12 Mar 2009

,

Hamburg 1-1 Galatasaray


Kendi içinde hikayesi olan maçlar güzeldir, gelecekte güzel hatırlanır.. Galatasaray turu geçer mi bilmiyorum, son dakikalardaki buz gibi golü geçersiz saymasaydı hakem şu anda başka şeyler yazıyor da olabilirdik buraya ama çeyrek final gelmese bile 5 yıl sonra bu maç farklı hatırlanacak..

Sol kanattan oluşan tandem bir takımın 15-20 yılda bir görebileceği bir yapı.. Galatasaray bugün gördü bu ikiliyi, bu stoperlerle de biraz şansla gol yemedi.. 15 yıl sonra da hatırlayacağınız bir hikaye bu.. Hakan Balta 90 dakika mükemmeldi.. 10 kişi kalındıktan sonraki yeni göreviyle sahada yer alan bu Kewell'dan sonra, üzerinden gün geçmeden Avustralyalı'ya 5 yıllık sözleşme imzalatırım ben.. İyi oyun, kötü oyun bunlar önemli değil fazla.. Ama son yarım saatteki Kewell'ın ruhu, vücut dili, konsantrasyonu ayrı bir şey.. Getirdiğiniz yıldız futbolcudan iyi, kötü bunu beklemelisiniz sahada.. Oynadığı her maçta Kewell'dan sahaya yansıyan bu ciddiyet.. Son yarım saati de stoperde Kewell'la oynamak aslında bir futbol doğrusu değil.. Sakatlar düzelmediği takdirde Sami Yen'deki maça Emre Aşık'ın da yokluğuyla stoperde Kewell'la başlayabilecek mi Galatasaray? Bunun cevabı bence hayır.. O zaman bu maçta da Semih Kaya'nın hemen oyuna girmesi gerekiyordu.. Ama son yarım saatteki Kewell çok iyi olmasa da, ondan önemli olan hatasız oyunla verilen kararı doğruladı.. İkinci maça kadar zaman var.. Semih özellikle hazırlanacak o maça sanıyorum.. Bekleyip göreceğiz sonrasını..

Kırmızı kart yanlış.. Hem top hızlı, hem de Sabri çok rahat yetişir.. Son dakikadaki pozisyon tek tekrarı görerek buz gibi gol.. Ama tur gittiyse eğer bunlar yüzünden değil, 1-1'den hemen sonraki anormal Lincoln pasında Nonda'nın atamadığı golle gidecek.. 1-2'den 10 kişiye döndü maç.. 3-4'e gidebilecek skor korundu, avantajla dönülüyor eve..

Taraftarın görmek istediği takım ilk yarıdaki Galatasaray'dır.. İkinci yarıdaki gelişmelerse elde olmayan, 5 dakikada yaşanan şanssızlıkların sahaya mecburi bir şekilde tesir etmesi.. Kaptan sahaya bir şeyler yansıtabileceği ilk Avrupa maçından alnının akıyla çıktı.. Lincoln-Güven değişikliğinde yaşananlarla ilgiliyse bir şey yazmak istemem.. Fakat bu yaşananlar Trabzonspor maçında bir yol ayrımında bırakabilir takımı.. Değişikliğin doğruluğu yanlışlığı bir yana, ihale burada Lincoln'e kalacak.. Eğer bir hoca-oyuncu ilişkisi varsa bir futbol takımında kalması da gerek..

Maçın yıldızları Kewell, Balta, De Sanctis, Ayhan, Volkan.. Kovası yine Nonda.. Dengesizi yine Barış.. Bunun sonucu da tandemdeki sıkıntının yanında bir de orta saha zaafiyeti olacak Sami Yen'de.. Bu skordan ve bu geceki yaşananlardan sonra ikinci maçta her şeyi sahaya koyup turu alacak topçular.. Sistemin, taktiğin, kondüsyonun, futbolun gerekliliklerinin öneminin kalmayacağı bir maç oynayacak Galatasaray 1 hafta sonra.. Güzel hikaye, iyi sonuç.. Önemli olan bu gece sadece bu.. Ne Emre Aşık, ne Barış Özbek (Edit: Barış'ın gazına geldik, yokmuş ceza falan), ne de Lincoln.. Bazı maçlar özeldir, o şekliyle de kalması gerekir..

