarak alıştığı, tanıdığı bir defans ikilisi hiç olmadı bu adamın.. İtalya Milli Takımı apoletiyle daha fazla maç kurtarması gerekiyordu.. Bazı abuk golleri yememesi gerekiyordu evet, ama yerine gelen Leo Franco da böyle bir adam değil.. Yeni bir kumar yerine takıma alışmış De Sanctis'in devamı kişisel tercihim olur ama görünen o ki seneye kaleci Arjantinli olacak..

Arda konusunda gitmesinin hem takım, hem kendisi için daha hayırlı olacağını düşünüyorum.. Alınacak 15 milyonluk bir bonservisle takım fazlasıyla karlı çıkar işten.. Daha kapsamlı bir 66 yazısı yazmak gerek ama önce sezonun bitmesini ve yaşanacakları izlemek gerek.. Ama bu sene Arda'yı da soğuttu görebildiğim kadarıyla.. Gitmek isteyen bir topçuyu gereksiz bir ısrarla takımda tutmanın fazla anlamı yok.. Alınacak iyi bir bonservis miktarı Arda konusunda Galatasaray'ı pişman etmeyecektir.. Ahmet Bulut'tan kazık yenmesin yeter..

9 YORUM:

aek dedi ki...

hayırlı olsun Leo Franco

Sezgin bu sezon erken başlamış transferlere.

jose dedi ki...

Tam bir kova aldık.Adnan Sezgin elinin değdiği herşey berbat oluyor.Adnan Polat gönder şu adamı artık...

Adsız dedi ki...

Arda'ya 15 milyon -euro veya dolar- bonservis veriliyorsa (hangi enayi ise bu parayı veren) satmamaları aptallık olur zaten.

15 milyon euro... Nedved miymiş bu adam? Avrupa'da bence kayda değer bir başarı sağlayamayacaktır. Bence eğer giderse Sabri bile çok daha başarılı olur.

Adsız dedi ki...

http://www.sporx.com/futbol/superlig/152125/?ref=ABM

Cem Kalay dedi ki...

Leo Francoysa kaleci aşırtmalara dikkat :)))

alicansolak dedi ki...

De Sanctis ayakları çok zayıf bir kaleci, şut geldiğinde anlamsız bir şekilde yere yıkılıyor, Kayseri maçında ve en son Ankara maçındaki golleri birinci ligdeki hiçbir kaleci yemezdi.

Adnanların yaptığı her hamle sonrası gelen gideni aratıyor. Kaleci hamlesi de böyle olacak gibi ki vay halimize.

umit dedi ki...

Leo Francı konusunda çok haklısın..De Sanctis i bir çok kişi beğenmiyor..Ben de dahil ama yerine bir adam gelicekse ondan bir kaç gömlek daha iyi olmalı..Biz laf olsun diye transfer istemiyoruz..

FASLI dedi ki...

Galatasaray kaleci konusunu bir hayli abarttı. yabancı kaleci de neyin nesi? Alsınlar bir kaleci rast gele koysunlar kale'ye. Volkan ve Rüştü den aşağı kalmaz merak etmesinler. Gol olacak topun önüne geçilmez:) iyi günler

derinderyam.blogspot.com

apaç dedi ki...

nasıl bir kaleci olduğu hakkında pek bir fikrim yok.

ama morgan kabiliyetsizinden kötü olamayacaği aşikar.

orkun'la beraber bir şekilde götürürler.

aykut da beylerbeyi'ne kiraya verilebilir.

zaferimiz mübarek olsun.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.