17 Mar 2009

Lucas Leiva


İşte defansı ve hücumu bir arada yapabilen son moda iç oyuncularının son modellerinden biri.. Benitez daha kullanmaya başlamadı, ne zaman kullanacağı da bilinmiyor.. 22 yaşına gelip çürümeye başladığını hisseden Lucas da dayanamamış, gidiyorum ben sene sonu demiş.. Sezon başında Xabi'nin durumu belli değilken 3. oyuncu için en büyük adaydı Lucas, Xabi takımda kalınca yalan oldu.. Grup maçlarında bir süre boyunca seçildiği Brezilya Milli Takımı'ndaki yerini kaybedince biraz da bunu bahane ederek Dünya Kupası'nda forma giymem için oynamam gerek, hadi bana eyvallah demiş afacan, Ovidiu Petre kılıklı Lucas Leiva.. Bunu, bakın sabrım taşıyor, oynatacaksanız oynatın artık şeklinde Rafael Benitez'e atılan bir zarf olarak okumak da mümkün ama 22 yaşına gelip bu yeteneklerle hala düzenli forma şansı bulamayan bir topçu olarak ben olsam yerinde aynısını yapardım..

Gencin İtalyan pasaportu var ki büyük bir avantaj kendisi için.. Serie A ve La Liga yollarının kendisine daha çok görünmesini sağlar bu.. Süper kondüsyon, yeterli fizik, Brezilyalı tekniğiyle orta üçlü için müthiş bir opsiyon.. Nedense Serie A'ya gidecek gibi geliyor bana eğer ayrılırsa ama özel isteğim Mahamadou'nun önünde Lassana'yla yan yana oynayıp, çift açık ve sağlam bir forvetle zaten müthiş bir geri dörtlüye sahip olan Real'i Barca'nın yanına biraz daha çıkarması olur gelecek senelerdeki La Liga heyecanı adına.. Onun dışında en çok Juventus'a uyuyor şu anki profili.. Flamini'den bekleneni alamamış Milan da ister mutlaka.. Sene başında Xabi'yi düşünüp transfer etmeyen Arsene Wenger ise bu çocuğa sarar mı onu bilemem.. Ama Cesc'in yanında da harika duracağını söylemek için kahin olmaya gerek yok..

14 YORUM:

apaç dedi ki...

herkes degen, benayoun gibi olmuyor tabii. çıkıyor arada böyle sissoko ruhlu futbolcular. babel'den de bekliyorum böyle bir çıkış. vasat riera'nın arkasında çürüyecek çocuk. şaka gibi.

genel anlamda beğendiğim bir isim leiva. yalnız biraz daha ısırgan olması lazım. gago gibi, çok efendi kalıyor sahada.

saçları kestirdikten sonra eser kalmamış bu arada petre'liğinden. epey açılmış yüzü gözü. ön libero dediğinin saçı da kısa olmalı zaten.

Alper Öcal dedi ki...

Brezilya'da bu tür oyuncu çok artık.

Bir tanesini ( Rafael Carioca )Gürkan Kubilay yaza yaza Fener'e getirmek istedi ama parayı veren Spartak Moskova çaldı düdüğü.

Ramires var, Hernanes var, her takimda bu tur 8 numara var.

Gremio'dan beri de takip ederim Lucas'i. Italya bence de daha uygun secim olur, Ispanya'da ise yildiz olur.

Murat dedi ki...

denilson da diaby de bence lucas'tan daha iyi. sanmıyorum ki wenger hamle yapsın.

Massimo dedi ki...

Diaby'mi ?

Aman dostum ne yaptin yahu ben en az 15 macini izlemisimdir onun adam daha 2 metre otesine pas veremiyor yahu. Hele bir macta ESPN spikerleri bile dalga gecmisti oyuncuyla o derece. Diaby'nin tek ozelligi ve en buyugu sadece cok kosmasidir, onun disinda 2 metreye pas atamayan adamdir nazarimda.

flamboyant forward dedi ki...

ben avrupa'nın elit takımlarından ekmek yiyebileceğini sanmıyorum bundan sonra.muhtemelen başaltı takımlardan birine gidecek.32'lik senna'ya 20 milyon bayılmaya hazır bir fenerbahçe'nin gelecek yıl ilk hedefi olabilir.

cisco dedi ki...

biz alamaz miyiz linderoth'un yerine? :) kewell, baros falan devreye girse.

ayhan seneye yine 30 mac boyle performans gosterebilir mi bilmiyorum, topalin yanina genc biri lazim.

mehmet guven'le takas yaparlar mi acaba?

sawero dedi ki...

premiership için biçilmiş kaftan aslında bu adam ama onunde gerrard ve boyle bir xabi alonso olunca oynayamıyor dogal olarak, ispanya da super olur da italya da fizigi cok da yeterli olmaz gibime geliyor. bi de petre nin yaninda kaan tangöze ye de çok benziyor bu adam

ynwa dedi ki...

lucas, bir defansif orta saha oyuncusu için gerekli sertliğe ve güce sahip değildir esasında, bunu belirtmeliyim. yaptığı gereksiz faullerin haddi hesabı yoktur maç içinde. ligde ilk 11'de çıktığı 9 maçın altısında liverpool'un puan kaybetmesi ise liverpool gibi orta alanıyla maç alıp/veren bir takım için bence tesadüf değil. son zamanlardaki en olumlu hareketi ise 'efendi traşı' olmasıdır. sissoko gittiğinde - iyi para kazandırmasına rağmen - üzülmüştüm ama leiva giderse birşey kaybedeceğimizi hiç sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

overrated derim başka da bir şey demem.

selaminko dedi ki...

sezon sonunda 7-8 milyon dolara gönderilmiş bir Mehmet Topal ve karşılıklı sözleşmesi fesh edilmiş Linderoth'un yerine bu isimi düşünseler keşke bizimkiler güçleri yeterse.

CaRtMaNtR dedi ki...

linderothun yerine görmek isteriz kendisini :D hayır zaten linderothu görmek kısmet olmadı şu genci koyalım topalın yanına mis gibi :D

Adsız dedi ki...

Bana kalirsa gercekten iyi bir oyuncu, ve Avrupa'nin hangi takimina giderse gitsin is yapar. Turkiye'ye gelir mi, orasi buyuk soru isareti bana kalirsa.

jose dedi ki...

İlerde kanımca matuidi'de güzel yerlere gelebilir.

os dedi ki...

Satış Listesine Konmuş 5 Milyon Pound ile..

hadi hayırlısı, Haldun Abi'den bir bomba daha bekliyoruz :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.