19 Mar 2009

,

That's Football


Bari bu güzel adamın resmini koyalım, resmin anlamı olsun.. Yazacak fazla bir şey yok.. Son 2 gol gelmese ve şu şekilde giden maçı 2-1 kazanıp turu geçsek destan derdik.. Onun üzerine gelen 2 golle elenen takıma ise ne yaptınız demem.. Hamburg'un bu Galatasaray defansına 3 gol atması şaşılacak bir durum değildi.. Şaşılacak olan ve üzen 1 saat rakibe pozisyon vermedikten sonra klasik haline gelen 2 dakikada 2 gol ve son yarım saat içinde dağılış oldu.. Mecburiyetlerle oluşmuş durumlara hiçbir şey diyemem..

Diyebileceğim bir şey var ama.. Galatasaray'ın bugün tekrar hortlayan Lincoln problemi daha önce burada yazıldığı gibi tamamen yanlış disiplin anlayışının bir sonucudur.. Lincoln maçın başından 2-0 bulunan ana ve hatta çıkana kadar ruh gibi miydi sahada? Öyleydi.. Adamın sorunlarını kaşıdığınız zaman takımdan uzaklaştığı bilinmeyen bir şey değil ki.. Peki bu Lincoln'ü almak için neden 2-2 beklenir? 2-0 daha doğru tercih olmaz mı Bordeaux maçını düşününce.. Her şeyi geçtim, 2-2'yken Lincoln'ü alarak oyuncuyu taraftarın önüne atmanın anlamı nedir?

Bu geceden sonra Lincoln'ün Galatasaray formasıyla sahaya çıkacağı her maç Kaptan'a zarar verir.. Lincoln'ün bu gece biletinin kesilmesi gerek.. Peki böyle mi olmalıydı? Sorulması gereken soru bu.. Böyle sahada takımı umursamayan bir yapıda görünen adam defolsun gitsin denecek, denmeli de belki.. Ona da tamam.. Ya şimdi, ya da sene sonu yollarsın da paranı kazanıp.. Hiç kimse Galatasaray'dan büyük değil, bunu da biliyoruz.. Peki bu işten zarar gören kim? Bunun cevabı ortada.. Başka türlü çözülebilir miydi bu işler? Çözülürdü.. O zaman Galatasaray'ın bu seneki kaderini tek adamın harcanışı etrafında şekillendirmiş oluyorsunuz kulüp olarak.. Negatif yöne giden her sonuç bu ortamda daha çok üzecek taraftarı.. Avrupa bitti, Lincoln bitti.. Muhtemelen lig de bitti.. Büyük coşku ve destandan 30 dakikada iş bu noktaya nasıl geliyor peki? "That's football" dedikleri bu olsa gerek..

22 YORUM:

Unknown dedi ki...

Nasıl geldiği belli değil mi, 2 dakikada 2 golün gelmesi Bordeaux maçını düşününce şaşırtıcı değil açıkçası. 2-0 öndeyken Arda,Ayhan gibi oyuncuların yorulduğunu görüp Lincoln'u o zaman çıkarıp yerine bir orta saha koysa o 2 golü de yemeyecektik belki ama biz hala 3. arıyoruz sanki yersek çıkartacak kondisyonumuz varmış gibi. Bir şey diyemiyorum artık.

Bu defansın 3 gol yemesi normal haklısın, ama bu uzun ve ağır Hamburg defansına geriden uzun top şişirmesek eski maçlardaki gibi top yaparak gelsek 4-5 gol atmamız içten bile değildi. Yazık gerçekten çok yazık.

Lincoln konusuna bir şey diyemiyorum evet kendini veremedi ama 2. golümüzü tekrar izleyin Baros'un boşa çıkmasını sağlayan kim bir daha bakın diyorum. Ümit Karan ve Nonda Lincoln'un bu kötü hali kadar bile katkı sağlayamıyor ne yazık ki.

Adsız dedi ki...

uefa gitti türkiye kupası gitti. ligde 5. seneye şampiyonlar ligi yok..stad yok..

var mı ışık gören..

