31 Mar 2009

Tek Lakers


Batı'da en üstten başlayalım.. Zira tepede tek takım var ve diğerleriyle aradaki farkı da çok net ortaya koyuyor.. Sene başında Lakers'ın diğerleriyle arasındaki farkı bu kadar açabileceği düşünülen bir şey değildi.. Andrew Bynum kaybına rağmen Spurs'e atılan 10 galibiyetlik fark Batı'nın sezon boyunca süren zevksizliğindeki en büyük etkendi.. Drew oğlan sakatlanınca Los Angeles Lakers'ın lig birinciliği şansını kaybettiğini yazmıştım zaten burada ama o kayıp sonrası beklediğim performans kaybı o derecede gelmedi ve çok uzun süre de bu iddiasını korudu Lakers.. Bu durum play-off'larda psikolojik yönden bir artı katabilir takıma.. Lakers için yapılması gereken değerlendirmeyi bir türlü taşıyamadım bloga, play-off öncesi bir şey karalamadan gelecek için beklediğim yolu yazalım buraya.. Bynum'un dönüş gerçekleşmek üzere.. Onun da katılımıyla Lakers'ın batıdan yine rahat çıkacağını net bir şekilde düşünüyorum.. Doğudan şu ortamda kim gelsin? Saha avantajını çok büyük bir avantaj olarak görürüm ben NBA'de.. Saha avantajı sert bir takımla birleştiği zaman Lakers gibi tutmaktan çok atmaya meyillenmiş bir takıma karşı çok can sıkıcı bir birliktelik olabiliyor bu.. Normal bir play-off mücadelesinde her takım Cleveland'ı tercih eder Boston'a ama ben sırf bu yüzden finalde Boston'u karşımda rakip olarak görmek isterim.. Bu sene içindeki 2 maçla sağlanan psikolojik üstünlük, saha avantajı ve geçen seneden kesilmesi gereken bir hesap gözümde Boston'u NBA Finali için daha uygun bir rakip yapıyor..

Batı'daki 7 play-off atlısından tek fire Phoenix Suns.. Ki ilk 10 maç sonunda kendileriyle ilgili oluşan endişeler blog geçmişinde mevcut.. Yüksek tempo ve D'Antoni'yle olmaz deyip önce kadroyu düşürdüler, sonra vasıfsız bir hoca getirdiler başa.. Phoenixli'ler Steve Kerr'ü affetmeyecek.. Bundan sonra ShaQ'lı kadroda Alvin Gentry ve tekrar yüksek temponun gelişiyse malumu ilam.. Üstüne kendi kendine yalanlayış ve hatanın kabulu.. En azından diretilmedi fakat, bunu da bir kişilik artısı olarak görmek gerek..


Portland beklenenden iyi bir sezon geçirdi.. Nate McMillan sevdiğimiz adamlardan biri camiada.. Spurs çaptan düştü ama hala Lakers sonrasındaki en büyük güç.. Denver'da şüpheler vardı Camby'nin gidişiyle.. Nene'nin Camby sonrası oynama istikrarı çok önemliydi.. O sorunu halletti Brezilyalı.. Allen Iverson zararlısının yerine Chauncey Billups eklemesi ise uçuşa geçirdi takımı.. Batı ikinciliğini alabilecek konumda Denver.. George Karl da sevdiğim abilerden biridir benim, biraz gereksiz hor görülür bazı çevrelerde.. Sevindim başarısına.. New Orleans sakatlıklardan çekti.. Bench genişliği sorunları James Posey eklemesine rağmen devam ediyor bence.. Minny, Memphis, Sacto ve Oklahoma yine çöplük.. Memphis zaman zaman oynadığı basketbolla gelecek için umut veriyor fakat.. Clippers ise sakatlıklardan çeken bir diğer takım.. Yaşanacak her türlü soruna rağmen, konferansın en dibini hak ediyor mu bu takım? Bunun muhatabının ligin en kötü hocalarından biri olarak gördüğüm Mike Dunleavy olduğunu düşünüyorum.. Play-off adayıydılar evet ve bunu gerçekleştirememelerinin ana nedeni istikrarlı bir 5 bulamamamaları sakatlıklar nedeniyle evet.. Ama görülen dibin ve ultra başarısızlığın ana nedeni Dunleavy.. Bu da sezon öncesi değerlendirmelerde bahsettiğim bir olguydu Clippers'la ilgili.. Golden State Monta Ellis'in çok gecikmesiyle toparlayamadı.. Utah ise tam beklenen gibiydi sezon boyunca.. Houston T-Mac'in gidişiyle oturdu, ki acıdır böyle bir süper yıldız için.. İlk turda yine bir Utah-Houston kapışması muhtemel görünüyor şu anda..

3 YORUM:

a.c. sedef dedi ki...

utah gelirse houston'a yine kapsülün yine uzaya bırakılmadan dünya'ya düşeceği kesin..yazık.

Svetlin dedi ki...

boston'da garnett'in sakatlığının sanılandan daha ciddi olması ve geçen yıldan kalma hesapla birlikte saha avantajıyla birlikte boston daha avantajlı lakers için.

papaz dedi ki...

Cleveland 4-2 ile kazanır finali, Boston bu sene doğu finali bile yapamayabilir.

Cleveland bu ligin en iyi ve komple takımı. Bi de LBJ diye genç bi çocuk var, ne atsa sokuyor :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.