26 Nis 2009

,

Galatasaray 1-1 Ankaraspor


Kaptan problem yaratıp problemleri çözmekte çok başarılı.. Lincoln'le yaşadığı haftalar süren sinir harbi Belediye maçında sarmaş dolaş kameralara ve objektiflere poz vererek sona ermişti.. Yaşananlar, maç içi tepkiler, maç sonrasında yapılan açıklamalarla oyuncuyu taraftarların önüne atmalar ve bir sürü olaydan sonra Kaptan'ın hocalığı altında Lincoln'ün Galatasaray formasıyla bu sahaya çıkmaması gerekiyordu.. Ama çıkıyor bir şekilde.. İş işten geçtikten sonra sarılmalarla çözülen bir sorunlar yumağından sonra bugün de bir başkası çıkmış olabilir..

Milan Baros'un oyundan çıktıktan sonra kulübede durmadan soyunma odasına gitmesinin nedeni her şey olabilir.. Belki hava soğuktur, içeride giyinmeye gitmiştir.. Belki de alması gereken bir şey vardır.. Bu pozisyon üzerine büyük fırtınalar koparmaya gerek yok.. Tabii nedeni Lincoln'le aynıysa o başka.. Ama bu soyunma odasına gidiş üzerinden değil, maç içi aksiyonlar nedeniyle eleştirilmeli Baros'un oyundan çıkması.. Nonda geçen haftanın hatrına Arda'nın yokluğunda 11 çıkmış orası tamam.. Ama sahada hiçbir şey yapmadığı ortada, üzerine gayet iyi oynayan, bir sağdan bir soldan gelmeye çalışan, aldığı toplarla ara pasları yapan, gayet iştahlı bir Baros sahada var ve skor 1-0.. Taktik gereği forvetini çıkartabilirsiniz oyundan, bunda sorun yok.. Çok iyi oynayan bir oyuncuyu da çıkarırsınız taktik değişiklik yapmak için.. Forvet çıkartıp orta saha sokması ve 1-0'ı korumaya çalışması üzerinden de vurmayacağım Kaptan'a, burada bu cahilliklerle işimiz olmadığını defalarca yazıyoruz zaten.. Ama sadece bir farkla öndeyken, sahada hiçbir şey yapmayan bir forveti tutup, gayet iyi oynayan bir adamı çıkartıyorsanız sahada orada gariplik vardır.. Çıkan çok iyi oyuncuya sen o kadar da iyi oynamıyorsun demenin bir yoludur bu sadece.. Shabani Nonda'nın teknik özellikleriyle Baros'un yapamadığı bir şeyi yapabilme ihtimali var mı? Evet ama bunu yaklaşık bir senedir gösteremiyor ve o özellik önde olunan maçta sökecek bir konu değil.. O özelliğini de kaybetmiş Nonda'nın önünde Baros her hattıyla daha iyi oyuncuyken yapılan bu değişikliği ne Baros, ne Nonda, ne sahadaki diğer oyuncular, ne de televizyon başındaki insanlar anlar.. Galatasaray'ın puan kaybetmesinin nedeni basit bir Baros - Hasan değişikliği değildir.. Bu gol olsa olsa böyle fahiş bir hatanın cezalandırması olabilir.. Söylenecek en fazla şey bu.. Ama bu değişiklik gelecek adına umut kıran faktörlerden biridir.. Zaten 2-3 hafta önce elden uçan bazı şeylerin kesinleşmesinden de çok daha fazla zarar verir Galatasaray'a..

Bir sol bekin, bir defansif orta sahanın, ilk defa A takımla maçlara çıkan gencecik bir çocuğun, hatta bir sol açığın iyi, mükemmel performanslar gösterdiği tandemde, kötü bir stoper performansının olmadığı bir sezonda gösterilen bu savunma rezaletinin nedenlerini farklı yerlerde aramak gerekiyor.. Bundan nasibini selef de alır elbet, yanlış yapılan transferler sonucu oluşturulan dengesi bozuk kadro da alır, yönetim de alır.. Seyircisiz bir maç için son dönemde oynanan seyircili maçlardan daha iyi bir performans kondu aslında bugün ortaya ama Kaptan göreve geldiğinden beri kendi yaptığı seçimler nedeniyle onun teknik ve taktiğini konuşmaktan başka yerlere odaklanmak zorunda kalıyor herkes.. Bu ortamda yaz dönemi nasıl geçecek, eli kolu artık hoca üzerinden de bağlanan yönetim hangi tasarruflar içinde olacak hakikaten kestirmek, bunların üzerine düşünmek bile zor şu aşamada..

