15 Nis 2009

100 Bullets


Yarın bir efsanenin sona erişine tanıklık edecek çizgi romancılar.. 1999'da yayın hayatına başlayan ve yıllar içinde bir klasik haline gelen Brian Azzarello adındaki ultra yetenek küpünün eseri 100 Bullets'ın 100. ve son sayısı yarın raflardaki yerini alıyor.. Netten indirip sadece ilk 10 sayısını okuyup beklemiş biri olarak içinde bulunduğum heyecan tamamen hikayeyi sayı sayı takip edenlerin heyecanına ortak olmak ve finalin gelmesinden sonra ciltlerin piyasaya çıkmasıyla en sonunda bu esere kavuşabilecek olmamın bir sonucu.. Ne yazıktır ki sayı sayı takip edemedim bu harika eseri.. Hem ben farkına vardığımda 50'li sayılarda olması, hem de bu tip başı ve sonu belli olan hikayeleri TPB halinde, kitaplığımda dik ve ağır bir şekilde görme isteği 10 sayı okuyup, devamını deliler gibi getirme isteğime rağmen oto kontrol denen olguyla bu piyasada da tanışmamı sağladı.. 7 ciltlik Sin City'yi bile zar zor tamamlayan, Watchmen, V For Vendetta, The Killing Joke gibi eserleri ancak uyarlamaları vizyona girince çıkaran Türk ÇR piyasasından 100 Bullets beklemek biraz ahmaklık olacak ama zaten tek isteğim bu kült eserin orijinal ciltlerine sahip olmak şu aşamada..

Konu nedir, onu açalım çok kısa bir şekilde.. Bir gün, elinde bir çanta olan bir ajan gelip darmadağın olmuş hayatınızda buna neden olanları cezalandırmak için 100 kurşun ve bir silah verse ve bu 100 kurşunun tamamen kayıt dışı bir şekilde, kanunen izinin sürülemeyeceğini, kullandığınızda bunun yüzünden cezalandırılamayacağınızı söylese ne olurun muazzam serüveni.. Devamı? Ne yazık ki ben de bilmiyorum.. Fakat okuduklarım içinde bile muazzam replikler, çok başarılı bir atmosfer ve vurucu noktalarla muhtemelen 100 sayı boyunca adamın içine işleyecek bir hikaye.. Tarantino'nun eline verilse çok müthiş bir üçleme çıkarır, uyarlama senaryoda da Oscar'ı söke söke alır.. Yarından sonra bu hikayenin de filme uyarlanması çok yakındır.. Umuyorum adam gibi birinin eline düşer.. Sonuç olarak Vertigo'nun çok farklı bir şirket olduğunu tekrar gösteren, müthiş bir çizgi roman.. Bir an önce çıkarsınlar da TPB'leri, 2 gün içinde bitirip çılgın atalım.. Seni seviyoruz Azzarello..

Finalin kapağı:

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

Vertigo gerçekten ama gerçekten çok farklı...

Marvel, Dc ve Vertigo...Üçünün de şimdiye kadarki tüm çizgi roman karakterlerinin tanıtıldığı 3 ayrı ansiklopedi var elimde...Orda da Vertigo'daki çizimlerin, konuların ne kadar farklı olduğu gözüküyor. Daha bi olgun daha bi sert sanki...Seviyoruz...

Parma Maniac dedi ki...

Nedir o ansiklopediler bilmiyorum ama süper şeyler olmalılar :) Hakikaten daha sert ve daha ciddi, bu işin sanat olmasının hakkını veren eserler hep Vertigo kaynaklı.. Marvel - DC savaşında azılı bir Marvelcı olarak görüyorum kendimi ama sırf bu Vertigo'nun varlığı gözümde DC'yi de Marvel boyutuna çıkarıyor.. 18+ eserler, 100 Bullets, Y: The Last Man, Preacher, The Sandman, Hellblazer.. Hepsi doruk noktası, hepsi burdan çıkma.. Spidey'yle, Batman'le de mutluyuz tabii ama bunlar olmasaydı piyasa çok daha kötü hale gelirdi sanırım..

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum...Marvel da tabi ki canımız kanımız ama Vertigo farklı işte ya :)

Fikir sahibi olman için Bahsettiğim çizgi roman ansiklpoedilerinin linklerini veriyim.Marvel ile ilgili olandan son bir tane Kanyon'daki D&R'da bulabilirsin.Diğerlerini ben aldım üzgünüm :))Ama gerçekten çizgi roman manyakları için nimet gibi.

http://www.amazon.com/Marvel-Encyclopedia-Daniel-Wallace/dp/0756623588

http://www.amazon.com/Vertigo-Encyclopedia-Alex-Irvine/dp/0756641225

http://www.amazon.ca/Comics-Encyclopedia-Updated-Dorling-Kindersley/dp/0756641195

ÇİZGİ ROMAN CANDIR !!!

Parma Maniac dedi ki...

Çok şahane şeylere benziyor, teşekkür ediyorum.. Olmadı buralardan bi yerden katmak lazım sanırım bunları arşive :)

pclion dedi ki...

Ne övdünüz arkadaş şu ansiklopediyi, Emre İstanbul'a gelmeden alayım da karaborsadan yolumuzu bulalım bari. :)

Ben genelde net üzerinden takip ediyorum bu tip çizgi roman işlerini ama sizin yanınızda amatör gibi hissettim kendimi şimdi...

Parma Maniac dedi ki...

Estağfurullah Uğur bu işin amatörü, profesyoneli yok da, sen o dediğini yapma.. :) Gerçi alınacaksa bunlar diğer ikisini de bir şekilde isteyecek olmamdan dolayı Amazon'dan dalarım ben büyük ihtimalle.. Sen tek Marvel'la yetin eheh..

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Dün okudum tardini birader bir yerde. David Fincher film çekmek için teklif götürmüş. Valla sizi bilemem ama ben üzülürüm eğer filme çekilecekse bu seri. Bu serinin türk versiyonu olsa nasıl olur? tahminlerinizi bekliyorum.

Bence ümraniyedeki bir düğünde bir gecede sonuçlanırdı hikaye, kısa ve net :))

Parma Maniac dedi ki...

haha başrolde de Necati Şaşmaz oynardı kesin..

Fincher eğer Seven'daki atmosferi yakalayabilecekse bir şansı olur ama yine de doğru adam değil gibi.. Tarantino çok uygun geldi bana ilk 10 sayıda ama o abi de uyarlamalarla uğraşmaz fazla, kendi yaratmak ister her şeyi.. Aslında evet ne bu, ne V For Vendetta, ne Watchmen keşke sinemaya aktarılmasaydı ama günün şartlarında öyle bir şey olmayacağı için bari olabilecek en iyi hali olsun diye dua ediyoruz.. Çok baba bir senaryo yazarıyla Zack kardeşe versinler, yine alnının akıyla çıkar bence :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.