31 Mar 2009

Bombacı Cleveland


Sezön öncesi öngörülerde doğuda iki fire var.. Toronto Raptors'un play-off dışında kalabileceğini tahmin edebilen kimse yoktu sanıyorum.. Sam Mitchell'ın overrated olduğunu biliyorduk COY ödülüne rağmen, ama bu kadarını tahmin etmiyorduk.. Toparlayamadılar.. Fazla Avrupalılaşma nedeniyle yaşanılan fiziksel çöküntü müdür bunun nedeni bilmiyorum ama yine de bu kadronun sonu bu olmamalıydı.. Atlanta Hawks'a ve Dwyane Wade'e haksızlık etmişim, özellikle Hawks'a özürlerimizi bildiririm.. Geçen seneki 8.lik sonrasında Boston'a karşı içeride oynanan 3 etkileyici maçın devamının Cleveland-Orlando-Boston arkasına yerleşim için yeterli olabileceğini düşünmemiştim.. Mike Woodson da NBA'in ve kendi camiasının daima tartışılan hocalarından biri.. 4.lüğe ve ilk turdaki saha avantajına rağmen hala da tartışılabiliyor bazı seçimleri.. Dwyane Wade etkisi de özellikle takastan sonra damgayı vurdu sezona.. Eğer sıralama bu şekilde sonuçlanırsa bu iki takım birbirini kıracak ilk turda ama Orlando'nun 2. ya da 3. sırada olmasına göre aşağı taraflarda büyük oyunlar dönecek.. Philadelphia şu an Boston'un 3. durumda olması nedeniyle 5. sıra için pusuda bekliyor.. Detroit Pistons'un hatasının Allen Iverson takası olduğunu burada belirtmiştim.. Hem capi hallettiler, hem de daha iyi duruma geldiler diyenler ortalıkta yok tabii.. Denver'ın Billups'la atladığı boyutu gören Pistonlar kafayı nerelere vuruyordur bilmiyorum ama Joe Dumars bir süredir yaptığı güzelliklerin içine pislemekle meşgul.. Michael Curry nasıl bir seçimdir ya? Seçtin, yanlış olduğu ortaya çıktı.. Diretmek nedir peki? Off-season'da neler olacak acaba Detroit semalarında.. 7.liğe yayıldılar, Boston yerine Orlando'yu istiyorlar tabii.. Ama üst taraflarda işler her an değişebilir.. 5-6-7-8 arasında Orlando için büyük savaş dönecek ama bunlardan birinin Orlando'yu eleme şansı nedir ki? Muhakkak az ama Boston karşısında şansımız hiç olmaz, bari deneyelim demelerine de pek bir şey söylenmez..


New York Knicks benim bu sezon doğudan sürpriz adayımdı.. Çoğu kişinin aksine, beklediğim gibi sağlam da girdiler sezona.. Son zamanlarda kaybettikleri form sonrasında bir 5-10 maçtır geçerli değil bu ama ondan öncesinde bu eğlenceli takımı fazlasıyla izlemeye çalıştım.. Özellikle bir dönem, uzun bir süre boyunca açık ara en keyif veren basketbolu oynadılar.. Son yıllardaki köhne basketbol D'Antoni tarafından bir yılda anca bu kadar toplanırdı.. Uzun süre boyunca da play-off potasında kaldılar.. Eğer 2010 için yaptıkları hamleler olmasaydı daha iyi sonuç alabilirler miydi? Belki.. Ama hem 2010 için stratejist takıldılar, hem de aldıkları görece iyi görev adamlarıyla bu sene ve seneye için de ligde tutunmayı denediler.. Mike D'Antoni'nin bench'teki çirkef hallerini sevmek imkansız ama basketbol adına saygı duymamak daha da imkansız.. Pheonix'le ligin yapısını değişime uğrattığı yetmediği gibi NBA'in Lakers'la birlikte en büyük ve popüler iki camiasından birini (kabul ediyorum bunca başarısızlığa rağmen en popülerdir muhtemelen) diriltmeye çalışıyor.. Bunu da başarırsa adını altın harflerle yazar NBA tarihine..


