22 Nis 2009

İmparator


Kıçı yere yakın olup bu kadar güçlü ve ayakları yere sağlam basan adamdan korkacaksın Premier League'de.. Teknik, fizikle desteklendiği zaman yetenek farkını anında belli ediyor İngiltere'de.. Arshavin'in Rusya'dan gelip Arsenal üzerinde gelir gelmez yarattığı etki inanılmaz ve taraftarı da heyecanlandırıyor.. Pool son dakikada beraberliği kurtardı ama şampiyonluk yolunda büyük yaradır bu.. United önündeki iki maçı evinde oynuyor ve en az 4 puanı çıkarırlar o maçlardan.. Telafisi olmayacak yerde bir iç saha kaybı Pool'dan.. Bu sene 2 defa 80. dakikadan sonra geriden gelip galibiyet, 5 defa da 90. dakikada 3 puan kazanmışlardı.. Ki bazı hocalarda olduğuna inandığım bu ilginç baldan (mesela Lucescu) Benitez'in de nasiplenmesi bu seneki Pool'un şampiyonluk yarışını şu ana kadar getirmesinde en büyük etkendir bence.. 7 son dakika galibiyetine bir son dakika beraberliği de eklendi bu gece.. Geriden gelip, son dakikalarda maçlar kazanan takımın fizik gücü övülür, haklarını da veririz ama 90'da bu kadar çok galibiyet gelirse ben içine şans faktörünü de katarım bolca.. Chelsea, Pool ve United'ın kalan fikstürleri zorluk açısından dengede.. United'ın form durumuna bağlı biraz da bu saatten sonra..

İşin Arsenal tarafına geleyim ben.. Kasım 2008'deki 3-0'lık City mağlubiyetinden sonra bu geceki maçla yenilmezlik serisi 19 maça çıktı.. Bunlardan 9'u beraberlik olsa da etkileyicidir kayıp sezonda.. Bu takımın eksiği Arshavin gibi bir oyuncuydu.. Onu buldu Arsenal bu sene.. 2009/2010'da Arsenal'in de bu şampiyonluk yarışına gireceğini müjdeledi bu transfer ve bu çıkış.. Seneye çok daha müthiş bir mücadele olacak EPL'de..

Son olarak paranın gücünün futbolu öldürdüğünü, EPL'nin ruhunu kaybettiğini, bu ligin tırt olduğunu söyleyedursun insanlar.. CL'de, EPL'de, bu ligin büyükleri 4-4'lük maçları sergiliyorlar işte aralıksız.. Şu adamların oynadıkları futbol.. Ulu Barca'yı bir kenara ayıralım, bu tempoya, bu güce, bu koordinasyona yaklaşamıyor kimse.. İşte o yüzden CL'yi kapatıyor bu adamlar, o yüzden ağlatıyorlar insanları.. Gıcık olunacağına zevk alınmaya çalışılsa farklı olacak her şey.. EPL futbolun NBA'idir.. Her yönüyle hem de.. Bunu kabul edecek insanlar zamanla.. Ama o arada keyif kaçıyor ona üzülüyorum.. Teşekkür ediyorum kendi adıma bu güzel çocuklara..

14 YORUM:

Adsız dedi ki...

bir de şu sus hareketini yapmasa 100 numaralı adam.

Orhun

saLsa dedi ki...

Sivas-FB maçının üstüne nasıl iyi geldi yahu bünyeye şu maç. Bir Recep İvedik özdeyişiyle bitirelim yorumu: 'Bunlar insansa, ben hayvanım, bizim ligimizdeki topçular hayvan oğlu hayvan amk' :D

alessandro del piero dedi ki...

pool'a selamı fena çaktı abimiz.. tabi manu'ya da yardım etti, şampiyonluk yolunda.. büyük adam cidden, allahtan cl'de oynamıyor da bize yamuk yapamayacak :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Arshavinimsi(tabii onun kadar etkili olmaz heralde),yerinde 2 transfesle seneye premier ligi götürür bu takım.Hasat zamanı gelsin artık.2003'ten bu yana çok zaman geçti.

