28 Nis 2009

,

Barcelona 0-0 Chelsea


Bu takımı durdurmak heralde olsa olsa Guus Hiddink gibi bir adama nasip olurdu.. Bu sene en çok izlediğim takım büyük ihtimalle Barca'dır.. Guardiola başa geldiğinden beri Barca'yı sahada hiç bu kadar çaresiz, Messi'yi hiç bu kadar etkisiz görmemiştim.. Bu geceki sonuç Guus Hiddink'in hanesine yazılacak koca bir artıdan ibarettir.. Tebrik ediyoruz Chelsea'yi ve Hollandalı'yı..

Yazıyı yazmak için bloga girdiğimde gelen yorumlara bakayım dedim.. Snooker postuna gelen bir yorum gördüm.. İlk defa gelen bir yorumu buradaki yazıya taşıyorum.. Adsız bir vatandaş tarafından bu geceki Chelsea'yi gördükten sonra hala EPL'ye dünyanın en iyi topunun oynadığı lig diyecek misin sorusu sorulmuş.. Buradan cevaplıyorum kendisini, bu geceki maçtan sonra daha kuvvetle söyleyeceğim.. Futbola bakışımızın tipik bir yansımasıdır bu.. Chelsea yarı sahasına kapandı, oyunu çirkinleştirdi, Barca sahada Chelsea'den 3 kat fazla pas yaparak Chelsea'yi ezdi.. İngiltere'nin en büyüğünün Barca karşısında düştüğü hal bu.. Dünyanın en yüzeysel adamıysanız bu geceki maçı ancak böyle okursunuz.. Öncelikle o arkadaşa açıklanması gereken bir şey var.. Bu seneki Barca dünya futboluna 20 yılda bir gelecek çok özel bir takım.. Yapılmamışları yapan, denenmemişleri deneyen, en moda sistemin üzerinde ekstraları yapan, belki bir 30 yıl daha bir araya gelemeyecek yetenekleri buluşturan bir takım.. Güzel futbol, göze hoş gelen oyun birçok takımın ve teknik adamın hayali ama bu yol Barca'nın antidotu değil.. Gelene geçen 5-6 sallayan, bunu da ilk 30 dakikada yapıp geri kalan 1 saatte takılan bir takıma, Nou Camp'ta açık oynanmaz.. Oynarsan çiğneyip sahanın orta yerine tükürürler seni, üzgün üzgün evine dönersin.. Chelsea bugün muhtemelen hafta sonundaki Valencia maçından yola çıkarak muhteşem bir taktik disiplin göstermiştir.. Oyunu bu kadar sahasında kabullenip, bu kadar korakor oynayarak böyle bir yetenek ordusuna bu kadar az pozisyon ancak böyle bir futbolla verilirdi.. Barcelona eğer hücumun şiirini yazıyorsa bu sene, Chelsea de bu maçta defansın en ala edebiyatını yapmıştır.. Bunda öncelikle anlaşalım.. Ve evet, Premier League çok üstün bir lig olduğu için, belki de o ligin de üstünde olan tek takımı sahada bu kadar çaresiz bırakmıştır..