23 YORUM:

apaç dedi ki...

fazlasıyla mistik bir maçtı.

başta barış, sabri, volkan yaman, ayhan akman, arda olmak üzere tebrik ediyorum tüm takımı.

gica dedi ki...

tardini peki sami yen'de naparız sence, bir fikrin var mı?

Adsız dedi ki...

hakan balta da harry kewell da muazzamdı.

evet sendeyiz apaç:)

pi dedi ki...

apaç ne oldu canım? grubu sonuncu bitirir dediğin takımı hamburg da durduramayacak...

ama sen tabii daha iyisini bilirsin :)

Adsız dedi ki...

maçtan sonra bülent hoca;

kewell o pozisyon için hep aklımızdaydı. maç içinde alınan anlık bir karar değildi bu, dedi. herhalde hamburg maçında da kewell'ı izleyeceğiz sevgili parma.

tur şansıyla, kewell-semih ikigenine etraflıca değinebilir misin tardini. sence de çok cüretkar bir tercih midir kewell yoksa genç semih'e ne olursa olsun güvenilmeli midir hamburg maçında?

sevgiler, saygılar..

jose dedi ki...

@apaç

kewell ve hakan baltayıda tebrık etmelısın.

Maça gelınce...

Bulent Korkmazın degısıklıgı 10 üzerinden 10 numara bır degısıklıktı.

Mehmet Guvenı oyuna alarak oyunu tutmak hemde savunmayı saglama almak ıstedı 4-4-1'e dönerek.

Ayrıca Nonda ıcın soyleyecek soz bulamıyorum.Sene sonu şutlanmalı.

alessandro del piero dedi ki...

aman apaç nolursun balta'yla kewell'ı tebrik etme. edersen nerde hata yaptı bu aslan parçaları diye düşünücem çünkü..

şükrü saraçoğlu'nda bayrağı ikinci kez dikmemize az kaldı.. yürüyedur galatasaray..

Massimo dedi ki...

Hakan Kadir Balta dunyanin en iyi 10 defansindan biridir. Bu kadar komple bir defans oyuncusu suan dunyada cok ama cok azdir.

Kewell dunyanin en akilli futbolcularindan biridir, 70. dakikada bir pozisyon oldu, Kewell defans oyuncularina ne yapmasi gerektigini anlatiyordu.

Volkan Yaman demissin sanirim karistiriyorsun, zira son dakikarlda verdigimiz 3 pozisyonda da onun hatasi var, izlersen tekrarinda gorebilirsin.

Hakan Balta ve Harry Kewell bu takimin vazgecilmezleridir, bu kadar.

kapalıüst dedi ki...

harry harry keweell harry harry keweeelll diyor, lincoln'ü kınıyor, bülent hoca'yı tebrik ediyorum.

yürüyedurun aslanlar.

Parma Maniac dedi ki...

gica eğer sorunun cevabını bilsem şu anda burda olmazdım.. Avantajlı skordan başka söyleyebileceğim bir şey yok.. Söylersem zar atmış olurum zaten..

mavi balina, Semih Kaya'yı hayatımda izlemedim.. Antrenman performanslarını da bilmiyorum.. Oynamalı dersem bunu sadece hakkında çıkan ciddi haberlere ve yazılanlara göre söylerim.. Eğer oynatmayı düşünüp kararsız kalıyorsa Kaptan, bence oynamalı.. Kesinlikle hazır görmüyorsa yorum yapamam..

Adsız dedi ki...

Nonda'nın ruhunu çalmışlar. Ne kadar formsuz olursa olsun tercihim Karan olurdu. Kewell'a bişey demiyorum, bir AML ancak bu kadar stoper oynayabilir heralde.HKB ile iyi iş çıkardılar. Apaç'ın rüyasına girerler bu gece. Lincoln'ünde bu profesyonellikten ders alması lazım, tripleri sıkmaya başladı beni. 90 dakika mücadelenin etkilerini Trabzonda görebiliriz. Eksiklere rağmen 11 e 11 hiç de kötü oynamadık. 0-0 Bordeaux maçını düşününce, 1-1 fena skor değil.

Arkhe dedi ki...

"Kaptan sahaya bir şeyler yansıtabileceği ilk Avrupa maçından alnının akıyla çıktı.."

Bence sınıfta kaldı. :s

rustedsoul dedi ki...