Adsız dedi ki...

sevindim ..

apaç dedi ki...

içimizdeki lincoln aşkına anlam veremiyorum hakikaten. bariz bir şekilde sabotör bu adam. paf takımla idmanlara çıksın diyecem; ama orayı da karıştırır bu dirayetsiz. o yüzden direkt ücretli izin filan verilsin. o da rahatlasın, biz de rahatlayalım, florya da rahatlasın.

sonra morgan.. bu adam hala rahatlıkla akmerkez'e gidip, van cleef'te saç/cilt bakımı yaptırabiliyorsa yatsın kalksın buffon'a dua etsin. iş ahlakı olmayan, kredi kurdu herif!! sene başında demiştim zaten. bursa'nın ikinci kalecisi yavuz eraydın'dan eksiiği var, fazlası yok bu adamın.

ayhan akman'a, sabri sarıoğlu'na, harry kewell'a, barış özbek'e, volkan yaman'a rağmen sona erdi bir avrupa serüveni daha.

mahir sağlık olsun.

alessandro del piero dedi ki...

ahh parma maniac sen çok akıllı bir galatasaraylısın ama sen de şu lincoln olayında büyük kaptanı suçlamayacaksan biz kime güvenicez başka bilmiyorum ki? madem bu adam çok sorunlu ve bir işe yaramaz, biletinin baştan kesilmesi gerek, koca bir 6 ay nasıl sırtladı bu adam takımı sırtında? bazılarının stajyer dediği skibbe nasıl aldı o verimi bu adamdan? futbolda egolar takım başarısının bile önüne geçiyorsa fazla konuşucak bir şey kalmamış demektir.. sabri, hasan şaş, ümit karan, nonda gibi adamları idare etmek kolaydır ama onlarla ulaşılmaz büyük yerlere, suyuna gitmesini bildiğin lincoln'lerle ulaşılır.. bülent korkmaz kendini ne derece büyük görüyor ki taraftarın bu kadar sevdiği bir adamı takımdan küstürebiliyor? fatih terim kendisi için galatasaray'ı harcamaya başladığı gün bu taraftar silmişti onu, aynısı eğer bu kafayla giderse bülent korkmaz için de olacaktır ve bu durum hiç üzmeyecek maalesef kimseyi.. biz takımı için kendisini feda eden bülent korkmaz'a büyük kaptan demiştik, egosu için takımı feda eden adama değil..

yazıklar olsun..

Adsız dedi ki...

seyirci de 2-2'den sonra çok pıstı.tur gittiyse mabedteki iyi skor taraftarlarının da payı çok büyük bunda.herşeyiyle çok kaotik bir ortamımız vardı, haketmemiştik zaten.

kapalıüst dedi ki...

çok yazık oldu. gerçektende kadıköy de kanırta kanırta alabileceğimiz bir kupayı elimizin tersiyle ittik. apaç ın dediği gibi mahir sağlık olsun(ilahi apaç şu maçtan sonrada güldürdün ya beni:)

rustedsoul dedi ki...

E ben ilk geldiği gün demiştim Bülent Korkmaz için...

Skibbe gitsincilerin şimdi ah ulan Skibbe demeleri ne acı...

Lincoln'den sonra Baros'a falan kafayı takar artık Bülent Hoca... Bu türk hocaların yıldızlarla bir problemi var.

Neyse, haydi galatasarayımi günü kurtarmaya devam.

Murat dedi ki...

teşekkürler arda
teşekkürler harry
teşekkürler milan
teşekkürler ayhan
teşekkürler barış
teşekkürler hakan
teşekkürler emre
teşekkürler skibbe

sabri, volkan, morgan, shabani, serkan, mehmet, ümit.. size de teşekkürler

kalanlar daha iyilerini yapabilirlerdi.

Adsız dedi ki...

kesinlikle lige dönmeliiz artık..en kötü şampiyonlar ligi..zaten kupada da yokuz..bir de ordan yersek darbe işte o zaman yıkım olur..