Hiddink Valencia maçını birkaç defa izlemiş evet.. Orta saha yuvarlağı önünde müthiş bastılar Barca'ya.. Valencia'dan farklı olarak defans dörtlüsünü geriye o kadar yaslamadılar.. Özellikle maçın başında topun Chelsea'ye geçtiği her an defans 10-15 metre öne çıkarak hücumla mesafeyi kısalttı ve böylece daha toplu bir şekilde Barca'yla mücadele etme şansına eriştiler.. Ivanovic'in sağ bekteki oyununun üzerine Bosingwa'nın da sol bekte Messi'yi beklemesi nedeniyle tamamen 4 stoperli bir yapıya bürünecek olan Chelsea defansından hücum namına bir şey beklemeye gerek yoktu.. Geri 4'lü bir pozisyon dışında hatasızdı ki o da maçın yıldızlarından Bosingwa'dan geldi 15. dakikada.. Maçın 3 tane büyük oyuncusu var Chelsea adına.. Bu adamlar oldukça kritik görevlerle sahadaydılar.. Bosingwa gerçekten harika hazırlanmış Messi için.. Leo'yu bu kadar pasifize edebilen bir bek daha önce görmemiştim.. Messi topu aldığında Bosingwa'nın Messi'nin solunu kapatmaya çalışan garip vücut biçiminden ne kadar özel hazırlandığı belli oluyordu.. Diğer 2 yıldız Lampard'ın arkasında oynayan Ballack ve Obi Mikel.. Neredeyse maç boyunca Ballack Iniesta'yla, Obi Mikel de Xavi'yle adam adama oynadılar.. Bu oyuncular alan savunmasının arasına girdiği her anda karşılarına çıktılar ve fizik güçleriyle orta saha - forvet bağlantısını kurmalarını engellediler.. Bu iki adam o kadar etkiliydi ki, önlerinde oynayan Lampard bir o kadar vasıfsız göründü.. Hiddink bence çok bile sabretti Lampard'a.. Essien'in sağ taraftaki Henry'yi forvete sokmama rolünden de bahsetmeden geçmemek gerek.. Lampard çıkınca sağ kanattaki yerini bırakıp ortaya geçti Essien ve sağ çizgiyi Belletti'ye bıraktı.. Maç boyunca eksiksiz oynayan adamlardan biriydi.. Bosingwa, Ballack ve Obi Mikel'in alan savunmasıyla adam adama savunmayı bu kadar iç içe geçmiş bir şekilde sorunsuz yapmaları gecenin takdir edilmesi gereken taktik olaylarından.. Bosingwa maçın başında bir ara abarttı, 15. dakikada Messi'nin yanına çok yaklaşması bek bölgesini boşalttı ve oraya sızan Dani Alves'ten bir gol ortası gelebilirdi.. Ama o kadar hata olacak bu oyunda..


Maç öncesinde Barca'nın yeterli skoru alacağını düşünüyordum.. Bu açıdan Hiddink'in tokadı suratımda patladı.. Pep'in, karşısında böyle şov yapan bir teknik adam varken gerekli reçeteyi hazırlayamadığını ve taktiksel karşılığı veremediğini düşünüyorum.. Ama bu da o kadar büyük bir sorun değil.. Aradaki tecrübe farkı böyle ayrıntılarla sahaya yansıyabiliyor zaman zaman.. Her Barcelona maçında burada Barca'yı konuşuruz ama bugün Barca'da bahsedilecek bir şey bulmak zordu.. Takımın en iyisi bir kez daha Iniesta'ydı.. Dani Alves Malouda'yı marke etmesi gerekirken, çokça 15 numara tarafından kontrol edildi.. Messi'nin Bosingwa'dan kaçmak için içe girmesiyle çıkış şansı buldu ama değerlendiremedi.. Hakemin takdir haklarını Chelsea'den yana kullandığını düşünüyorum.. Bunda Barcalı oyuncuların sıklıkla yerde kalmaları sonucu faul beklememiz etkili olmuş olabilir.. Fakat Obi Mikel, Ballack ve Lampard üçlüsünün Barca orta üçlüsüne fiziksel yönden çok ağır geldiğini de kabul etmek gerek.. Bugün muhteşem bir sistemin, taktik disiplinle Chelsea adına bu kadar iyi yansımasının bir nedeni, Chelsea 11'inin fizik yönden Barca'dan fersah fersah üstün olmasıdır.. Ki bu da Premier League'in getirdiklerinin bir sonucu olarak yansır sahaya genelde.. Savunma futbolu zevk vermez, sıkıcı gelir izleyiciye.. Bunun tek istisnası Jose Mourinho'nun Chelsea'sidir.. Mourinho döneminde, 10 oyuncu müthiş bir ahenk ve koordinasyonla kendi kalelerini savunurken insanı hayran hayran kendilerini izlerken bırakırdı.. Mourinho'nun Chelsea'sinden sonra ilk defa bir futbol takımından savunma zevki aldım.. Bırakınız bu maçtan sonra Chelsea ezik, Chelsea çaresiz, Chelsea futbolu çirkinleştiren olsun.. İkinci maçta sonuç ne olursa olsun, bizim gözümüzde Hiddink ve bu takım Barca'nın kriptoniti, bu gecenin taktik galibidir.. İkinci maça Nate Robinson'dan esinlenerek yeşil formayla çıkmalarını öneriyorum ben.. Haftaya çok daha müthiş bir maç bizi bekler.. Gönlüm Barca'dan, aklım %50'den yana.. Hiddink'in sahaya nasıl bir anlayışla çıkacağını o kadar merak ediyorum ki geçmez bu 1 hafta..