De Sanctis hakikaten değişik adammış.. Orkun Usak'a durmayan ağzı ve hareketleri yüzünden deli derdi bazıları, bu Morgan o zaman tam tımarhanelik.. İyi anlaşıyorlardır Orkun'la sanıyorum, olan garibim Aykut'a oluyordur.. Bunları görünce kendisinin bazı konularda eksik olduğunu düşünüyor olabilir.. Kalede olabildiğince soğuk ve aristokrat bir duruşu olan De Sanctis'in şu hareketlerini görünce daha çok ısınıyor insan.. Maçın keyif veren az sayıdaki unsurundan biriydi.. Golden önce de o kadar yırtınmasa belki o topu tutmaya enerjisi kalabilirdi..

18 YORUM:

L dedi ki...

1.hocam son cümleyle ilgili sorayım, sanırım korner öncesi pozisyonda topal'a suç bulmuyorsun? sen de duymuşundur o çıkan ses gümbürtüyü.

2."Forvet çıkartıp orta saha sokması ve 1-0'ı korumaya çalışması üzerinden de vurmayacağım Kaptan'a, burada bu cahilliklerle işimiz olmadığını defalarca yazıyoruz zaten.."

güzel. peki hasan için ne diyorsun üstad tardini?

Parma Maniac dedi ki...

Hilmi son cümle espri, ciddiye alınacak bir şey değil.. Komik bir görüntüydü sadece o kadar bağırdıktan sonra golü yememiz, o yüzden öyle bir ek yaptım.. Oradan Morgan'ı suçlayacak değiliz..

Hasan'la ilgili düşündüklerimi burada söylemem ise hoş olmayabilir.. O yüzden bana kalsın o konudaki düşüncelerim..

Adsız dedi ki...

hala şampiyonluk falan umudu kalan galatasaraylı yok di mi? çıkarken ışıkları kapatın :)

kapalıüst dedi ki...

bülent kaptan'a kredi vermek lazım. seneye şampiyon yapacak bizi.herkes inansın.

Mario Jardel dedi ki...

Parma bir galatasaraylı gözüyle bülent korkmaz'ın kendisine telefon açan hakan ünsal'a fenerbahçe maçının kadrosunu 5-6 gün önceden vermesini, lincoln'ü oynatmayacağını söylemesini nasıl değerlendiriyorsun ? Taraftar olarak görüşünü çok merak ediyorum..

L dedi ki...

eyvallah abi sağol. son söylediklerine ben de katılıyorum. insan elini ağzını zor tutuyor.

Parma Maniac dedi ki...

ksenophanes sence taraftar olarak böyle şeyleri iyi karşılamama imkan var mı? :) Ki 'küçük' Hakan'la ilgili geçmişte yazdıklarım da mevcutken...

Çetin Cem dedi ki...

22 şubat gecesi 5 yemiştik, ama takımda iştah vardı, bir penaltı kaçmasa 3-3 olacak kadar da hücum oynuyorduk. dün korkmaz döneminin en iyi galatasaray'ı vardı belki de sahada, ama istek, hırs kalmamış, hücum oynama arzusu bitmiş. bu sezonun en iyi golleri seçilecek olsa ilk 10'a dört beş tane sokacak sayımız var gerçekten, baros, lincoln, kewell, hatta arda (trabzonspor maçı) imzalı, birçoğu da rüya gibi geçen aralık ayından... şu an o takım nereye gitti diye sormak istiyorum... cevabı biliyorum ama yine de karşıma alıp sormak istiyorum adnan polat'a, bülent korkmaz'a, adnan sezgin'e... ne yaptınız o takıma!

apaç dedi ki...

baros gol krali olur, mehmet yıldız şampiyon yapar.

işte karakter, işte adam gibi adam, işte sivasspor..

seneye bülent hoca'yla devam edeceksek ki etmeliyiz, önce lincoln, baros gibi posası çıkmış, al hilal yıldızlarından kurtulmamız ve eline son derece sorunsuz bir kadro vermemiz gerekiyor.

tabii önce ismail köybaşı, mehmet yıldız, bilica ve abdurrahman dereli'yi transfer etmek şartıyla..

hadesperado dedi ki...

@kapalıüst yapma gözünü seveyim, ne taktik ne takım oluşturma, bunca maçtır hiçbir şey göremedik. 12 maçta 2 farklı galibiyet var mı? bırak 2 farkı futbol var mı ortada?

Bülent'i Korkmaz sanmıştık, Skibbe'den beter çıktı...

A. Sezgin ve Polat, işte eseriniz...

Unknown dedi ki...

Bu maçın böyle olacağı önceki haftalardan belliydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum artık. Şu Kocaeli yok mu, ah Baros şu penaltıyı atsaydı keşke.

