2 Kas 2008

Tobias Linderoth


Tobias'la ilgili yorum gelmişti Olympiakos maçında, ne zamandır aklımda adamı unuttuğumdan yazamadım.. Bu adamdan umudu kalan yok artık sanıyorum.. Resmini aradığınızda Galatasaray formasıyla olan resimlerini bulmak bile fazlasıyla zor oluyor, o derece kopuk Galatasaray'dan.. Geldiğinde büyük sevinç yaratmıştı herkeste, ben de halay çektiğimi hatırlıyorum imzayı gördüğümde.. Ama tam o günlerde öylesine araştırırken nette İsveçli bir gazetecinin Tobias'la ilgili yazdığı bir yazıyı okumuştum.. Adam bütün yazıyı Tobias'ın injury prone olması üzerine kurup midemi bulandırmıştı o zaman.. O yüzden ilk senesinde yaşadığı anormal sakatlık da, şu andaki durumu da bende büyük sürpriz yaratmadı.. Biraz araştırmayla bu adamın kariyerinin sakatlıklarla geçtiğini görebiliyorsunuz zaten.. İskandinav ülkesinden gelip aslan gibi önlibero olunca bizim buralarda taş gibidir bu adam, kayadır kaya yaklaşımı var, hala Linderoth'un bu özelliğinin farkında olmayıp Galatasaray'a gelene kadar sakatlık yaşamayan Tobias'ın Galatasaray şanssızlığıyla bu hallere düştüğüne inananlar var mesela..

Tobias'ın sakatlıklardan en çok etkilendiği dönem Everton'daki periyodu olmuş.. 2 ciddi diz sakatlığı ve bunun dışında da türlü kısa süreli sakatlıklarla uzun süre takımdan ayrı kalmış.. Everton taraftarlarının da Linderoth'un futboluyla ilgili hiçbir zaman sorunları olmamış zaten, en büyük tartışmalar Tobias'ın injury prone olup olmadığı üzerine dönmüş Everton zamanlarında.. Sakatlık dönüşü formayı almasının zor olduğu dönemler ayrıdır tabii.. Gerçi ben Linderoth'un stilinin klasik 4'lü orta sahalı İngiliz takımlarında iç olarak oynamaya uygun olmadığını düşünmüşümdür hep ama orası önemli değil artık.. Everton'daki son senesinde düzenli oynama şansı bulmuş Linderoth, Moyes'in orta sahadaki ilk opsiyonu olmayı da son senesinde başarmış.. Ama onda da sezon sonuna doğru sakatlanıp takımdan ayrı kalmaktan kurtulamamış..

30 yaşına geldi Linderoth.. Bugüne kadar 25 lig maçını geçebildiği 3 sezon var İsveçli'nin.. 30 üzerine hiç çıkamamış.. İstikrarlı bir oyuncu olmak için 30'un üzerine en az 3-4 kere çıkmak gerekiyorken Linderoth sadece bu rakamlarıyla gösteriyor zaten yaşadığı sıkıntıları.. Peki Galatasaray'a gelmesi çok mu yanlıştı? Bunlar bilinse bile Galatasaray yönetimini yanıltan büyük ihtimalle hemen öncesindeki Kopenhag macerası oldu.. 25 maçın üzerine çıktığı 3 sezonun ikisi Kopenhag'ta Linderoth'un, burada ligin en değerli oyuncusu seçilmesi de cabası.. Galatasaray'dan önce 3 yıl boyunca belli bir istikrarı yakalamaya başlamış 28 yaşındaki İsveç Milli Takım kaptanını 3 milyona bulursanız her türlü alırsınız.. Dolayısıyla yönetime suç bulmak pek mümkün değil bence.. Ama bu adamın Galatasaray kariyeri bence bitmiştir.. Transfer sezonunda gönderilip bir takviye yapılması da şarttır yerine.. Geçen seneki anormal kemik sorunundan sonra bu sene de bir başka garip sakatlığın başına gelmesi de çok ilginç.. Önce topuktaki karartıyla başladı, sonra bilek kemiğindeki iltihaplanmaya döndü.. Futbolu salla, adamın sağlığı bozulacak diye korkuyorum ben artık..

1 YORUM:

lowrider dedi ki...

Yahu bu adam içimde uhde kaldi. Beklentim gercekten cok fazlaydi. Yazik oldu. On libero da Topal-Meira-Ayhan 3 lüsü rotasyonu olur artik normal sartlarda. Mehmet Guven'de gitsin artik takimdan.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.