30 YORUM:

Adsız dedi ki...

normal sonuç. ama gene de tur ortada
orhun

cortez85 dedi ki...

el barcelona se jodio ya jajajjaja
No hubo gol de visita. Vital. En londres por lo menos hacemos 1 y pasamos. wilburmaster, pasado reciente. Yo te recuerdo el 0.-3 y aplausos a chelseaa

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Her zamanki düzende çıkarsak rakip böyle kapanmayacağından deplasmanda gol atarızda,daha fazlasını yermiyiz,işte o muamma.Rövanşta yüksek ihtimal savunma 2'lisi Pique-Caceres olacak.Zora girdi herşey,yazık olacak gibi...

Riggs dedi ki...

Barca, Stanford Bridge'de Liverpool'un dustugu duruma duser, ama o kadar atamaz. Ben buyuk bir sov bekliyorum Chelsea'den. Hayir cok hastasi oldugumdan degil, 2 gunde Barca fani kesilen bebeler biraz futbol ogrensin istiyorum. Ayrica bu aksamki mac, saniyorum 2 sezon onceki Barca-Manu macinin aynisi gibiydi. Bu kadar teknik ama yumusak bir takim dagilmaya mahkumdur. 2. mac bu dagilmayi izleyecegiz.

theotheo dedi ki...

deplasmanda barca'nın pasif oyunu ortada. yüklenildiği zaman hata yapmaya çok müsait bir defansı var.

barcelona eğer iyi bir hücum takımıysa, bu savunmayı çok rahat çözerdi. barcelona yetenekli oyuncularının ayağına bakan, organizasyonu zayıf bir futbol takımıdır.

tek yaptıkları şey soldan sağdan ortadan içeriye kat edip ikiye birlerle pozisyon bulmak. bugüne kadar oynadığı rakipler belli idi. geçen seneki manu maçından çokta farklı değildi, bu maç.

o nedenle dünyanın en iyi takımı uyduruk ispanya ligi takımlarına, komple defansı olmayan alman takımlarına 4-5 atmakla olunmuyor.

emekle zamanla ve bilgi ile olunuyor. turu barcelona da geçebilir kupayı da alabilir. ama son bilmemkaç yılın dünyanın en iyi takımı vs dersek ayıp etmiş oluruz.

L dedi ki...

@riggs:

1.sanırım geçen sezonki barça-manu maçını kastediyorsun?

2."Hayir cok hastasi oldugumdan degil, 2 gunde Barca fani kesilen bebeler biraz futbol ogrensin istiyorum."
eline sağlık. şu "iyi durumda olan takımın taraftarının çoğalması" olgusu gerçekten korkunç. yani bu takım kaç senedir aynı düzende oynuyor, kaç senedir amaç güzel futbol, neden bu sene herkes barçalı ki.
tardini'nin bu konuda söyleyecekleri vardır diye düşünüyorum.

@theotheo:
1.hocam barça'nın organizasyonu zayıf bir takım olduğuna katılmak mümkün değil.
2.peki sence son yılların dünyada en iyi takımı kim?

legolas dedi ki...

ispanya'dan mahallenin delisi gelmiş, yetmemiş bi de bütün sene bu anı bekleyenler gelmiş. bekledikleri de altı üstü golsüz bi beraberlikmiş. gören de chelsea 3 atıp döndü sancak.

pes mi oynanıyor ki her maç aynı şekilde oynansın, her maç 4-5 gol atılsın? parma çok güzel anlatmış. chelsea barcelona'ya karşı olabilecek en doğru ve en mükemmel şekilde oynadı. peki elimizde ne var? bu şahane savunmaya karşı kaçan 3-4 tane çok net pozisyon, selçuk dereli kıvamındaki hakemin vermediği net bir penaltı, ballack'a çıkmayan 2. sarı kart ama çok daha basit bir şekilde puyol'u cezalı duruma düşüren sarı kart.

ingiltere'de çok daha farklı bi maç oynancak. sevinmek için bi haftacık daha bekleyin bence, zira bahsi geçen takım barcelona. 3-0 sonunda bernabeu'da ronaldinho'yu alkışlayanları da gördük biz.

