8 Nis 2009

,

Çağın Takımı


Dün United-Porto yayını ilk başta yanlış görünmesine rağmen sürprizle doğrulamıştı Star yönetimini.. Bugünkü seçim de tartışılabilirdi bu yüzden.. Barca bankoydu ama öbür tarafta EPL'dekiler birbirini kıracaktı.. Normal bir futbol seyircisi İngilizleri tercih eder.. Ama ben şu Barca'yı izlemek varken hiç kimseyi tercih etmiyorum.. Bayern'i hafta sonundan sonra daha beter hallere sokarken bu adamları izlemek yine sozsuz zevkti.. Pool-Chelsea maçları artık bir CL klasiği.. Bıkkınlık da getirdi yani.. Mücadele, hırs, istek son noktada eyvallah da her sene gerçekleşen eşleşmelerinin bir kopyası olacağını biliyoruz izlemeden önce.. Yılda iki defa ligde de izleyebiliyorum zaten kapışmalarını.. Şu Barca'yı neden kaçırayım ki?

Barca'nın da her maçta sahaya koyacakları az çok belli artık.. Onlarınki de ezber.. Ama tekrarları bile ayrı zevk.. Ceza sahası çizgisindeki kısa paslar, devamlı kanatlardan akan açıklar, Iniesta'nın bir iç oyuncusunda olabilecek en uç yaratıcılığının sahaya yansıması.. 'Üst sistem' 4-3-3'ün sahaya oya gibi işlenerek sunulması.. Barca dominasyonunun en önemli noktalarından biri olan Dani Alves'in bekten hücuma katılımının Ribery etkisi nedeniyle Pep tarafından sınırlandığı bir maçta bile rakibini sonsuz bir şekilde sahasına kapatabiliyor bu takım ki sözün bittiği yerdir bu..

4-0'dan sonra bile maçın 0-0'mış gibi oynandığı, son yarım saatte rölantiye geçilmişken bile maçın tamamının Bayern yarı sahasında oynandığı garip bir maç bu.. Topla oynama, oyuncuların ne kadar koştuğu vs. değil de, maçın % kaçlık bölümü Bayern bölgesinde oynanmıştır onu merak ediyorum ben.. Bir de Bayern topçuları ne kadar koşmuştur şu maç.. Mesafe kat edemediler yahu sahada, nasıl bir dominasyon bu.. "En iyi savunma hücumdur.." özdeyişinin uygulamalı örneğini her maç veriyor bu takım.. Rakip Real, Bayern, Malaga fark etmeden hem de..

Messi için artık söylenecek söz zaten yok ama Barca'nın Messi dışında çok önemli 2 topçusu daha var.. Birincisi Eto'o.. Bu adamın takipçiliği, yıpratıcılığı, tek pasları ve vuruş gücü çok önemli.. Barca'nın forvet alma düşüncesi var.. Yerine düşünülen isimlerden ne Zlatan, ne de David Villa onun verimliliğini sağlayamaz, sistemi onun gibi işletemez bence.. 90 dakika bitmeyen kondüsyonla son dakika içinde kendi ceza sahasına rahatlıkla yardıma gelebilen bir siyahi güç bu.. Henry neden en uçta olmuyor da solda oynuyor diye çok geyik çevirdik zamanında ama bu takımı uzun izleyişler sonrasında ortaya çıkan en önemli gerçeklerden biri Kamerunlu'dur.. Yerinin kolay kolay doldurulacağını sanmıyorum.. Ne yapıp edip rahatının ve takımda kalışının sağlanması gerek.. İkinci adam Iniesta.. Xavi de çok mühim topçu, Messi de acayip adam.. Ama bu adamın sol ortadan kurduğu pas bağlantılarını çıkarırsanız Barca tamamen Messi odaklı ve durdurulması çok daha kolay bir takıma döner.. Alves-Messi kanadının savunma zaafları da çok daha göz önünde olur, çıplaklaşır.. İzlemekten en az Messi kadar zevk aldığım inanılmaz bir adam Iniesta.. Messi'ye paha biçilemiyorsa, buna 150 milyon euro derim ben.. Takımın doldurulması gereken ufak 2-3 eksiği var ki bunu da daha sonra ele almak gerek.. Ondan sonrası bu adamların zevkin doruklarına çıkardığı yüz milyonlarla devam edecek.. Başarı odaklı değildir elbet bu yazdıklarım.. Yarı finalde Hiddink'in bu takımı elemesine fazla şaşırmam mesela.. Seneye de La Liga'yı rahat götürseler bile Avrupa'da başarı gelmeyebilir.. Ama her şey de başarı değildir zaten ya.. Kötü, uyutan futbolla başarılı olanları övüyoruz çokça, tarih yazarak yenilenleri onlardan daha çok övme hakkımız da saklı olmalı eğer şu oyunu konuşuyorsak.. Ki şu eşsiz topun ödülsüz kalabilme ihtimali de olabildiğince küçük zaten..


