11 Nis 2009

Gazı almak: Arshavin & Hiddink


"Kariyerimin sonuna kadar Arsenal'de kalabilirim.. Burada evimde gibiyim.. Buradaki her şeyi seviyorum: Dost canlısı takım arkadaşları, bilge ve deneyimli bir hoca ve mükemmel taraftarlar.. Dünyayı verseniz ayrılmam buradan.."

Ne kadar samimidir Arshavin bilmiyorum, bilmek de mümkün değil zaten.. Soğuk bir ülkeden, soğuk bir insan olarak, yine insanlarının soğukluğuyla bilinen bambaşka bir kültüre geleli 2 ay olmamış, biraz çabuk gibi görünüyor.. Bunu Arsenal'in dillere destan kolej yapısıyla açıklamak mümkün.. Ne yapacağı belli olmayan Arshavin'in uyum reaksiyonunu çok çabuk göstermesi sonrasında takıma çabuk oturmasıyla açıklamak da mümkün.. 28 yaşına gelene kadar hiç büyük ligde oynamamış, dünyaya yeteneğini de kanıtlama fırsatı olmamış bir oyuncu olarak Arshavin'e herkes soğuk bakıyordu.. Euro 2008 sonrası Arshavin gibi bizde ne oynayacağı bilinmeyen bir oyuncuya o kadar para dökecek bir adam değilim ben diyen Jose Mourinho'yu ve benzer açıklamalar yapan diğer futbol adamlarını hatırlıyoruz.. Böyle bir oyuncu için EPL gibi dünyanın en zor ligine bu kadar çabuk uyum göstermek ilgiyi daha çok çekiyor.. Euro 2008 sonrasındaki hallerinden biraz yanar döner olduğunu çıkardığım, Arsenal ve Zenit anlaştıktan sonra da kendi alacağı parada arttırım istemesiyle biraz da paragöz olduğunu düşündüğüm bu elemanın açıklamalarına vah canım, ne de güzel konuşuyor şeklinde yaklaşamayacağım.. Lakin bu takım seneye EPL'de şampiyonluğa oynayacaksa bunun Arshavin sayesinde olacağını düşünen biri olarak göstermelik de olsa oluşmaya başlayan bir bağın takım için çok önemli olduğu kanısındayım..

Benzer bir hikaye biraz farklı olsa da şehrin diğer tarafında.. Kısa ve net.. Yine 2 ay önce "Sezon sonunda Chelsea'den kesinlikle ayrılıyorum.." diyen Guus Hiddink şu anda "Chelsea'de kalamayabilirim.." der oldu.. Ligdeki toparlanış, CL'nin krallarından Pool'u Anfield'da bozguna uğratış.. İnsanın gözlerini kamaştırıyor tabii.. Gidişat bu işin çaresinin bulunup Hiddink'in Chelsea'de kalacağı yönünde.. Öyle olmasını da umuyoruz açıkçası..

1 YORUM:

D10S dedi ki...

Hiddink'in Chelsea ile anlaştığı haberlerinin salınmasının ardından Rus taraftarlardan büyük tepkiler gelmişti. Şehir meydanlarında gösteriler falan. Bu kez kalacağını açıklarsa Rusya'da büyük olay olur ve Hiddink abimiz hiç bir Rus vatandaşla göz göze gelemez heralde. O an onun yerinde olmak istemem...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.