26 Nis 2009

Fark kaç?


Bu puan kaybının anlam kazanması için öncelikle Real'in yarın Sevilla'da kazanması gerekiyor.. Barca maçı mutlaka kazanmak için çıkmıştır ama bu sonuca çok üzüldüklerini ben sanmıyorum.. Real yarın 3 puanı alırsa Realli taraftarlar yine fark 1 geyiğine başlayacaklar.. Bu gece Valencia bu takıma karşı oynanabilecek en iyi oyunu koydu ortaya.. Oyunu geride kabul ederken önde çok adamla güçlü basıp Barca'nın ceza sahası yayına adam sokmasını engellediler.. Pasif görünseler de bu takımı da olabilecek en pasif hallerden birine soktular.. David Albelda ve JoaQuin'in yokluğunda ilk 11'de oynayan, ana rotasyonun bir parçası olmasına rağmen düzenli bir 11 topçusu olmayan Pablo Hernandez gecenin yıldızıydı bence.. David Villa'nın arkasındaki Silva ve Mata'yla Barca defansının oyuna katılımını da minimuma indirmeyi başardı Valencia.. Ek olarak sol bekte Emiliano Moretti çok iyiydi.. Marchena'nın maç boyu süren gereksiz agresifliğini ise anlayamadım..

Pep'in Henry'yi yedekte bırakıp 4 içle oynaması bir taktik düşünce olabilir ama Yaya'nın yerine BusQuets'in girmesi Valencia deplasmanı için gereksizdi.. Bu BusQuets'in kati surette Barcelona topçusu olamayacağını düşünüyorum.. 2. golde soktuğu kafa golün gelmesinde etkili olmuş olabilir ama bu takımın oyuncusu değil.. Barcelona'da yaygın olan bir anlayıştır kendi evlatlarımızı koruyalım, onlara şans verelim.. Elde patladığı da çok olur.. Bir örneği de kalede işte.. Yenen ilk gol yine evlere şenlik.. Neyse ki Guardiola ciddi anlamda bir kaleci takviyesi düşünüyor sezon sonu.. Valdes'in kaleden gitmesi sezon başına ortalama 6 ila 8 puanlık bir yükseliş olacak Barca için.. BusQuets de biraz bu sayede, biraz da babasının yardımıyla gidiyor şimdilik bu kulüpte.. Puan kaybedilen 7 maçın 4'ünde ciddi süre alması da beni şaşırtmıyor fazla..

Yarın kazanırsa Real bir şans olacak.. Puan kaybında Bernabeu'da alınacak 3 puan bile Barca'ya sonraki 4 maçında 1 hata yapma payı bırakacak.. Ki bu seneki La Liga'da ve Barcelona'da bu, şampiyonluğun gitmesi anlamına geliyor.. Real kazansın yarın, haftaya müthiş bir maç izleyelim benim dileğim odur ama kolay değil işleri.. Şu Barcelona'nın şu işleri yaptığı ligde Juande Ramos'un yaptığı işse inanılmazdır.. Getafe'de saçmaladı ama hakkını vermek gerek..

3 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Real'in yarın çıkacağı Sevilla deplasmanı ve el Clasico haricinde,Valencia ve Villareal deplasmanıda var.Barça ise el Clasico sonrası puan kaybı yaşaması muhtemel olan bir maça çıkmıyor.Şampiyonluğu bırakmayız diyorum.Zaten el Clasico'dan mağlubiyetle ayrılmayacağımıza inanıyorum.

Yaya sarı kart sınırında olduğu için oynamadı,malum,ön libero "Kart görmemeyeyim." düşüncesiyle oynarsa sıkıntı olabilirdi.Henry'i dinlendirdi sanıyorum.Valencia'nın mükemmele yakın performansının yanında Messi'nin attığı gol hariç hiç ama hiçbirşey yapmaması da bu puan kaybında etkilidir.Umuyorum Messi kendini önümüzdeki maçlara saklamıştır.Sonuçta ligi kazanırız diyorum,ama Chelsea'den korkmaya başladım...

alex semih dedi ki...

ya ben şey dicem. şimdi barça süper tamam real kötü eksik gedik kör topal gidiyor ama hala realin şansı var. bence bu realin büyüklüğünü gösterir bir bakıma :)

hala kopartamadı ligi barcellona. geçen maç real o kadar boktan durumda 80 dakika atamadılar gol halbuli geçen mayısta roller farklıyken real eze eze 4 ledi..

aşkın dedi ki...

Haklısın kardeş, maç boyu tekmelemeyi ve defansa yatmayı ihmal edince 4 yiyip 'eziliyorsun'.
3 kupada devam etmek gibi gereksizliklere girince de rakibin 'büyüklüğünü gösteriyorsun'

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.