12 Nis 2009

,

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe


Galatasaray adına maçın özeti Arda'nın ilk yarının sonlarına doğru tam merkezde topla buluşmasının ardından Fenerbahçe savunmasının arasına doğru bıraktığı top ve bitmiş Karan'ın doğal olarak yetişemediği pozisyon.. Galatasaray'ın ilk yarım saatte kurduğu ama sonuç üretemeyen sıradan baskının ceza sahası üzerinde pozisyona dönememesi üzerinden 1 saatini boşa geçirdi Galatasaray.. Lincoln bugün ilk 30 dakika sonrasında sahaya girmeliydi.. Devrede oyuna dahil edilmemesi faciaydı.. İlk 1 saat sonrasında oyuna girişiyse Bülent Korkmaz'ın 'kompleksli' olarak yaftalanmasını engelleyen bir değişiklik olarak kayıtlara geçti.. Girdi de noldu diyecek insanlar.. Sol tarafta %100 Futbol açık, Rıdvan oyunculara puan verirken hadi ayıp olmasın 1 diyor Lincoln için dalga geçer gibi.. Kewell'ın 45 dakikada bittiği, Arda'nın 1 saatlik kondüsyonunu tamamen Fenerbahçe maçı psikolojisinin adrenaliniyle ayakta tuttuğu bir maçta tek başına kalmış Milan Baros'a gerekli pasları atamadı Lincoln, evet.. 1-2 top da kaybetti.. Gönül rahatlığıyla vurabilirler bunun üzerinden.. Sorulması gereken soru şu: Lincoln ilk 11'de maça başlasa ilk 45 dakikadaki baskıdan gerekli pozisyonlar bulunur muydu? Sonrasında maç nereye giderdi? Bunlar sorulmayacak ama.. 'Girdi de noldu ki?' ile değerlendirilecek bütün olanlar..

İlk yarı, Gökhan Gönül oyundayken bile düzenli olarak sağ kanadı kullanmaya çalışan bir Galatasaray.. Kewell'ın sağ kanatta yapamayışının kaçıncı yansımasıydı bugün orada harcanan pozisyonlar bilmiyorum.. Gökhan Gönül'ün çıkışı sonrasında Önder'in sağ beke kayması ve Yasin'in girişi Fenerbahçe savunmasını daha dengeli ve maç öncesi kararlaştırılan oyun yapısı için daha sağlam bir görünüme kavuşturdu.. Kewell ve Arda'nın ikinci yarıdaki düşüşleri Fenerbahçe'nin oyun içi dengeyi kurmasında en büyük etken.. Hücum güçleri düşen bir takım rakibini cesaretlendirir.. İkinci yarı golü atacak pozisyonları da buldular ama Topal kendisinden beklenmeyecek derecede iyi oynadı, bu atakların önemli bölümünü kesen adam oldu.. Maç öncesi saçma görünen bir hamle oyuncunun performansıyla hayat buldu.. Karan ve Deivid oyunda 1 saat nasıl kaldılar ilginçti.. Önder ve Yasin iyiydiler Fenerbahçe'de.. İlk yarı Galatasaray'ın fena olmayan ama boş baskısı, Fenerbahçe'nin ikinci yarı ortaya çok az koymaya çalıştığı karakter, Galatasaray'ın son yarım saatteki büyük düşüşü.. Futbol adına ortaya konan bir şeyler bulmak zordu.. Koyabilecek olanların biri sakat, diğeri kapris yüzünden kenarda.. Ligden kopma noktasına gelmiş iki takımın Şampiyonlar Ligi'nden bile beraberce olmalarıyla sonuçlanan bir 90 dakika..

Son dakika içinde gerçekleşenler için 1 hafta boyunca kıyamet kopacak.. O topa hiç girmem.. Herkes kendi açısından görür bazı şeyleri, onlar da kişilerin kendisine kalır.. Fırat Aydınus gereken kartları zamanında gösterse iş bu boyutlara gelmezdi.. Ortada futbol yokken futbolcular medyada derbiyi konuşması gerekenlere yeterli malzemeyi bol bol verdiler.. Gazeteler ve televizyonlar en azından 1-2 gün iyi iş yapacak..

