19 Mar 2009

Galatasaray - Hamburg Preview


İki takım da sakatlıklardan kırılıyor ama hangisi daha kötü durumda diye soracak olana söylenecek tek şey var.. Galatasaray'ın muhtemel Volkan, Balta, Güven ve Sabri'den oluşabilecek olan muhtemel geri dörtlüsü.. Korkunç..

Semih oynamalı mıydı bilmiyorum.. Hayatımda bir kere izlemediğim o yaştaki bir çocuk için oynamalı dersem ayıp ederim.. Diyen çok ama.. Monaco maçından girip damara enjekte yapmaya bile çalışıyorlar ki gerek yok.. Bildiğim şeyse Kewell'ın stoperde oynamaması gerekliliği.. Hamburg maçından sonra haklı olarak çok övdük, destan yazdık ama Kewell sadece hata yapmadı stopere geçtikten sonra.. Mükemmel stoperlik falan göstermedi.. Bir hava topu aldı, yandan kesilen bir topu uzaklaştırdı.. Elde başka bir şey yok.. Onu oraya atıp Arda'nın muhtemel yokluğunda orta sahayı biraz daha düşürerek Olic karşısında yem etmeye gerek yok.. 10 yıl sonra bile hatırlayabileceğimiz muhteşem bir anımız var, buna da saygı göstermek gerek biraz.. 'Kewell ilk maçta son 40 dakikada ne stoperlik yaptı be'den 'Kewell yerine Servet olsaydı acaba turu geçer miydik?' boyutuna getirmemek gerek işi.. Mehmet Güven'i denemiş Kaptan son antrenmanlarda.. Onun da kendi futbol yapısıyla orada saatli bomba olacağı bariz.. Ama hem Kewell'ı açıkta kullanabilmek, hem de Mehmet Güven'den orta sahada yararlanmamak adına bir taşla iki kuştur benim gözümde..

Hamburg'ta Mladen Petric yok.. İyi, güzel.. Ama maça başlangıçta bunun avantajdan çok dezavantaj getireceğini düşünüyorum.. Klasik 4-4-2'yle birlikte çok hareketli Olic ve Guerrero ikilisiyle başlayacaklar.. Bizim defansı düşününce ilk etapta Petric'li bir ikili daha iyi olabilirdi.. Eleman çok sağlam topçu tabii ki, olmaması da opsiyonlarının bir azalması adına muhakkak avantaj ama ilk etapta klasik çift forvetle bu defansa karşı başlamalarını oh ne güzel olarak göremiyorum ben.. Trochowski'nin olmaması da keza öyle.. Alanzinho'nun dağıttığı Galatasaray kanadını Trochowski'nin oynamaması durumunda oynayacak olan Pitroipa öldürür.. Avantajı var mı? Belirsiz.. Bir opsiyon daha azalıyor fakat, maçın kötüye gitmesi durumunda Jol'un hareketleri kısıtlanıyor.. Bunlar elbette önemli.. Trochowski Hamburg'un bir sistemi varsa bu sistemin en önemli oyuncusu belki de.. Onun olmaması orta sahada oyunu ve topu tutmalarını da engelleyecektir.. Ki Petric'in yokluğunu da bu şekilde değerlendirmek mümkün..

Martin Jol dün biraz saçmalamış.. Akıl oyunlarına Premier League'den alışıktır tabii ama bu aşamada gerek yok bence.. İlk maçtan sonra da 10 kişilik takıma karşı baskı kurabildiler diye Türkler ikinci yarı titredi gereksizliğinde bulunmuştu kendisi.. Halbuki iç sahada 1-1'lik skor ve 10 kişilik bir ekibe karşı 20 dk boyunca Ivica Olic ve Jonathan Pitroipa'yı oyuna sokamayan, maç boyu endişeli bir edayla maçı izleyen başka bir titrek görmüştüm ben saha kenarında.. Olabilir ama, göreceli işler bunlar.. Çok önemli bir teknik adam Jol, çeyrek finalden önce böyle kurt bir hocayla karşılaşmamız da hem takım, hem de Kaptan adına şanssızlıktı fakat ilk maçta hata yaptı.. Devamı da bu maçta olsun derim ama hünerlerini gösterecektir maç içinde..

Eğer Kewell açığa geçip Güven stoperde başlayacaksa Arda kenarda başlayabilir.. Kaptan'ın ilk düşüncesinin 0-0'a bağlamaya çalışıp Lincoln ve Baros işbirliğiyle aradan kaçmak olacağını tahmin ediyorum.. Bu durumda sağ beke gelen bir Serkan Kurtuluş'un önünde açık oynayan Sabri bile çıkabilir sahaya ki sol tarafta Volkan varken daha sağlam bir tercih olur bu.. Sadece defans dörtlüsü nedeniyle beklentilerimi oldukça düşük tutuyorum büyük hayal kırıklığına uğramamak adına.. Sami Yen'deki son Avrupa maçımız mı acaba bu da diyordum eşleştiğimizde, Seyrantepe'den gelen haberler onu da yalanladı.. Belki bu sene, belki öbür sene birkaç Avrupa Kupası maçı daha görecek mabet..

3 YORUM:

yLdRm dedi ki...

Sağbek serkan, sabri onun önünde kewell stoper şeklinde ilk 11 çıkarmış Bild gazetesi.

http://walentino.blogspot.com/2009/03/galatasaray-hamburg-11ler.html

Alper Öcal dedi ki...

İstanbul'da berbat bir hava varmış, meşhur Bremen maçındaki havanın aynısı dedi oradaki arkadaşlarım.

Adsız dedi ki...

Haydi hayırlısı. Stoperde Semih, Kewell'in hücum gücünüde düşününce iyi duruyor, ancak Semih konusunda kaptana güvenmekten başka yol yok. Kewell stoper oynarsa 3 açık 1 bek ile defans dörtlüsü kurmuş olacağız. Kewell'in ilk maçta kapalı savunmada yaptıkları iyiydi ancak bu maç işler değişebilir. Haydi hayırlısı...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.