Liverpool'a antipatim yoktu hatta sempatim vardı.Ama bu ülkedeki Liverpool taraftarları canımı sıkıyor.Lan elenir överler,yenilir överler,yener göklere çıkarırlar,maçı güzel geçer,sanki karşı takımın hiç payı yokmuş gibi bir Liverpol'dan bahsederler.Yeter ciğerim,bunalttınız.Kupasız kapayın bu yılıda görün.

jose dedi ki...

Seneye Rosickyde gelecek.Eduardo'da var.Bambaşka olabilir herşey Gunners için.

ynwa dedi ki...

tardini; mençıstır'ın son dakikalarda kazandığı maçların da seceresini çıkarırsan arada bir fark olmadığını göreceksin...ayrıca liverpool'un son dakikalarda puan kaybettiği maç sayısı da daha fazla...

arshavin'e gelirsek; kapanın elinde kalacaktı, arsene baba kaptı, şimdi kaymağını yiyor haklı olarak. babayı bu açıdan tebrik ediyorum.

dark knight dedi ki...

aynen bende bu ülkedeki liverpool taraftarı yüzünden takımdan tiksinir oldum. barcelona kitlesine bile fark attılar denyolukta.

Parma Maniac dedi ki...

1-2 hafta önce çıkarmıştım iki takımı da ynwa.. United'da 1 maç 80'den sonra, 3 maç da 90'da geldi.. Arada yaklaşık 7 puanlık bir fark var yani, ki pek kafa kafaya denecek bir rakam değil bence.. Yedikleri gollere bakmadım, haklı olabilirsin o konuda..

apaç dedi ki...

10 numara bir maçtı. epl de çok farklı hakikaten.

nasri yerine walcott ile başlasaydı, 3 puanı çekip almıştı wenger.

bu nasri'de ne buldu da transfer etti başından beri aklım almıyor zaten.

arsenal önümüzdeki yıllarda şampiyon olucaksa, bunu wenger yokken yapacak.

o kadro, o kalite kendilerinde var. sorun tamamiyle kenarda. yarışmacı kimliği olmayan teknik heyette.

ayrıca çok salladım; ama benayoun'a da helal olsun.

her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor beni.

tıpkı kuyt gibi..

ynwa dedi ki...

liverpool'un 90'da kazandığı 4 maç var, sanırım bir tane fazla hesaplamışsın.( boro, city, pompey, fulham ) 2 maçı da 80'den sonra almış -biri geriden gelerek- ( wigan, sunderland ) manu'da bu rakam dediğin gibi 3+1 olmak üzere toplam dört. arada 5 puanlık bir fark var özetle. liverpool'un son anlarda yediği gollerle berabere bitirdiği 2 maç ve dolayısıyla kayıp 4 puanı varken ( wigan, everton ) united'ın böyle bir maçı hiç olmamış. kısaca eğrisi doğrusuna denk gelmiş durumda son dakika gollerine bakacak olursak, demek istediğim budur. kim şampiyon olacaksa hakederek olacaktır, united büyük avantaj yakaladı. vereceklerini sanmıyorum ve tebrik ediyorum.

Parma Maniac dedi ki...

Pool'un 89 ve 90'da 2 tane atıp aldığı Chelsea maçını da son dakikada gelen bir maç olarak değerlendirdim ben.. 80 sonrası kayıplarda United'ın ilk haftalardaki Chelsea deplasmanı da kayıp olarak görülebilir ayrıca ki sadece hatırladığım bu, bakmadım fikstüre.. Doğrudur yazdığın..

Hak etmek çok önemli bir olgu.. Pool'un balı da vardı demek hak etmediler anlamına gelmez elbette, böyle bir şeyi de asla iddia etmem.. Ama bu sene benim Pool'da gözüme çarpan bir farklılık var bu konuda.. Futbol takımlarının buna ihtiyacı da vardır ayrıca..

ynwa dedi ki...

chelsea galibiyetini gözden kaçırmışım, kusura bakma. direk ufak maçlar aklımda kalmış.

tabiki o manada demediğine eminim, sadece ufak bir detay olarak belirtmek istemiştim.

alessandro del piero dedi ki...

parma yatmadıysan eğer kısaca portland-houston maçı için tahminini alalım :) lakers maçı belli zaten..

Parma Maniac dedi ki...

4 sayı gerideler şu anda ama alır Portland.. Alamıyolarsa 3. ve 4. maçlara çıkmasınlar zaten..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.