Diğer ayakta Chelsea'nin Pool'u üçlemesi şaşkınlık yaratmadı bende.. Zaten Hiddink faktörüyle eşleşmeler belli olduğunda bir adım öne çıkarmıştım Chelsea'yi.. Pool da Real-United mücadeleleriyle gayet iyi bir sistem takımıyken fazla cilalanmıştı.. Benitez'in CL'de çeyrekte elenmesi bir sürpriz olarak değerlendirilebilir ama kulübede Babel'den başka topçusu olmayan bir takımın Chelsea'ye elenmesi sürpriz olmamalı.. Bunlar yine finalist diyenler ve işçi takımı fanatikleri ne olmuştur bilmiyorum ama Benitez'le ilk defa Nisan'a kadar gelen bir şampiyonluk mücadelesi içinde olan Pool'un CL'de erken gitmesi de futbolda her zaman bulunduğuna inandığım denge unsurlarına hizmet eden ve düşünülmesi gereken bir faktördü.. Barca'yı izlerken bilgisayarda açıktı maç ve yarım yamalak göz atışlarda bir hayli üstün gördüm mavileri.. Hak edilmiş bir galibiyet gibi duruyordu, tekrarından sonra maçla ilgili yazılacak bir şeyler olursa onu da ekleriz ayrıca..

21 YORUM:

cortez85 dedi ki...

REAL MADRID SON EL GRAN CLUB DE FUTBOL DE HISTORIA ...

9-2 CHAMPIONS LIGA...

legolas dedi ki...

@cortez 85

If there's something real in La Liga, that's FC Barcelona.

mes que un club...

cortez85 dedi ki...

jajajaja. not 1 year.. look at history baby..

10 last years

98-00-02 champions
01-03-07-08 la liga...

catalanes can see it only dreams..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İzlediğim en iyi takım.Yani,tekrar tekrar düşünüyorum,hakikaten öyle.Ötesi yok...

legolas dedi ki...

oo baby then let's remember 25.08.2000. did you cry like figo on that day? jajajaja

and...
Catalonia is not spain.

cortez85 dedi ki...

parmalat in serie-b ?

interesante equipo..
futbol de italiano es ridiculo

no 2000? what.. catalunia is a fucking autonom province. we dont want them in spain..this is spain and castille


ORGULLO CASTELLANO ANTI CATALUNIA

cortez85 dedi ki...

if i say
CONSTANTINOPLE IS GREEK...

what do you think ?

cortez85 dedi ki...

2-1 y 1-0 sergio ramos oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Parma Maniac dedi ki...

cortez, that's enough.. The topic isn't about Parma and Italian Football.. So not about Turkish and Spanish national football teams.. And I'm not Barca fan.. Conversation is over, please..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Sahibi geldi aga,kaç kaç kaç..."

:)

cortez85 dedi ki...

@parmalat
gracias amigo y poco pinta...

i didnt say anything about turkey team :)))) they started

Svetlin dedi ki...

benitez'in amiyane tabirli götü kalkmıştı 4'lerden 5'lerden sonra. sağa sola fazla saldırdı, hiddink de gazını güzel aldı helal olsun. chelsea'nin turu geçeceğini tahmin ediyordum ama bu kadarını değil. şu an tekrarın 60. dakikası ve drogba biraz daha dikkatli olsa 5 bile olurmuş hani.

