12 Nis 2009

Galataasaray - Fenerbahçe Preview


Fazla uzun tutmamak lazım.. Normalde ligin bitimine 7 hafta kala bu maç şampiyonu belirlemede önemli rol oynardı.. Şimdiyse derbi bir takımı (belki de ikisini) tamamen yarış dışı bırakacak.. TV'ler sabahtan yayına başladı, 11'leri veriyorlar.. Mehmet Topal'ın tandeme geçme ihtimali varmış.. Maceraya gerek yok Aşık-Balta Milli Takım'da bile harika performans gösterirken.. Kaptan'ı düşündüren Volkan'ın sol bekteki rezilliklerine Gökhan Gönül'ün yapabilecekleri.. Bunun için Volkan-Balta değişiminden ziyade Arda'yı 90 dakika solda oynatmak daha mantıklı bir önlem olarak öne çıkar bence.. Arda-Kewell'ın kanat değiştirmeleri bu maçta 5 dakikalığına bile gerçekleşmemeli.. Gökhan Gönül'ü geride tutabiliyor çünkü 66.. Bu iki çocuk Türk Futbolu'nun ileriye dair en büyük iki umudu.. Her Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin de en büyük keyiflerinden biri karşılıklı izlemek.. Birbirlerinin pozisyonlarının karşısında oynamaları da ayrı zevk.. Arda sol açıktayken Gökhan o öldürücü çıkışlarını yapamaz.. Arda'nın fizik ve kafa olarak güçsüz olmaması çok önemli tabii.. Yeni bir Sergio Ramos sendromu yaşanır mı bilmiyorum..

Fenerbahçe'de Alex'in durumu hala belirsiz.. Taraftar olarak bakacak olursam sakatlıktan çıkmış Alex'in Sami Yen'e çıkmasını gönülden isterim.. Büyük ihtimalle istekli Galatasaray orta sahasında etkisiz kalır, takımının direncini düşürür.. Ama sanmıyorum pek oynayacağını.. Öbür tarafta Lincoln.. Onun sahaya çıkacağı her maç bundan sonra Bülent Korkmaz'a zarar verecek.. Her şeye hazırlıklı olmak gerek.. Kenarda başlarsa muhtemelen 90 dakika girmez oyuna.. 11'de çıkarsa kötü bir sonuçta yine 60. dakikada taraftarın önüne atılabilir.. Fenerbahçe Kadıköy'deki maçta Galatasaray'ın çizgilerini iyi kapamıştı.. Bu maçta da benzerinin olması muhtemel.. Sami Yen avantajıyla topu daha çok elinde tutması beklenen Galatasaray'da Lincoln ve Baros'un beraberlikleri bu açıdan çok önemli ama Kaptan ne yapar bilemiyoruz tabii..

Edu'nun olmaması daha iyi bir stoper olduğunu düşündüğüm Önder'in oynaması nedeniyle Galatasaray için bence avantaj.. Ama bu değişimin Fenerbahçe tandemini biraz daha ağırlaştıracak olması ve Milan Baros'u bir arada düşününce septik yaklaşmak gerek.. Fenerbahçe'nin daha dirençli orta sahasını savunmayla bütünleştirip Baros'a fazla boş alan vereceğini düşünmüyorum ama Galatasaray'ın skor avantajını bulması sonrasında değişik işler olabilir Fenerbahçe savunması arasında..

Bu maçlarda kim kazanırın cevabı genelde daha çok ihtiyacı olan taraf olur.. Kaptan seneye de takımın başında kalmak istiyorsa alması gereken bir maç bu.. Luis Aragones için böyle bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum.. Daniel Güiza durup durup Milli Takım'ın canına okuyan golün kilidi olmuşken bir de Galatasaray'a patlar mı? Bu derbinin klasiklerinden biridir bu.. Korkmak gerekiyor bu nedenle İspanyol'dan.. Kendi açımdan subjektif bir yorum yapmam gerekirse son 10 yılda hiçbir Fenerbahçe maçında bu kadar rahat değildim.. Bunda şampiyonluk şansının diplere inmesi etkili midir bilmiyorum ama uzun zamandır Galatasaray'ın galibiyetini bu kadar yakın gördüğüm bir maç yoktu.. Bunu böyle düşünmem özellikle bu maçlarda bir şey ifade etmiyor tabii.. İş Fenerbahçeli'lerin sahaya hangi psikolojide çıkacaklarına göre belirlenecek biraz.. Bülent Korkmaz iyi bilir bu derbinin psikolojisini.. Bunda da motive edemeyecekse futbolcuları hangi maça edecek onu da bilmiyorum..