Parma bu arada senden bir Trabzon değerlendirmesi bekliyorum özellikle Ersun Yanal'ı gönderme saçmalığı üzerine bir yazı yazman güzel olabilir.

theotheo dedi ki...

skibbe'yi göndererek büyük bir hata yapmıştı gs, onun acısını çekiyor. ama büyük camialar her zaman bu dönemlerden geçerler, yeterki bu düşüşü engelleyecek dürüst yöneticiler çıksın.

@Ata İsmet Özçelik

ersun yanal'ı gönderme saçmalığına biraz değinelim.(-tardininin izniyle-)

sene başında bu kadar harcama yapan fenerbahçe dışında bir takım yok gibi görünüyor. sadri şener başkan tertemiz bir insan, ersun yanal'ı göndermedi devam etti. ve her istediğini yaptı aldı.

ersun yanal'ın kendi kurduğu takımı yetersiz görmesi ve devre arasında trabzosnpor gibi bir kulübün zaten bütçesini iyice aşmış olan transfer harcamalarına bir yenisi daha eklendi. alanzinho alındı. sadri başkan sonuna kadar arkasında durdu ersun yanal'ın.

ligtv'ye verdiği bir röportajdan alıntı.
*
teknik direktör kovmak çok kolay, yanına çağırırsın iki dakika seninle çalışmak istemiyoruz dersin olur biter.
*

böyle bir adam sadri şener.

gel gelelim ersun yanal, kendini kovdurmak için neler yaptı?

aldığı puanın rakiplere göre normal olduğu ancak, genel lig ortalamalarına göre çok çok düşük olduğu gerçeği ortada. hadi bunu bi nebze örtelim.

gökhan ünal transferi 6 milyon 250 bin euro.

alanzinho: 4 milyon euro(sivas maçında 28.dakikada oyundan aldığı adam)

diğer transferleri saymıyorum gelmek istediğim nokta şu.

6 milyon euro'ya forvet alıyorsun, ki orada 5 milyon euroya mehmet yıldız dururken. hala hüseyin çimşirle oynuyorsun.

transfer konusunda yaptığı affedilemez hatalarda hemfikiriz sanırım.

hadi transferde hata yapılır diyelim tamamda.

yahu bu takım sene başından beri bir maç top oynadımı? çok açık soruyorum. bir maç söyleyin trabzonspor top oynadı.

yok.

siz ersun yanal'ın yıllık ne kadar ücret aldığını biliyor muydunuz? hadi bu da bonus olsun.

Levent Öktener dedi ki...

kaptanlığı büyüktüde,hocalığı o büyüklüğü kadar küçükmüş..en azından bu maçları kazansaydık , gelecek sezona devam etme şansını yakalardı,o açıdan iyi oldu diye düşünüyorum böylelikle gelecek sezona yeni hocayla yola devam ederiz..ligi 4. bitirip Uefa 'ya götürsün yeter onu başarsın en azından,bıraktım 3. lüğü :)

Unknown dedi ki...

@Theo theo

Öncelikle şunu söyleyeyim. Trabzon doğrudur uzun aradan sonra çok para harcadı transfere. Gökhan Ünal transferi çok yanlış diyemem zira Mehmet Yıldız'ın Trabzon'a gitmek isteyeceğini pek sanmıyorum zaten şampiyonluğa oynayan bir takımda oynadığı için gitse gitse 3 büyüklerden birine gidecekti. Bunun dışında Egemen,Song,Giray, Cale gibi transferlere yanlış diyemem.

Alanzinho evet gereksiz bir transfer oldu ama transferin tüm yükünü hele ücretini TD'ye yüklemek çok doğru olmaz. Gökhan Ünal'a 6.25 vermemek yönetimin sorumluluğunda pazarlığını ona göre yapmalı bence.

Kadro kalitesine gelirsek evet bir Sivasspor'dan kaliteli bir kadrosu var TS'nin ama yine de şampiyon olmaya yeterli değil. Şu kendi sahalarındaki anlamsız puan kayıpları olmasaydı şu an durum farklı olabilirdi aslında. Misal Yusuf transferini yapabilseler birçok şey farklı olabilirdi. Hangi maçta futbol oynadı demişsiniz de FB maçında oynadıkları belki de FB'nin yıllardır kendi evinde ezildiği bir maçtan bahsedebiliriz misal.

Ersun'u eleştirirken Trabzon şehrinin şampiyonluğa bakış açısına da bakmak lazım. Evet Ersun hatalar yaptı ama iyi kötü bir iskelet kurdu, takımı tanıyor. Şu muhakkak ki Trabzon'u yerli bir hoca kalkındıramaz. Gelecek yabancı hocaya da gösterecekleri sabır ortada, eğer kulüpler başarı yakalamak istiyorsa 1-2 senede bir TD değiştirmemeyi artık öğrenmeliler. Yoksa Trabzon gene önceki senelerdeki gibi 5.6.lık arasında gider gelir.

theotheo dedi ki...