Bülent Korkmaz hoca değil. Tırtbülent, Rıza, Ertuğrul, Rıdvan, Oğuz vs. vs. Bu adamların futbol altyapıları ne ki teknik direktör olarak sahaya birşey koyabilcek yetide olsunlar.

Bu maçta yaptıklarının yanlış olması bir yana, geldiğinden beri Galatasaray'ın futbolu geriye gidiyor, saçma bir hal almaya başladı.

Hoşgeldin Lucescu taktiği, hoşgeldin dan dun futbol felsefesi...

3 maçtır Galatasaray'ı futbolun tanrıları koruyor, eeeeeh yeter hep size mi diyip vurup kapıyı çıkıp gitmeleri an meselesi. O zaman işte, aman diyim...

apaç dedi ki...

@tüm hakan kadir balta sevdalıları

evet, iyi oynadı bugün hkb.

ama kabul edelim ki bunda en büyük pay martin jol'ündü.

bugün futbolla ilgili her insan bilir ki; yer kürenin koller'den sonraki en hantal futbolcusudur hakan kadir balta.

martin jol bırakın gs'ın maç kasetlerini izlemeyi, raporlarına dahi bakmamış olacak ki hkb gibi bir adamın bulunduğu tandeme olic'siz çıktı.

ve maçın skoruna ayhan'dan da, jansen'den fazla etki etmiş oldu.

tekrar söylüyorum: 3.sınıf bir pırpır forvet karşısında her dem rezil olmaya namzet bir isimdir hakan kadir balta.

kimseyi yanıltmasın bu günkü rüyamsı performansı.

alessandro del piero dedi ki...

@rustedsoul,

haftaya bu hamburg'u eze eze yenip de çeyrek finale çıkınca da burada olucaksın umarım.. o zaman görücez büyük kaptana laf atanların nasıl tırt olduklarını.. şu iğrenç karamsarlığınızı alıp da gitseniz keşke buralardan.. ilk yarı 11'e 11'ken deplasmanda hamburg'a top göstermemiş takımı futbol tanrıları koruyormuş.. senin gibilerden korusun bizi o tanrılar asıl..

futbol yapısıyla teknik direktör olmayı birbirinin olmazsa olmazı zannetmendeki dehaya ya şapka çıkartıyorum.. pele, maradona filan hep tarihin en büyük antrenörleriydi dimi ya, unutmuşuz valla..

rustedsoul dedi ki...

@alessandro del piero

Ben hep burdayım merak etmeyin.

İlk yarı top göstermeyen takım nasıl olurda 45 dakikanın 30 dakikası kendi ceza sahasından çıkamaz, rakip kaleye sadece 1 şut çeker; topla oynama ve isabetli pas oranı rakibinden kötü olur biri açıklasın lütfen... Bugün hamburg değil, bordo olsa rakip neler olurdu neler...

Bülent Korkmaz esaneliğine ve ismine şükretsin aksi halde bugün ve yarın denilecekleri tahmin edebiliyorum. şunların 10 da 1 ini Skibbe yapsa neler denirdi neler. e adamın ne suçu vardı peki her yaptığı hareket eleştirildi? Burdan şu sonuca varıyoruz, bu şekilde çok skibbe gider bülent gelir, gerets gider hagi gelir...

Konya maçını bir kenara koyarsak, bir tane organize atak yok, bir tane kendi becerimizle atılmış gol yok. Bu süre içinde rakiplerin kaçırdıkları ve Sanctis'in kurtardıkları var. Evet futbolun tanrılarının bizi terketmesi yakındır.

Futbol alt yapısı da önemli tabi; yoksa phil jackson, larry brown gibilerde teknik direktörlük yapardı.

ek olarak, maradona da fena başlamadı...

Adsız dedi ki...

apaç; ya ferhat öztorun'sun ya da fenerbahçe'li. başka bir açıklama getiremiyorum.

Adsız dedi ki...

@ falan koymayayım ama alınacak birileri mutlaka olacaktır.Elbette bir takımın içinde bazı oyuncuları diğerlerine kıyasla daha çok sevebilirsiniz ki bundan daha doğal birşey yok,ama bu artık aka kara deme noktasına getirirse insanı bazı şeylerin gözden geçirilmesi gerekir.Hakan Balta'yı sevmeyebilirsiniz,bu takımın altyapısından gelmemiş olabilir ya da 3'lü çekilirken arda-sabri-ümit gibi orada bulunması özellikle istenen bir oyuncu da olmayabilir ama bu,bu adamın geldiği günden beri verdiği çabanın gözönüne alınmamasına yol açmamalı.

