27 Mar 2009

Claudio Prandelli


Bu karizmatik abiye Parma'nın başındayken daha çok Claudio derlerdi.. Ya da ben öyle hatırlıyorum.. Şimdi Cesare aşağı, Cesare yukarı.. Alışkanlıklar kolay değişmiyor tabii, benim için hala Claudio Prandelli bu adam.. Parma'nın son başarılı sezonuna imza atan, Alberto Malesani sonrası kulübe ilk defa kaliteli hücum futbolunu oynatan hoca.. İtalya'nın Ersun Yanal'ı derim ben kendisine.. 2001/2002'de 10. olup küme düşme barajının sadece 5 puan üstünde kalarak lige tutunan Parma'yı 1 yıl sonra Serie A'da 5.liğe taşıdı bu adam.. Ligin de en fazla gol atan 5. takımıydı Parma.. Ertesi sene yine 5. yaptı Parma'yı.. Parmalat fiyaskosu sonrasında aşağılara düşmeye başlayan takımı tekrar sen Sette Sorelle'nin üyesisin, aşağılara düşemezsin diye ayağa kaldıran adamdı Prandelli.. Daha sonra Roma'nın başına geçti, eşi ciddi bir hastalığa yakalanınca görevinden ayrılmak zorunda kaldı.. Sonraki durak 7 Kız Kardeşler'in başka bir üyesi Fiorentina'ydı.. 2 sezon Serie A'dan ayrı kalmış, lige döndüğü sezon da 16. olarak küme düşen iki takımla aynı puanda zar zor ligde kalmış Fiorentina'nın da kaderini değiştirdi.. Ertesi sezon Fiorentina'yı müthiş bir hücum futboluyla 9.luğa taşıdı.. Fiorentina'nın attığı 66 golü geçen sadece 3 takım vardı.. Milan, Roma ve Inter.. Küme düşen Juve'yi çıkarıyoruz tabii ligden.. Bir sonraki sezonsa 6.lık geldi.. Atılan gol 62'ydi ve yine bu sıralamada ligde 3.ydü mor-beyazlılar.. +31'lik averajla şampiyonluk adayı bir performansları vardı..

2011'e kadar Fiorentina'yla sözleşmesi var Prandelli'nin ve Fiorentina sonrası emeklilik kelamları etmeye başlamış.. Bunu yakın bir zaman için mi söylüyor yoksa Fiorentina'yla EPL'deki takımlara benzer uzun süreli bir birliktelik mi istiyor emin değilim ama bu adam Milan'a layık bir teknik direktörlük profili sunuyor.. Karizma sevgilerini Terim'le göstermiş Firenzeli'lerin de büyük sevgilisi ve onu tahtından indirmek kolay değil.. Fiorentina'ya hak ettiği saygınlığı geri verdi, Parma'ya da vermek istiyordu ama izin vermediler.. Daha Verona'yı 98/99'da Serie B'den A'ya çıkarıp ertesi sezonda lig 9.luğuna imza atmasından, ertesi sezon Serie B'ye geri dönüp bu sefer de Venezia'yı Serie A'ya çıkarmasından bahsetmedim bakınız.. O da Ersun Yanal gibi iki sezondur bir felsefe değişimi içinde.. Artık savunmaya da önem veriyor, Yanal gibi yavaş tempolu bir futbola doğru evrilmeye çalışıyor.. Gönül Firenze'dekilere bir şampiyonluk yaşatmasını ister ama İtalyan Futbolu'nun içinde bulunduğu durumda fazla zor görünüyor.. Klasman dışı Jose Mourinho'yu çıkar, İtalya'nın açık ara en yetenekli hocası bu adam, bence.. Daha genç ama emekliliği gelmeden mali olanakları yüksek bir takımda da görmek istiyorum Claudio abiyi.. Belki de bir 5-6 sene sonra Parma'yı yeniden yukarılara taşır, belli mi olur?

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

eski juventus futbolcusu mu bu ?

firat selcuk dedi ki...

bu sezon başındaki prandelli için yazıdaki her kelimeye katılıyorum ama 2009'a girdigimizden beri adamda bir degişiklik var..

davulun sesi uzaktan hoş geliyordur muhtemelen ama bizler için özellikle mart ayını işkenceye çevirdi..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.