Riggs dedi ki...

@Hilmi

Evet gecen seneki mac, haklisin. Premier lig 4 lusu o kadar domine etti ki CL nin son dordunu, artik kim kimle ne zaman oynadi karistirmamak mumkun degil.

Barcanin futbol felsefesi bu sene olusmadi, dunyada bu kadar seveni olmasinin da nedeni flas transferleri degil, Barca budur. Burada hemfikiriz saniyorum. Mevzu su; Bayern'in o staddan o skorla cikacagini kac kisi tahmin edebilirdi ki gelip bu maca da ayni tarifeyi yazabilen inanilmaz bir cogunluk olsun? La ligadaki abarti sonuclari, aynen CL de olabilecegini sanan, futbolu Messi calimindan ibaret sayan abarti bir fason cemaat olustu, tepkim bunadir. Yoksa Barcayi severim, sehrine de gittim, o stada da girdim. Lakin futbolu daha cok severim ve futbol sadece Messi calimi degil iste. Ben bu geceki mactan muthis keyif aldim. Benim icin bu yeterlidir.

Ayrica dunyanin en iyi takimi hedefine ulasan takimdir.

L dedi ki...

@riggs:

söylediklerine tamamen katılıyorum.

ne mutlu sana hocam, o stada gidebilmişsin :)

eğer dünyanın en iyi takımı hedefine ulaşan takımsa, barça açısından hiç sorun yok. çünkü orada amaç her zaman "güzel futbol"dur. demek ki amaca ulaşılıyor.

lionel dedi ki...

şöyle bir şey gözüme takıldı bosingwa nın messi yi durdurduğu söylenmiş, ben buna katılmıyorum messi bugun tadında değildi her zamanki formundan uzaktı.yoksa açıkçası messi bu seneki normal gününde olsa bosingwa yı kamyon çarpmışa çevirirdi, kaldı ki benim dediklerimi kanıtlayacak olan şey bosingwa madem başarılı oldu ikinci maçta da orda yerini alması beklenir acayip iyi oynadı diye. ama görücez a.cole oynuyacak.hatta bence bosingwa bence ilk 11 de dahi olmuyacak ivanovic cok daha iyi performans sergiliyor.

şöyle bir gerçek var messi ye bağımlı bir yapı çiziyor barça, messi olmadı mı diğerlerinin katkılarıyla bu kadar pozisyon bulunuyor, eğer barça gol atsaydı messiye bağımlı değil diyecektik ama gününde messi gerçekten takımın torkunu acayip derecede arttırdığı bir gerçek.hele ki bu seviyede takımlara karşı.

Adsız dedi ki...

20 senede bir gelebilecek takima haftaya gule gule demeye hazir olun :) asil bu hafta el classico da kaybedince reale karsi tutusacak barca o zaman nolacak ben merak ediyorum :) sene sonu kupasiz donduklerinde bakalim yorumlar nasil olacak 20 senede bir gelebilecek takim hakkinda.

ben her zaman barcanin firsati gecen sene kacirdigini dusunurum, asil 20 senede bir gelebilecek takim gecen seneydi barca icin ronaldinho-etoo-messi-henry bi de arkada deco felan vardi, o takim basarili olamadi ya messiye bagli oynayan bu takim bakalim napacak.

hocam bi de tamam reali her zaman barcadan daha cok severimde, bu cortez ne istir yahu? adam baska takimin kendi sahasinda berabere kalmasiyla sevinior ovunuor barcaya kufrediyor, tamam bende sevmem barcayida bu adaminkide tam eziklik, senin realin en son kac sene once kazandi kupayi?