Bugün belki de kişisel tarihinin en önemli performanslarından birini sundu HB.Ait olmadığı ama kotarabileceği düşünülen bir mevkide takımın asli stoperlerinin bile tek tük sergiliyeceği bir performans sundu.Evet ağır bir oyuncu ama bunun haricinde neredeyse kusursuz bir isim.Kendisinden çok daha hızlı pek çok ismin savunamayacağı pek çok isme adım dahi attırmayan,en azından etkili olma fırsatı vermeyen bir isimdir.Sezon başından beri bu kadar çalkantılı bir dönemden geçerken bile Ayhan ve De Sanctis ile birlikte takımın en istikrarlı adamları oldular.Bu gece de performansı tavan yaptı.Umarım bu çizgiden caymadan çalışmasını sürdürür ve daha uzunca bir süre bizimle olur.

Tardini,bence kırmızı sonrası performansta en az ilk yarıdaki kadar kıymetli.çünkü her maçın her saniyesi ideal bir ortam oluşmuyor futbol adına.bu gece ne kadar saçmalık varsa oluştu.takımın stoper oynayacak 3 adamı sakattı,4. satıldı ve 5.si de oyundan atıldı.sol açık oynarken dahi fiziken yetersiz olan adam stopere geçti.Herhangi bir takımın altüst olacağı bu ortamdan dahi sağ çıktık ki bence o kupa gelecekse bu gece olanların payı çok olacaktır o gün.pclion'da da aynı örneği verdim,palop'un gidip maçı uzatan golü atması gibi saçma gelişmeler iyi takımla büyük takımı,şampiyon takımı ayıran unsurlar.

Son olarak küçük hakan'a çokça sallıyoruz ve sallamakta da gayet haklıyız ama her blogta da benzeri örnekleri oluyor bunların ve en az diğerleri kadar tehlikeliler akıl sağlığı açısından.Galatasaray'ın her rakibine "eski gücünde değil" demekle,sezon başından beri iyi de kötü de oynasa "De Sanctis-HB-Kewell adam değil" demek,performans yerine kabiliyeti eleştirmek çok benzer unsurlar taşıyor bence.Bu eleştirileri yapanlara da selam olsun gerçi,sonuçta o kupa alınırsa hepimiz sevineceğiz ama en azından "böyle mesnetsizce sallamak bana ne kazandırıyor" diye düşünmeleri de gerekir.

adozzi21 dedi ki...

Biz bu filmi izlemiştik!

http://adocation.blogspot.com/

pi dedi ki...

Hakan Kadir Balta'nın Apaç'ın her provokatif yazısında iddia ettiği kadar yavaş olduğu bir yalan ve karalamadan öte bir şey değildir.

Elbette bir Sabri kadar hızlı değildir haliyle fakat bir Volkan Yaman kadar da yavaş değildir. Emre Aşık'tan da hızlıdır fakat bu kupada hızlı diyebileceğiniz kimse bu adamları madara edemedi.

Oysa adamların attığı golde adamını kaçıran, orta yapmasını engelleyemeyen Sabri, ofsaytı bozan da Volkan Yaman'dır.

Kewell zaten dünya çapında bir adam ama ben Hakan'ı çok, çok büyük bir oyuncu olarak görüyorum. Bugün kıymetini anlamayanlar da her güzel performansının ardından çamur atacak bir yer bulurlar artık.

İnanmayan açsın baksın Tardini'nin eski yazılarındaki yorumlara... Göreceklerdir.

aksilaz dedi ki...

volkan yine kötü oynadı.

Adsız dedi ki...

bence apaç ciddi değil. dalgasına yazıyor. herşeyi anlarım ama birinin sabri gibi birinin futbolculuğunu beğenmesini anlayamam..

evet bence apaç. inceden dalgasını geçen biri.

Adsız dedi ki...

son birkaç haftada yazı sıklığı azaldı mı, yoksa bana mı öyle geliyor? bir cevap verirsen sevinirim parma. sorgulama, niye yazmıyorsun anlamında değil de merak işte.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.