6 Kas 2008

Kelt gücü devam


Boston yine sağlam girdi sezona.. Indiana deplasmanındaki ağır mağlubiyet çok garip değil bu takım için.. Celtics için reçete belli, yine en iyi galibiyet yüzdesini almaları gerekiyor bence.. O avantaj olmasa geçen sene doğudan çıkamayabilirlerdi.. Lakers'a karşı da etkisini gördüler o avantajın.. Yaşlılıktan söz ediliyor hep onlar için, eğer böyle bir dezavantaj varsa onu nötrlemek için iç saha avantajını elde etmeleri gerek yine.. Detroit 4-0'la girdi sezona ki son iki galibiyette Billups ve dolayısıyla Iverson oynamadı.. Michael Curry fena başlamadı sanki işe..

Philly'nin iki maçını izledim.. Arızalar fazla.. Şut sorunu devam ettiği gibi Elton Brand de son zamanlarda fazla orta mesafeye dayalı oynamaya başladı.. Şut özürlü bir takımda kötü değil ama takımın geneli için çok hayırlı değil bence.. Thaddeus beklediğim gibi harika girdi sezona, şu anda da %55'le üç atıyor ama bu performansın devam etmesi (en azından şut odaklı) zor.. Louis Williams ve Willie Green önem kazanacak ileride.. Anlamadığım bir karmaşa var şu anda takımda ama taşlar yerine oturacaktır..

Knicks yine dengesiz.. Çok kötü başlamadılar ama geçen senelerdeki dengesizlik devam ediyor.. Kolay değil tabii tabuları yıkmak.. Savunmadan ziyade en büyük sorunları hücumda şu anda.. Oturmayan şeyler var hücumda ki berbat bir yüzdeyle attılar 4 maçta.. 2-2 yine umut veriyor taraftara ama Steph bence şart.. Walsh orta yolu bulmaya çalışıyor, D'Antoni inatçı çıkıyor.. Bence haksız değil D'Antoni, en azından genel felsefede takım yapısı için doğru bir karar veriyor ama Steph gibi bir point guard'ın bu sistemdeki katkısı yadsınamayacak boyutta olur.. Kafası, fiziği ne durumda bilmiyorum ama orta yol bulunması Knicks için doğru olur bence.. Kontratıyla atsan atılmaz, satsan satılmaz bir durumda Marbury.. Kontrat bitiminde uzatması da zor görünüyor Knicks'le.. Bu durumda oynatmak ve oynatmamak arasındaki ince çizgi hakikaten çok pis..

Indiana'nın düşeceğini düşünüyordum ben 9'dan.. Boston galibiyetleri şaşırttı ama şu anda 1-2'ler.. Kaybettikleri takımlar da Pistons ve Phoenix.. Zorlayarak yenildiler bu takımlara da.. Biraz daha dikkatli izlemek gerekecek belki ama ben hala zor görüyorum play-off'u onlar için.. 9.luğu bile bulamayacaklar gibi geliyor bana..

Chicago'da rotasyon konusunda sıkıntı var beklendiği gibi.. Rose ilk 5'in direk adamı oldu, iyi de oynuyor ama oralara bir takas şart gibi.. Tyrus'a da şutunu geliştirirse iyi topçu olur dedik, gelişmeden eline ne gelir de sallarsa değil.. Noah'ın her zaman overrated bir eleman olduğunu düşündüm ama şu takımda aldığı 12 dakika az bence.. Drew Gooden'a da Tyrus+Noah'ın dakikasını veriyorlar neredeyse.. Kim savaşacak pota altında? Del Negro bunu bir cevaplasın önce..

Toronto'da Jermaine hakikaten sertleştirdi iyice pota altını.. Hücumda kötü bir kısa yüzdesiyle atmaya devam ediyor ama beklenen o değil zaten.. Hücumu yavaş yavaş bırakırken şu berbat orta mesafesini de bırakıp potaya daha yakın atışlar kullanmaya başlasa iyi olacak Toronto için.. Onun yaptığının çok daha iyisini yapan Bosh var zaten.. Solomon'un Calderon'un yedeği olmasını bekliyordum, ilk maçlarda o işi daha çok Ukic yaptı.. Detroit karşısında açılışı yaptı Solomon..

Washington berbat girdi sezona.. Orlando-Cleveland geçen seneden bildiğimiz gibiler.. Bir vites daha yavaş takılıyorlar sadece.. Milwaukee Bucks Ramon Sessions'ın rotasyona girmesiyle toparladı biraz.. O taraf ilginç daha önce de dediğim gibi, eğer oyuncuları doğru kullanırsa Skiles iş yapabilecek gibi.. Skiles söz konusu olunca biraz ağır takılmak gerek tabii.. Miami'de Chalmers çok ilginç girdi sezona ilk 5'te.. Oradaki sorun Marion ve Beasley arasındaki rol paylaşımının nasıl şekilleneceği üzerinden çözülecek bence.. Zaman gerek..

Atlanta çok bomba, bıraktığı yerden götürüyorlar.. Charlotte'sa Larry Brown'la pek bir sorun yaşayacak gibi bu sene.. Bernie babada kaldım ben hala Charlotte'ta.. Keşke onlar da kalsaydı..

3 YORUM:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
well, finally New York could win a game!
I want to remark the excellent numbers of Jose Calderon, I suppose that the arrogant Gilbert Arenas will not say the same commentators about Calderon in his blog this year.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Adsız dedi ki...

Gooden'in dakikalari ilk hafta canini biraz acitmis gibi...

Parma Maniac dedi ki...

Liberty Fighter Chicago Bulls taraftarı olsaydım belki.. Chicagolular düşünsün onu..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.