Massimo dedi ki...

Barca pisiriklara en guzel yaniti hucum futboluyla veriyor, helal olsun.

Orhun

Adsız dedi ki...

N'oluyoruz yahu ? Yabancı bi bloga mı geldik:) Chelsea çakar diye düşünüyordum , çaktılar. İyi oldu sıkmıştı Liverpool.

Adsız dedi ki...

And I'm not Barca fan..

fatih terim ingilizcesini gecen basarili bir calisma olmus

apaç dedi ki...

bu messi'nin başına gattuso, mascherano gibi adamları dikip, birebir oynatmak lazım.

maçın başında şöyle bir iki tekmeyle karışık gözdağı verdin mi de tamamdır.

kimse hala ''adam markajı mı kaldı!?'' demesin.

dün bayern münih'in başında, martal klinsmann'ın yerine rıza çalımbay olsa bu kadar etkili olmazdı bu cüccük.

iddiadan fazlasını ediyorum,

ettim.

apaç dedi ki...

ayrıca, bu bloga 6-7 ay öncesinde de yazmıştım;

alman futbolu diye bir şey yoktur.

kaç yıldır bir tane eli ayağı düzgün bir temsilcisi olmadı bu sarıların avrupa kupalarında.

liglerindeki 4-1-3-2 soft futboluna öylesine alışmışlar ki karşılarında az biraz sert, az biraz da takım olan bir futbolcu kadrosu gördüklerinde helva gibi dağılıyorlar.

dirayetsiz herifler..

Adsız dedi ki...

chelsea'nin deplasmandaki galibiyetine normal sonuç, maça mücadele güzel ama baydı, sonra da göz ucuyla baktım tekrardan sonra yazarım gibi bir yorum yerine boş geçseydin keşke.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız yanlış anlaşma olmasın.. Sürpriz değil ve normal sonuç arasında fark var.. Chelsea'nin Anfield'da kazanacağı belliydi demedim ben.. Sürpriz değil dedim.. 'Benim' beklediğim sonuçlardan biriydi sadece.. Yoksa 10 defa burada oynasalar 8'i Chelsea'nin galibiyetiyle sonuçlanır yaklaşımı değil bu.. İkinci yazdığını da yanlış angılamışsın.. Mücadele güzel ama baydı dediğim bu maçın özeli değil.. Artık kanıksanan Pool-Chelsea'nin CL eşleşmeleri.. 3. cümle doğrudur ki yazdım ama bunu mücadele güzel ama baydıyla yanlış bir şekilde bağlamışsın birbirine.. Alakaları yok zira..

CaRtMaNtR dedi ki...

Eto'onun yerine yapılacak muhtemel bir Zlatan eklemesi durumunda takımın ileride topa basma yetenekleri azalabilir (hoş İbra'da uzun yıllardır italya gibi mücadeleci bir ligde belli bir standartı tutturduğundan belli bir performans sergileyebilir pres konusunda) fakat hücumdaki pas örgüsünün çok çok daha zenginleşebileceğini düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmasın Eto'o takoz bir oyuncu demiyorum asla ama İbra'nın hem kendi solo performansı ile bitirdiği pozisyonlar hemde pas kanallarını görme yeteneği sanki Eto'odan daha iyi.

Gerçi birde şöyle düşünmek lazım. İbra alınırken Eto'o elde tutulup bu ikiliden biri Henry'nin yerine monte edilirse neler olur. Açıkçası ben pek hayal etmeye cesaret edemiyorum. Hele birde sol beke Lahm gibi bir adam alınırsa olacların sınırı olmayabilir.

Messi içinse gerçek hayatta pes oynuyor demekten fazlası gerekmiyor sanırım :D

FASLI dedi ki...

Evli olmak ; maç muhabbetlerine uzaktan bakmaktır. Vesselam...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.