Kaldı 4 saat.. 11'ler belirlendiği zaman edit yaparız en alta.. İki takım taraftarı için de sezon adına zevk ve heyecanın doruklara çıkacağı son maç büyük ihtimalle.. Keyfini çıkarmak gerek..

-Edit-

11'ler:

Galatasaray: De Sanctis; Sabri, Topal, Aşık, Balta; Kewell, Barış, Ayhan, Arda; Karan, Baros

Fenerbahçe:
Volkan; Gökhan, Önder, Lugano, R.Carlos; Deivid, Selçuk, Emre, Uğur; Semih, Güiza

12 YORUM:

brkcn1027 dedi ki...

Alex oynamıyor Tardini, 18'de yok.

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15327

Bilgine.

Parma Maniac dedi ki...

Evet öyleymiş brkcn, 1.5-2 saat önce belli olmuş sanırım.. Teşekkür..

Unknown dedi ki...

Ümit oynayacak ilk 11'de. Pek ümidim kalmadı bu tercihten sonra.

brkcn1027 dedi ki...

@Parma

Önemli değil.
--
@Ata İsmet Özçelik

Ümit'in oynamyıp oynamamasının sonuca çok etki edeceğini düşünmüyorum ama oynarsa da Baros'un performansı beni düşündüren, Ümit'in değil.

Adsız dedi ki...

bir fenerbahceli olarak son yıllarda en az heyecan duyduğum bir derbi olacak benim de, ne tesadüf değil mi? :)) normalde elimiz ayağımız titrerdi. bence bunun sebebi gelecek galibiyetin 1 2 günlük eğlenceler dışında iki takıma da hiçbir şey getirmeyeceği. hazırlık maçı gibi bir maç. fenerbahce'nin gol şansı sadece ve sadece semih-guiza verkaçlarına baglı bence. tum mac boyunca 3 4 kere yapabilirlerse, defans arasına oynayıp gol yapılabilir, baska türlü gol olmaz.

Haketo Zaman dedi ki...

lincoln yok.

Adsız dedi ki...

nediyosun abi bu 11 lere göre ?

Parma Maniac dedi ki...

Bülent Korkmaz ağır saçmalıyor diyorum.. Ama boş bir söylem de olabilir bu.. Galatasaray'ın nasıl bir motivasyonla sahaya çıkacağını şu anda kestirmek imkansız.. Tek bir şey belli ama, Karan yine boş kontenjandan oynayacak.. Topal illa oynayacaksa Lincoln yokken, 4-3-3 düzeninde orta sahada yer alması mantığa daha uygun düşüyor bence.. Yine kendi imzasını atmak istemiş, sonuçlarını göreceğiz 3 saat sonra..

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim abi saol. skor yorumcusu olmadığını gösterdin :)

Alper Öcal dedi ki...

Fenerbahçe aldığı 7 mağlubiyetten 5'inde Lugano ve Edu tandeminden yoksun oynadı. 4 maçta Edu, 1 maçta da Lugano yoktu.

Önder de benim gördüğüm en kötü stoperlerden biri. Ne iyi pozisyon alır, ne iyi kademesi vardır. Sadece birebirde havadan ve yerden iyi.

Ben olsam Deniz'i oynatırdım orada.

brk dedi ki...

gökhanda çıktı lincoln ün girmesi düğümü çözer inşallah.ayrıca dip not olarak ümit karan bitmiş ve çift okeye dönmekte

alex semih dedi ki...

gene yenemediniz. ))

ya zaten biz yensek nolurdu hiç. fikstüre bakıyorum zaten seyredesim gelmiyor. gs yense nolcak. hiçççççççççç prestijden başka

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.