Galatasaray'ın geleceğine dair umutlar her geçen hafta biraz daha tükeniyor.. Sivasspor ve Beşiktaş'a ligin geri kalanında bulunacakları şampiyonluk yarışında başarılar diliyorum..

13 YORUM:

scugnizzi dedi ki...

bütün suç başkanlarda ve başkanları kimse eleştirmiyor...

apaç dedi ki...

taktik dehası bülent uygun getirilmeyecekse, bülent korkmaz kalmalı.

lincoln, nonda, linderoth, morgan, aydın, serkan kurtuluş kesinlikle gönderilmeli. kewell +2 olarak kalabilir.

fazla yabancıya gerek de yok. iki ernst hamlesi gelecek sene şampiyon yapar bu takımı.

iç piyasadan kesinlikle ismail köybaşı, mehmet yıldız, volkan şen ve abdurrahman dereli alınmalı.

sezer badur için de nabız yoklanılabilir.

kaleciye de gerek yok. orkun'a güvenilmeli.

ayrıca bıdığa şöyle bir geçirip, reklam panolarının içine sokmayan sabri'yi de kınıyorum.

ayağına kadar gelen bu fırsatı geri tepmemeliydi.

apaç dedi ki...

son maç sivas'a yatalım bari ki bir anlamı olsun bu kötü skorların.

yoksa çok yazık olacak.

tobias dedi ki...

bülent korkmaz ikinci oyuncu değişikliğini 90. dakikada yaptı. şaka gibi.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Maçın Özeti: http://ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_id_Carlos-Lincoln.jpg

kapalıüst dedi ki...

kupasız geçti koca sezon.
hepsine yazıklar olsun!!

Adsız dedi ki...

@apaç
ne zamandır tanıyoruz seni sormak istiyorum nickinin anlamı nedir? tardini nin affına sığınarak soruyorum ama merak ettim gerçekten. sanmam ama "apaçi" söylemi ile bir alakası var mı :)

alex semih dedi ki...

kupaya asılalım. kalan maçlarda ilhan parlak yasin çakmak abdülkadir gibi gençleri oynatıp şimdiden 2009-10 planlarına başlayalım fenerbahçe olarak.

gökhan-yasin-önder-wederson
emrecikx-abdülkadir-emre-uğur
devid(ilhan) güiza..

şu kadro oynasın ligde.. kupayı aldık mı zaten ha 4.. ha 7.. farketmez.. gelecek seneye adam kazanalım.

burak dedi ki...

galatasaray seneye dağılır. belki avrupa ligine bile gidemeyecek.. baros kewell neden dursunlar ki..zaten iyi oynamışlar bu sezon talipleri de çıkar..

bize gelince.. devid başta olmak üzere şu brezilyalılardan kurtulup yeni bir takım kurmak şart oldu. bu kadronun işi bitmiştir. lugano kalsın guiza da kalsın.. diğerleri yaramaz.. biz de para çok, kupayı da alırız tahminim. o bakımdan geleceğe dair ümitsiz değilim..

Sade dedi ki...

birbirine saygısı olmayan tüm sporculara ve onlara engel olmayan teknik ekibine ve başkanlarına ve hatta taraftara ceza verilsin! Evet abzurt bi öneri ama bu tarz abzürt kararlar alınmassa bu futbol degil savş oyununa döndü döner dönecek! Ya bu adamlar hiç mi avrupa daki derbileri izlemiyorlar?

jose dedi ki...

apaç,

sabri konusunda seninle sonuna kadar hem fikirim.

ben tribünden inen vatandaşada sitem ediyorum.iniyorsun madem ekle bir o cinsel uzvunu gösteren volkan dallamasına.gerçi nefeside yetmedi adamın ya neyse.

apaç dedi ki...

@adsız

özel bir anlamı yok. sadece kardeşimin adı. el birliğiyle yaşatalım diyoruz.

@mourinho

tribünden inen vatandaşa ben de sitem ediyorum. hadi volkan kallavi, korkmuş olabilir ki sonuna kadar haklı.

ama en azından emre'nin ağzının ortasına şöyle iki çakabilirdi.

kendisini kınıyorum.

forması da çakmaydı zaten.

Unknown dedi ki...

@apaç
şükredelim de kimseye vurmadı o vatandaş.elli metre koşup bayıldı allahtan.maazallah 3 puanımız bile silinebilirdi aksi bir durumda.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.