17 Mar 2009

,

X-Men Origins: Wolverine


Marvel'ın beklenen yeni projesi geliyor.. İlk trailer Aralık ayında gelmişti, final fragmanıysa bu ay çıktı piyasaya.. X-Men ve Wolverine fanatiklerine yeteri kadar gaz ve heyecan pompalayacak her şey var fragmanlarda ama çok güzel bir uyarlama olacak mı? Şüpheler hala mevcut..

Orijin hikayelerini ayrı ayrı verme düşüncesi güzel Marvel'ın.. Yeni prodüksiyon şirketini buna yönlendirmeleri de güzel.. Fakat fragmanlardan anladığım bu film de İlk 3 X-Men filminden fazla farklı olmayacak konsept olarak.. Bryan Singer'ı biraz ayrı tutmakla birlikte ilk 3 filmde X-Men tamamen bir Wolverine şovuna dönüşmüş, hikayenin en sevilen karakteri üzerinden filmlere popülerlik kazandırmaya çalışmışlardı.. Singer bunu elinden geldiğince minimal tuttu, sonuç olarak da X2 gibi türün iyi örneklerinden birini koydu ortaya.. Sonradan gelen Brett Ratner kifayetsizinin elinde X-Men'in aldığı şekilse okuyuculara salonda sinir krizleri geçirtti, Wolverine şovunu Wolverine ve Storm şovuna çevirdi.. X-Men'in beyazperdede bittiği gün, Halle Berry denilen Storm'la fiziksel hiçbir alakası olmamasına rağmen beni 3. filmde istiyorsanız daha çok para ve öne çıkmış rol verin diyebilme cüretini gösteren kadına o rolün verildiği gündü.. Koskoca Iceman'i Wolverine ve Storm'dan feyz alan, Colossus'u tamam abicim, tamam ablacım diyen vasıfsız mutantlara çevirdiler ve bu mitin üçlemesi iğrenç bir final bölümüyle sinemalarda son buldu.. Omega level mutantı olup gerekirse Wolverine'e posta koyabilecek, Storm'la rahatlıkla kapışabilecek Bobby Drake'i ekranda eziğe çevirirsen bu işi devam ettiremezsin.. Sonuç olarak bütün X-Men dağıldı ve yeni yolu karakterlere ayrı ayrı orijin filmleri çekerek sürdürmeyi düşündüler.. Mantıklı, ama 3 filmde kullanamadığın Gambit'i Wolverine'in orijinine koyup bir popülizmin içine daha girmekle nasıl olacak o işler bilmiyorum..

Tsotsi'yle gönlümüzde taht kuran, benim B filmlerine düşkünlüğümde en sevdiğim B filmlerinden biri olan Project Shadowchaser II'de oyuncu olarak yer almış Gavin Hood'un yönetmen koltuğunda oturması umutlarımı arttıran etkenlerden.. O filmlerden doğal olarak oyuncu olamadı ama gelecek vadeden bir yönetmen olmayı başardı Hood.. Deadpool, Emma Frost, Icman, Gambit, Sabretooth, Blob, Lady Deathstrike gibi güzel karakterlerin filmde yer alması hoş.. Sabretooth'un ilk X-Men'deki rezil ucube halinden, hakkı verilen gerçek baba bir karaktere dönecek olması filmin diğer artılarından.. Sabretooth çoğu yerde Logan'ı ezer karizmasıyla, Wolverine'in yediği en büyük köteklerin de sahibidir.. Bayılarak okuduğum Ultimate X-Men'in en büyük falsosudur Sabretooth'u bir Wolverine müsvettesi olarak göstermek.. Mark Millar'ı ortaya çıkardığı mükemmel işe rağmen sırf o yüzden affetmiyorum.. Müthiş kapışmalar bekliyor bizi filmde..

Bir diğer artı bir Wolverine orijininde doğal olarak Weapon X hadisesini ayrıntılı olarak gösterecek film bize.. Wolverine külliyatının en önemli olaylarından birini beyazperdeye kaç dakika uzunlukta ve gerisini ne kadar doldurarak koyacaklar filmde ilk bakacağım şey olacak.. O süreç yarım saatten az alırsa, stüdyoyu bombalarlar o kadar diyeyim.. Hollywood'un saf yeteneklerinden David Benioff'un yazdığı senaryo da beklentiyi yükselten şeylerden biri.. Kötü bir şey çıkması zordur bu abiden..

Umuyorum X-Men'in devamı gibi değil de, gerçekten ayrı bir yapım olmayı başarır bu film.. Devamında gelecek olan Professor X, Magneto gibilerinin de yolunu açar.. Marvel'ın Avengers'ın karakterlerinde yaratmaya çalıştığı team up hikaye ve filmlerine çok uygun bir yapısı var aslında X-Men'in.. Zaten bütün karakter orijinleri de biraz bunun üzerinden şekillenecek..

Takvimleri kurduk, bekliyoruz..

"Ooo, it's shiny.."

4 YORUM:

alt + 168 dedi ki...

sabretooth. ı ıh...

http://terssoruisareti.blogspot.com/2008/12/sabretooth.html

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Gambit yahu...Hala isyan ediyorum.

Gambit ulan!

Orange dedi ki...

eline sağlık hocam, filmden sonra da bir yazı okumak isterim bu sayfalarda.

CaRtMaNtR dedi ki...

ben max payne gibi hayal kırıklığı olmasından korkuyorum. en azından ortalama bir senaryo dozunda bir aksiyona bile razıyım.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.