Adsız dedi ki...

eline sağlık Murat..

florya da bi yazı asılıdır özellikle altyapıdaki gençler için..sizi buraya getiren yeteneğinizdir,burada tutucak olan ise karakterinizdir..

ben hayatımda bu kadar karaktersiz bi futbolcu görmedim..ilk uçakla brezilyaya gönderirim hangi cehenemme gidicekse gitsin..
geçen sene onsuz 6 da 6 yaptık..bu sene ilave olarak Baros ve Kewell var..10 da 10 yapmamak için hiç bi zorluk yok..umuyorum Bülent dahada 18 e almaz bu karaktersiz herifi..

jose dedi ki...

Canları sağolsun.

Hasan Şaş'ı yuhlayanlar adam değilsiniz.

jose dedi ki...

Ayrıca her defasında Lincoln'ün ağzına biberon verip kıçına pudra sürecek değiliz.Parmanında dedıgı gıbı biz Galatasarayız.Lıncoln açsın 3 sene oncekı Sasa Ilıcın oyundan cıktıktan sonrakı gol sevıncıne katılısını ızlesın.Bunun adı dısıplın ugruna adam harcamak degıldır.

rustedsoul dedi ki...

Levent Öktener;

Geçen sene 6 da 6 yı o varken yaptık hatta Gençlere son dakikada yazanda oydu...

yanlış bilgi olmasın...

Adsız dedi ki...

@ mourinho

bende adam olmayanlardanım,eğer sahada yürüyemeyen adamı sırf arkadaşı diye oyuna almak adamlıksa..

mondo trasho dedi ki...

Bülent Korkmaz'dan Galatasaray'a hoca olmaz. Hiçbir özelliği o mevkide oluşunu onaylamama yetmiyor. Efsane futbolcu olmak, iyi hoca olmak değildir. Özelde böyle saçma oyuncu değişiklikleri, genelde var olan krizi yönetmek şöyle dursun yeni krizler yaratmaktan başka bir işe yaramıyor Bülent Korkmaz. Arkasında falan da durulması gerektiğini düşünmüyorum. Zira tek bir ışık yakmıyor, en futbol cahili adamın bile yapmayacağı saçmalıkları yapan bir teknik direktörün nesine güveneyim? Ruh mu? Geçiniz.

Unknown dedi ki...

Skibbe, Kalli, Gerets, Hagi(hani şu hırsız diye yırtındığımız(!)) Fatih Terim(2. Dönemi), Lucescu vs. vs.

hiç biri futbolu bilmiyor, hiç biri Galatasaray'a layık değil, Bülent Korkmaz nasıl olsun? peh!

5 maçla biter kredi. bir de şu geyiği çok seviyorum;

"iyi futbolcu, iyi teknik direktör olacak diye bir şart yok."

bayılıyorum.

jose dedi ki...

@adsız

sahada yürümeyen adamı oyuna almak hocanın kabahatıdır.o adam 5 aydır sakattı ve oyuna onu kurtarıcı olarak sokuyor.belkı hasanın psıkopatlanıp hırslanmasından faydalanmak ıstedı ama tutmadı.hasanın topları ezdıgı dogrudur ama bu ona yuhlamayı gerektırmezdı.bu klube en cok hızmet eden adamlardan bırıdir hasan şaş.sırf 14 mayıs 2006 hatrına o adam yuhlanmaz..

Adsız dedi ki...

gs de çok eksik vardı. fakat hamburgta da eksik çok. belirteyim hsv buraya 17 kişiyle geldi. 18 i bulamadılar. trochowski, reinhardt, guy demel, kompany.. bunlar zaten banko adamları hsv nin..artı petriç

Parma Maniac dedi ki...

Kompany'yi City'ye sattıkları 8-9 ay oluyor Burak..

Adsız dedi ki...

hadi ya. valla ben askerdeydim.. )) iyi ki dedin. istatistiklere baktım herif 1 maç oynamış ben de diyorum niye yok

neyse diğerleri önemli ama

liverpoolandkop dedi ki...

nankör olmayın, Lincoln'ün son 3 maça kadar ki katkısını çıkarın takımdan öyle düşünün GS'yi UEFA'da 4. tur görebilirmiydi, ligde neredeydi ?
takımı bu hale Lincoln'mü getirdi başkalarımı ? sezonun ilk yarısında Lincoln olmadığında ağlayan taraftar siz değilmiydiniz, Lincoln'süz bu takım gol atamıyor diyen siz değilmiydiniz ?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.