hakkatan tardini hocam neden bi real analizi yapmiyorsun yaz sonuna dogru :) bu takim ne olacak boyle, barca 3 senedir bir sekilde surklase ediyor arada sevilla cikti her takim kendi donemini yasadi bi ara la liga da ama real 2002den beri hic duzelmedi duzelemedi :( en azindan avrupa bazinda

bu arada riggs cok guzel yazmissin o 2 gunde barca taraftari olan bebelere katiliyorum sonuna kadar, ustune birde poolu eklersen tam olurmus, turkiyede barcayla poolun ole bi taraftar kitlesi varki hic birsey bilmeden takim hakkinda, biri liman iscilerinin takimimiymis oburude francoya karsiymis diye destekleyen tipler var onlar daha bi komik :)

@lionel

hocam gece gece guldurdun, bosingwa oynatmadi deilde messi tadinda deildi dimi :) gununde deildi daha dogrusu yoksa bosingwa nin yerinde i. uzulmez olsa yine bole oynardi, messi gununde deildi canim :)

bizdede 2002den sonra hakan sukur hic gununde olmadi ne milli takim seviyesinde ne klup bazinda, halbuki hakan sukur, hasan sas hatta okan buruk felan tadinda olsalardi her sene kazanirdik uefayi olmadi gitti :)

son olarak tardini hocam yahu bu hiddink kac para kazaniyor senelik? bu adam hic bir turlu turkiyede bir takim calistiramazmi? cok yuksek maaslar odeseler rusyadan sonra gecmezmi milli takimin basina? hani o kadar eminimki nereye giderse basarili olacagindan bu adamin, bi tabir vardir sinegin yagini cikarir diye, bu adam resmen yoktan takimlari var ediyor, kriz nedeniyle yeni transferi olmayan takimlari ihya ediyor, gidiyor g. kore, rusya felan dinlemeden yari finallere cikariyor, keske bole bir teknik direktorumuz olsa basimizda :(

AsperAstrum dedi ki...

Chelsea bu maçta, Nou Camp'ta Barca karşısında oynanabilecek en ideal oyunu sergilemiştir, buna katılıyorum. Ancak CL yarı finalinde skor 0-0 gidip, haliyle rakip asla açılmazken, üstelik karşında da Chelsea gibi Tardini'nin belirttiği üzere üstün fizik güce ve Hiddink gibi taktik bir dehaya sahip rakip varken, 3-4 tane net gol pozisyonu bulan bir takımın da "haha bak gördün mü nası oturdu poposunun üstüne yumuşak takım" falan gibi tepkiler alması biraz abuk kaçıyor. Evet, bugün Chelsea oynayabileceğinin maksimumunu oynamıştır ama, bir taraf 3-4 net pozisyon bulurken, öbür takım Marquez'in tamamen alakasız bireysel hatasıyla tek bir pozisyon bulmuşken, Chelsea'nin zafer kazandığını söylemek zor. Bugün maçı hakeden taraf yine Barcelona'ydı, her ne kadar bu sezonki diğer maçları kadar açık bir şekilde olmasa da. Chelsea ise başarılı taktiği, disiplini ve bir miktar da şansının da yardımıyla kendisinden üstün bir rakipten istediği sonucu almıştır. O yüzden Chelsea'yi tebrik ederken, Barcelona'nın da hakkını bugün bir kez daha vermek lazım.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

http://clubdefootball.blogspot.com/2009/04/barcelona-0-0-chelsea.html

nacizane yorumum

Parma Maniac dedi ki...

Adsız birkaç kere bahsetmiştim Schuster gitmeden Real'den.. Sezon sonu Ramos'un kalıp kalmama durumuna göre tekrar yazılabilir tabii..

Hiddink konusundayysa ne kadar aldığının fazla önemi yok, o kalibrede adamların buraya uğraması düşük ihtimal.. Hayali bile güzel ama bırak öyle kalsın..

Arkhe dedi ki...

Öyle ya da böyle yine de maçın adamı Cech. Gol olabilecek net 3-4 pozisyon var. Atılan 20 şut var, bunlardan biri gol olabilirdi. Barca'yı nispeten durdurdular ama o kadar da çaresiz ve etkisiz bırakamadılar. Bu arada maçın hakemi de bence Chelsea'ye çok yardımcı oldu.

