9 Mar 2009

Nate the Great


İşte Nate Robinson'u sevmemin ana nedenlerinden birisi.. Bu adamın yaptığı onca şebekliğin ve fırlamalığın yanında iyi basketbolcu olması.. Sene başından beri sadece 7 maçta ilk beş başlayıp asıl görevi 6. adamlık olan bu aslan parçasının son 11 maçtaki ortalamaları 26.0 sayı, 6.1 rebo, 5.9 asist.. Nate, muhtemelen lige bu boyda gelmiş en büyük yetenek.. İyi şutör, iyi delici ve yüksek temponun hastası.. Mike D'Antoni Knicks'in hocası olmasa bu kadar gösterebilir miydi kendisini? Bunun muhtemel cevabı hayır ama yine de sahada yaptığı işler çok etkileyici.. Knicks kendisini uzun vadeli düşünüyor ve belki de bu Nate sevdaları 2010'da FA'de 2 değil de 1 oyuncu almalarına neden olacak.. Nate bu boyla, savunmada yaratacağı dezavantaj nedeniyle hiçbir contender'ın ilk 5'inde ana parça olabilecek bir oyuncu değil.. Ama D'Antoni'nin yüksek temposunda ilerleyeceklerse, Nate Robinson gelecek ikinci bir FA'den daha önemli iş görebilir Knicks kadrosunda ve müthiş bir bench gücü oluşturabilir.. David Lee'nin kontratı garanti.. Nate'in alacağı bir kontrat, 2010'da gelecek herhangi bir süper yıldız ve Wilson Chandler'dan oluşacak bir çekirdek, D'Antoni için doğuda bir contender, bir canavar yaratmak için yeterli.. Daha sonrası? Onu da 2010'da gelecek elemanın kim olduğu ve D'Antoni'nin 3-4 yıl sonraki tecrübesi belirler..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

elbette lebron james...yeni chicago-jordan benzeri bir dominasyon örneği görebiliriz 2010dan sonra. ama öteki parçalar nate-david lee değil, daha kalibreli adamlar olmalı.

Unknown dedi ki...

front courtta baskı gerektiğinde veya rakibin oyun kurucusu kısaysa gerçekten çok iş yapabilecek müthiş bir güç.hiç sevmiyorum ama gerçekten yararlı.

brk dedi ki...

david lee kesinlikle evet ama nate de soru işaretleri oluşuyor. 1. pg olamaz lebron gelirse yedekten ne kadar katkı verebilir beli değil çünkü lebron topu elinde ister eğer 5-6 milyon üstü bi rakam çıkarsa kesinlikle sign & trade edilmeli bence

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.