10 Mar 2009

Son Kale: 24


Bir yapım küllerinden nasıl doğar, elde kalan tek aksiyon olarak TV'lerdeki yerini nasıl alır onu gösteriyor 7. sezonu.. En başından itibaren fazla abartılmış bulduğum ve Lost, Prison Break gibi serüvenlerin oldukça gerisine koyduğum 24 her geçen sezon iyiye doğru gitmiş, 4. sezonda tavan yapmıştı.. Çoğu kişiye göre en iyi 24 sezonu olan 5. sezonsa tam bir fiyaskoydu.. Tony Almeida'yı öldürmeleri yetmiyormuş gibi, ABD Başkanı'nı komplocu yaparken tarihin en ağır senaryo açıklarını vermişler, dizi de büyük çözülme içine girmişti.. Sonrasında gelen 6. sezonla ilgili cümle kurmak bile istemem.. Benim gözümde 24'ün tabutuna çiviyi çakan bir kepazelikti 6.. Baktılar rating'ler düşüyor, önce Almeida'yı geri getirdiler.. Sonra da 1.5 yıl arayla birlikte süper bir hikayeyle geri döndüler..

İlk 12 bölüm bitti, 7. sezonla ilgili söyleyebileceğim şey, 24 tarihinin en iyi sezonu olmaya aday, çivi gibi müthiş bir hikaye anlatılıyor 7'de.. İşleyiş yine aynı, 24'ün insanı sıkan yönleri bu sezonda da var.. Dizinin imzası artık bunlar.. Bauer'ın her sezon sonunda afaroz edildikten sonra ilk bölümle birlikte yeni güne dahil olması, biri küçük diğeri büyük iki olayın yine iç içe görünmesi, ilk 9-10 bölümde küçük, sezonun ikinci yarısında da büyük olayların çözülmesi, 3.-7. ve 15.-20. bölümler arasında ortaya çıkan ipuçlarının hep sonuçsuz kalacağının bilerek izlenmesi, artık kolay tahmin edilebilen muhbirler.. Bunlar 7. sezonda da var.. İzlerken ya ben bunu daha önce defalarca izledim de diyebilirsiniz ama bu sezon büyük oynuyor yazarlar.. Spoiler vermeden şunu diyebilirim ki, işin 12. bölümde geldiği boyuttan sonra bu dizi ABD'de yayında kalmayı başarırsa büyük iş başarmış olur.. Büyük tepki alacak yazarlar milliyetçi kesimden, ki dolaştığım bazı yerlerde çeşitli yansımalarına şahit oldum..

"Almeida is God" deyimini sonuna kadar hak eden Tony, prensiplerinden yine ödün vermeyen, büyük ihtimalle TV ekranlarında ve beyazperdede yaratılan en gerçekçi ajan tiplemesi Jack Bauer ve David Palmer'dan sonraki en harika başkan tiplemesiyle artık tamamen dağılmış bir hikaye olan Prison Break'e fark attı 24.. 6'nın rezilliğiyle izlemeyi bırakanlara bu sezonu şiddetle öneriyorum..

8 YORUM:

Ser dedi ki...

7 sezondur araliksiz izliyorum. kabak tadi verdigi yerler oldu. ama bu sezonla bir kez daha kanitladi ki ne kadar elestirilecek yanlari olsa da piyasada kesinlikle daha iyisi yok. bu sezon daha cok surprizlere gebe. umarim iyi bitirirler ama su ana kadar izledigim en iyi 3 sezondan biri. sezonun heyecanla bekledigimiz surprizi ise son 5 bolumde Kim Bauer'in (Elisha Cuthbert) gelisi. sezon kotu bile olsaydi sirf bu sebepten izlenir. Jack abiye saygilar.

muyu dedi ki...

nedense 11-12 pek sarmadi beni. bugun yeni bir heyecanla 13'u izleyecegim. bu sezon ama efsane oldu bile simdiden.

alt + 168 dedi ki...

şahsi kanaatim prsion break'in hiç bir sezon 24le kıyaslanacak kadar iyi seviyeye gelmediği. Abartıldığını düşündüğüm dizi kesinlikle prison break'tir.

24ün bence en iyi sezonu 3.tü herkesin çok sevdiği 5i ben de çok sevemedim. 6dan itibaren efektler ve müzik çok çok üst sınıfa taşıdı ama diziyi...

şu an itibariyle 7. sezon nereye gidiyor bilemiyorum...

Furkan dedi ki...

7. sezon bir çok noktasında işkence gerekli mi değil mi sorusunu soruyor. ilk 6 sezonu bir bütün halinde izlemiştim , fakat 7. sezonda her bölümü tek tek beklemek çok zormuş bunu anladım , bu kadar heyecan bir bünyeye fazla geliyor.

Adsız dedi ki...

cl tahminlerin olacak mı parma?

Parma Maniac dedi ki...

Evde değildim bugün, CL kaynadı.. Ama hafta sonu için yapacağım 7-8 maçlık bir program..

Adsız dedi ki...

İlk maçların tersine, 4 maç 4 üst. Yarın en az 2 maç üst olur.

Adsız dedi ki...

liverpool reali dağıtmış bayern 7 çekmiş sen hala son kale desin tardini.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.