2. maçta Barca savunmasının eksikleri önemli ama ben yine de Londra'dan finalist olarak döneceklerini düşünüyorum. Stamford Bridge'de kazanmak, gol yememek Nou Camp'da 90 dakika iyi kapanarak beraberlik kurtarmaktan daha zor..

Adsız dedi ki...

dün akşam barca maçını seyredip gelip birşeyler karalamıştım.ilk önce tardini gelip yüzeysel demiş sonra diğer arkadaşlar bebe belik diye altını doldurmuşlar.

bakın ilk olarak bir barcelona taraftarı değilim onu baştan belirteyim.

ingiliz takımlarının tümü cl maçlarının deplasman ayaklarında inanılmaz gerici bir şekilde sürekli savunma yaparak maçı 0-0 a yatırmaya çalışıyorlar ne hikmettir de hakemlerde hep yardımcı oluyor onlara.

aynı şeyi italyan takımları yaparsa buranın sahibi ve sakinleri tü kaka italyan futbolu yapıyorlar.anadolu takımı yaparsa da ezik kalitesiz diye eleştriliyorlar.

ama aynı şeyi bir ingiliz takımı yaptığında ömer üründül'ün deyimiyle günümüz futbolu oluyor.

Unknown dedi ki...

Krkic'in yerine Eto'o sahada kalsaydı o kafa vuruşu ne olurdu acaba? Ben olsam Eto'oyu ne olursa olsun oyundan almazdım

Adsız dedi ki...

vay anasını sanırsın önceki ingiliz takımlarıyla nou camp ta yapılan maçlarda hep 5-10 fark olmuş da hiddink muazzam bir iş başarmış bu sene. Hiddink e taktik deha diyenler o zaman fergiye falan tapınmaları lazım. ki o maç united bu kadar kapanmadı ha maçsa bu maç yerine o maçı bin kere tercih ederim..

altı üstü 0-0 bitti maç yahu, ki verilemeyen penaltı, çıkamayan kırmızı, verilemeyen faullerle oyunu bozan +1 hakemle + 10 kişi defansla bu sonuç elde edildi. Hiddink ilk defa yenilmedi nou camp ta ama bunun bir de bridge'i var. Ha hiddink istediğini aldı messi alves tarafına koyduğu 3 lü blok savunma falan yerli yerindeydi.Ama maçın galibi chelsea, bu iş bitti, gördük rüya takımı falan gibi şeyler de komik kaçıyor,herkes kin kusmak için bugünü beklemiş. Yumuşak takım işte bak gördün mü yaa falan diye

umarım haftaya (gerçi puyol marqi siz işimiz de zor ya neyse) güzel bir sonuçla döneriz. Tabi önce cumartesini bi geçelim.

Diego dedi ki...

nacizane barca'nın ingiltere'de turu gececegine inaniyorum, hemde bu mactan daha rahat ve daha iyi oynayarak. barca illa ki 1 gol atacak ve bu chealse'yi kupadan edecek.

Adsız dedi ki...

gönlüm barçadan yana demişsin de hakikaten komik kaçmış yazının tümünü okuyunca. Chelsea şöyle böyle chelsea süper diye koca koca yazılar yazıp sonunda gönlüm barçadan yana ..

komik ..

cisco dedi ki...

chelsea iyi hos oynadi, yapilmasi gerekeni yapti, ama bence anelka biraz daha erken girmeliydi.

belki defansif anlamda takimin gucu dusebilirdi ama anelka olsa cok tehlikeli olabilecek bir ortam olusmustu barca, barca defansinda.

bu arada, barcanin bu sezon gol atamadigi ilk mac mi?

Parma Maniac dedi ki...

cisco ilk hafta Numancia deplasmanında da atamadılar..

Bir üstteki adsız, sana nasıl göründüğüyle ilgilenmiyorum da, burada daha önce Barca'yla ilgili yazılan yazıları okumamışsın demek.. O yüzden yapabileceğim bir şey yok.. Gülümsetmek güzel bir hadisedir ama..

salva dedi ki...

Dk. 30 idi yanlış hatırlamıyorsam pas adetleri ise Barca:233 Chelsea :70küsur,
maç sonunda kim bilir bu istatistik nerelere vardı ?