@Ata İsmet Özçelik

aşağı yukarı aynı şeyleri söylemişiz aslında.

ersun yanal'ın gönderilmesinin "saçmalık" olması senin dediklerine göre mümkün değil.

sadri şener'in ersun yanal'a transfer konusunda tam yetki verdiğini de biliyoruz.

şampiyon olup olmama mesele değil, asıl mesele takımın verdiği umut. ortada umut yok. ziya doğan ne oynattıysa, ondan farklı birşey denemiyor ersun yanal. bir sistem kurdu bunu oturtuyor lafı olabilir. ancak o sistem ileriye ışık veriyor mu onu tartışalım.

bu kadar dar kadroyu nasıl kurdun, yattara gibi düzensiz bir oyuncuyu nasıl tutuyorsun, hüseyin çimşir şampiyonluğa oynayan bir takımın önliberosunun as adamı olabilir mi?

sorular çok, bu sorulara elbette bir cevap bulunur, haklı da çıkabilirsiniz. ancak ersun yanal'ın sadece efendiliği, adamlığı gibi karakter özellikleri futbolunun çok önüne geçti.

hadi şunu soralım trabzonspor gibi büyük ama maddi açıdan küçük bir kulübün "yerli" hocası yılda 2 milyon euro alabilir mi? alıyorsa. kovulması da bir o kadar normal değil midir? iyi bile olsa. ki görünen tablo pek içaçıcı değil.

trabzonspor winner bir teknik direktörle anlaşmalıdır. mustafa denizli'nin 4.büyüğü de şampiyon yapmak istemesi trabzon'un bu isteğini gerçekleştirebilir herhalde=))

hadesperado dedi ki...

@apaç numune misin arkadaş? her konuda bi zıpçıktılık yapmasan hasta oldun zannediyorum...
Baros'a posası çıkmış diyorsun da manda yavrusu Nonda'ya, Barcı Ümit'e, emekl Şaş'a laf etmiyorsun, art niyetinden aklına mı gelmiyor...?
Serkan Kurtuluş'a laf sokarken amigoluktan başka bi işi olmayan Sabri'yi göklere çıkarman enteresan doğrusu...

Unknown dedi ki...

Hocam yine dönüp dolaşıp para mevzuna geldi olay. TD'ye o kadar para verilmesi yönetimin sorunudur, bu parayı haketmemesi kovulması için yeterli bir neden değildir bence. Bu arada şu Hüseyin olayına değinmek istiyorum. Hüseyin Trabzon'un kaptanıdır takım içinde lobisi de oldukça kuvvetlidir, sadece Trabzon'da değil yıllarca milli takımda da oynamıştır. O yüzden sadece top tekniği kötü diye Hüseyin'i oynatıyor diye eleştirmek doğru olmaz. Trabzon sene başında bence fena olmayan bir oyun sergiliyordu üst üste galibiyetler de aldılar camia olarak da iyi bir hava yakalamışlardı. Ama Umut-Gökan ikilisinin ultra beceriksizliği ve Yattara'nın gerçekleşmeyen transferi (burada da Yanal hatalı gibi yazmışsın ki bence burada hiç hatası yoktur gitmesine izin vermişti transferi gerçekleşmedi)sonucu bu sene geçen seneki katkının yarısını sağlayamaması sonucu önlenemez düşüşe geçtiler. Ben bir sistem olmadığına katılmıyorum, Ziya Doğan ve Ersun Yanal'ın Trabzon'u 1 demek doğru değil.

Ziya Doğan döneminde Fatih Akyel, Celaleddin, Ayman gibi oyuncuları oynatıyordu. Yattara, Marcelinho hatta Szymkowiak'ı bile küstürdü. Boş transfer denilen Marcelinho hala Almanya'da oynayabiliyor. Defans ağırlıklı bir futbol oynatan Ziya Doğan ile genel olarak total futbol oynamaya çalışan Ersun Yanal'ın sistemleri bence oldukça farklı. Para olayına gelince Marcelinho'nun bonservisine de Alanzinho'ya yakın bir para ödenmişti. Keza Musampa neredeyse bir sezon hiç oynamadan 1.5'a yakın bir para almıştı yanılmıyorsam yani Trabzon'un transfer yanlışları hep var. Misse Misse'den top sektiremeyen yabancıya kadar gider bu.

Sonuç olarak ben Trabzon'a daha iyi bir TD'nin geleceğini pek sanmıyorum. En kariyerli hocalardan Alihodzic'in de neler yaptığı ortada o yüzden eleştiriyi TD bazından camia bazına taşımak şart.

Parma Maniac dedi ki...

Trabzon yorumlarını istek üzerine Ersun Yanal postuna aldım, haberiniz olsun..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.