Chicago son adaydı play-off için.. "Bulls'un kadro her türlü hak ediyor play-off'u ama Vinny Del Negro soru işareti oluşturan en önemli etken Chicago'da.. Onun dışında Derrick Rose'un gelişiyle birlikte kısa rotasyonunda bir şişkinlik var.. Onu çözmek için de coach ve GM'den ustaca hamleler gerekiyor.. Hinrich, Rose, Gordon ve Hughes dörtlüsüne nasıl dağılacak dakikalar belirsiz.. Luol Deng bu sene neler yapacak orası da belirsiz.. Uzun rotasyonunda da Tyrus ve Noah'ın öne çıkarılıp Gooden'a az süre verilmesi başarı için bence ana şartlardan biri.." diye yazmıştım sezon başı.. Del Negro kesinlikle şu an için yetersiz, bu sezon ortaya çıktı bu.. Eğer John Salmons - Brad Miller eklemesi gelmese bu sene bu atılım da gelmeyecekti muhtemelen.. Kısa rotasyonundaki şişkinliği Larry Hughes'ü göndererek çözmeye çalıştılar.. Uzun seçimlerinde sertlik ve savunma için Tyrus-Noah şarttı.. Bir şekilde o doğruyu da buldular ve Gooden Spurs'e paketlendi.. Play-off garanti mi? Charlotte ve Larry Brown iki galibiyet arkada bekliyor.. Chicago'nun son 7 maçından 5'i içeride ve bunlardan biri de Charlotte'la.. Şu ortamda geçileceklerse, zaten yeteri kadar istemiyorlar ve hak etmiyorlar demektir.. Chicago oldukça avantajlı ama her şey olabilir burada.. İki takımın mücadelesi de renklendirecek doğuyu son günlerde..


Tepeye en son gelelim.. Cleveland ve Orlando'nun yaptıkları atılım hakikaten muhteşem.. Orlando zaten ilk 3'te gösteriliyordu ama kimse contender muamelesi yapmıyordu bu çocuklara.. Bu seneki performansla biz contender'ız dedi Orlandolu'lar.. LeBron yine taşıdı takımını.. Mo Williams'ın ne kadar doğru bir ekleme olduğu ortaya çıktı bu sezon.. Boston'u geçtikleri yetmiyormuş gibi Lakers'ı da geride bırakıp lig birinciliğini aldılar söke söke.. Orlando'da farkı yaratan oyuncu kimsenin beğenmediği Jameer Nelson'ın yeteneklerini nihayet doğru yere kanalize eden iyi basketboluydu.. Onun gidişiyle dağılabileceklerini düşünmüştüm ama Rafer Alston eklemesi çok doğru zamanda geldi.. Hem skor yapabilen, hem de takımı oynatabilen, ligin iyi point guard'larından birini çok iyi ekledi Orlando.. Eğer Alston takıma iyice ısınabilirse çaylak Lee'nin de katkılarıyla iyi iş yapabilir Orlando.. 2.lik için çok kasıyorlar şu anda ve Boston'un karşısına yarı finalde ev sahibi avantajıyla çıkmak istiyorlar.. Öyle bir durumda kan çıkar o seride.. Boston çaptan düşmüş görünüyor ama şampiyonların bazen yaşadığı, bazen bilerek istediği düşüşlerdir bunlar.. Play-off'lar gelmeden Boston hakkında öngörü yapmak zor.. Şu an için alttakilerin ilk turda Boston yerine Orlando istemelerini bu bağlamda doğru buluyorum ben..

Doğu'nun hala toplam yetenekte Batı'nın gerisinde olduğunu düşünüyorum.. Ama normal sezonda bu sene doğu yukarıdaki üçlü, New York Knicks etkisi ve Charlotte-Chicago çıkışlarıyla çok daha çekişmeli ve eğlenceli bir konferans oldu.. Haklarını vermek gerekiyor..

1 YORUM:

Redman dedi ki...

Pistons'in Rodney Stuckey'nin onunu acmasi gerekiyordu bu sezon. Ayni zamanda Billups-Hamilton-Prince-Rasheed dortlusunun misyonunu tamamladigini dusunuyorlardi. Bu yuzden takas ettiler Billups'i zaten. Tabi dogru tercih Iverson mi olmaliydi? Ondan emin degilim kesinlikle. Rasheed'de bir kumar oynamislardi zamaninda ve sampiyonluk gelmisti. Bu sefer oynadiklari kumar tutmadi ama en azindan ellerinde Hamilton-Prince-Stuckey gibi bir cekirdek uclu ve salary cap'lerinde de daglar kadar yer var.

Sezon sonunda Carlos Boozer tarzi birini kadroya katabilir ya da meshur 2010 sinifini bekleyebilirler. Her turlu durumlari hic de fena degil bence.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.