Bana anlatmayın lütfen, dün sahada futbol katili Alex'i,Ballack'ı,İvanovic'i olan, futbol oynamak isteyen bir takıma futbol oynatmamak için elinden geleni yapan bir Chelsea ile amacı güzel oyun,gol ve futbol olan bir Barca vardı.


Hakemde maalesef Chelsea'nin ekmeğine yağ sürdü.

Bir ara maç şu şekilde devam ediyordu. Cech aut atar topu Barca defansı ve kalecisi alır, 30 pas yaparak kale önüne inerler ve şut çekerler , aut. Tekrar Cech aut kullanır, top Barcalılar tarafından alınır 25 pas vs.vs.vs.

CaRtMaNtR dedi ki...

Tamam Chelsea müthiş bir savunma performansı sergiledi. Ama ikinci maçta artık kendileride gol atmak zorunda olacaklar. Asıl o noktada bir seçim yapmaları lazımki eğer onlarda defansı biraz hafifletme yoluan giderlerse barça bulduğu ilk boşlukta (ki bu seneki barçayı özel yapanda karşısındaki savunmanın açığını yakaladımı çok ciddi şekilde o noktaya saldırması) rakip ceza sahasına sızacaktır.

Sanırım Hiddink asıl rövanş maçı için şapkasından gerçek manada bir tavşan çıkarmak zorunda kalacak. Çünkü barçayı durdurmak için yapılabilecek aşağı yukarı belli ama bunu yaparken karşı kalede de etkili olmak asıl mesele. Helede Victor Valdes duran toplarda filan saçma salak bir boşa çıkma hatası yapmazsa Chelsea ikinci maçta gol için yüklenmek zorunda kalacaktır.

Adsız dedi ki...

geçen sezon maç öncesi ip gibi dizilip efendilerini alkışlamışlardı , bu sene maç öncesi değil maç sonu alkışlasınlar lütfen.ama fark 1 deyip maç öncesi de alkışlayabilirler efendilerini.bizim için farketmez.bu sefer 4 atmayız korkmasınlar.

şampiyonlar ligi de elden gitti , 2 haftaya beyaz mendiller çıkar haha şampiyonluk yarınlara kaldı gördün mü barca ?

alex semih dedi ki...

barcelona zaten ingilizlere karşı bir hat edemiyor li. geçen sene mancester ondan evvel liverpol daha evvel chelsea hep eledi. arsenal çıksın cılkını çıkartır barça nın.. hadi chelsea defans yaptı da bayern lyon çok mu atak oynadı? onların beceremediğini ingilizler beceriyor işte.

AsperAstrum dedi ki...

Hayır bir de bu Real Madrid taraftarlarının yorumları da bitiriyor beni. Tamam, hadi diyelim puan farkı 1 (ki koca bir 2. devre boyunca böyle konuşup Anakonda görmüş Volkan'a ve Antu'ya dönmek de var işin ucunda), o maçtan sonra Real kalan cehennemi fikstründen kayıpsız çıkarken Barca'nın çok daha kolay maçlarda kendilerinden daha fazla puan kaybı yapabileceğine mi inanıyorlar?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Adsız yorum kötü birşey.Buraya adsız şekilde girip boş boş sallayan leş kargaları zart diye kaybolacak iddiaları ellerinde patlayınca.Vuramayacağız yüzlerine,ne anladım bu işten?

lionel dedi ki...

adsız kimsin nesin bilmiyorum ama birincisi üslübun yanlış, ben söylediğim şeyi savunucak argümanlar üretebiliyorken sen sadece cahil gülümsemesiyle kalmışsın.her futbolcu her gün aynı performansı göstercek diye birşey yok.dün de messi gününde değilde bunda bosingwanın payının çok düşük olduğunu düşünüyorum.sen farklı düşünüyosan mantıklı bir şekilde açıklayarak savunabilirsin ama bu üslüpla senin yazını onaylamak bile yanlış kavgaya davetiye çıkarması açısından.saygılar umarım mesajım gerekli yerlere gitmiştir.

lionel dedi ki...

@asperastrum
onların inanmaktan başka çareleri yok umut sonuçta diyecek pek bir şey yok.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.