28 Kas 2008

Stephon Marbury


Sene başından beri Mike D'Antoni'nin süzgecinden geçip Knicks formasını bir türlü giyemeyen Steph'le ilgili garip hadiseler dönüyor son bir haftadır.. Marbury'yle ilgili açıklamalarında hep çok sert olan D'Antoni, Knicks geçen hafta takasları yaptıktan sonra takım kadrosu 7 kişiye düşünce Marbury'yi inactive list'ten çıkarıp Milwaukee maçı öncesinde al sana fırsat, bütün maç oynayıp beni etkile ve sene sonuna kadar devam et diyor.. Steph'in cevap: "Sağol, kalsın.." Bir süre bununla geçti Amerika'da.. Son Detroit maçından önce Nate Robinson ve takasla yeni gelen Cuttino Mobley'nin yokluğunda guard rotasyonunda sıkıntı yaşayan D'Antoni otelde tekrar Marbury'yle konuşup oynamasını istediğini söylüyor.. Steph ikinci kez reddediyor..

Marbury salak değil elbette.. Sene başından beri coach'u tarafından sert açıklamalara maruz kalmış, planlarda olmadığını defalarca öğrenmiş.. bir 3-4 yıl önce NBA'in sayılı PG'larından biri olarak gösterilen bir adam bu.. Ego şişkin.. Gördüğü muamelenin pek güzel olduğu da söylenemez.. Oynamak istemiyor artık D'Antoni için.. Çok haksız denecek bir durum değil bence.. Knicks'in play-off yolunda avantaj sağlaması için Marbury'yi mutlak surette kullanmaları gerektiğini söylemiştim daha önce, kullanacaklarını da düşünüyordum.. D'Antoni çok sert çıksa da başlarda mecburiyetten beklediğim opsiyonu kullanma aşamasına geldi ama beklemediği bir cevap aldı.. Marbury ve Curry konusundaki tavizsiz yapısına büyük hak verdiğim D'Antoni de gereğinden fazla sert konuştuğu için eleştirilmeli mi zamanında bilmiyorum ama Marbury ve Knicks ilişkisi artık bitti.. Zaten oynasa da bu sene sonunda %90 bitecekti ama Knicks'in şu aşamada bir play-off yapması çok çok önemli şehir için, Stephon'la çok daha rahat gelebilirdi o play-off..

Marbury'ye suç bulmuyorum.. Ama ben olsam çıkar, takır takır oynar ve D'Antoni'yle hesabımı sahada topu oynayarak görürdüm.. D'Antoni'ye de suç bulmuyorum.. Fakat dediğim gibi, tavizsiz yapısını sergilerken biraz daha sakin ve yumuşak olsa bu işten faydalanabilirdi şu anda..

Bundan sonraki Walsh hamlesini merakla bekliyorum..

1 YORUM:

ynwa dedi ki...

tipik starbury, bildim bileli topuyla değil sorunlarıyla konuşulan bir herif. hoş ona kalsa nba'in en iyi point guardı kendisi, öyle buyurmuştu zamanında...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.