19 Kas 2008

Servet & Marseille


Bugün bütün Türk basınında sayfa sayfa yer aldı Marseille'in Servet'i isteme haberi.. Fransız kaynaklarda da yer alıyor haber.. Anlamak pek mümkün olmadı ama Eric Gerets'in kendisini istediği belli oluyor..

Bu satış Galatasaray'ın sezon başında yapması gereken hamlelerden biriydi.. Emre Güngör'ün yaşadığı uzun süreli sakatlık belki bunu doğruya çıkardı ama Servet'in şu andaki satışı günümüz futbolunun içinde sorunsuz yaşamak için mutlaka yapılması gereken hamlelerden biri.. Bu tip yetenekten çok özveriyle ve cesaretle oynayıp büyük bir turnuva sonrasında prim yapmış oyuncuları elde tutmanın o takıma ekonomik bir artı getirmesi imkansız.. Servet hali hazırda aktif top oynayan futbolcular arasında en iyi Türk stoper, tartışması bile kabul edilmeyecek bir saptama bu.. Ama bahsedilen 8-10 milyon euro civarı da asla reddedilemeyecek, reddedilmemesi gereken rakamlardan.. Defanstaki bir yabancınız sabitse (Song/Meira), bu yabancının yanında parlayan Türk'ü satar, yerine yenisini koyarsınız.. İşleyiş böyle artık futbolda.. Elde Emre Güngör gibi bir çocuk varken Servet satılır, Emre Meira'nın yanına yerleştirilir.. Stoper yedeği de Egemen Korkmaz ya da Giray Kaçar gibi bir Türk'le desteklenir.. Neden sezon öncesi yapılmalıydı dedim, o zaman Egemen ve Giray'ı alıp bekleme yapmak mümkündü çünkü ama şu anda TSL liderinin oyuncusu bu adamlar.. Biter mi Türkiye'de stoper peki? Bitmez.. Milli Takım'da düzenli Gökhan Zan'ın oynaması varlık içinde yokluk çekmektir bu ülkede.. Emre Güngör nereden, nasıl çıktıysa yenisi de çıkar.. Servet mali değeri tavan yapmışken gönderilmeli, 2-3 sene sonra sattığının yarısına alma şansı da düşünülerek bir dönüşüm/değişim yapmayı başarmalı Galatasaray.. Meira-Emre tandeminin Servet-Meira ikilisinden çok daha iyi performans vereceği saptamasına da zerre değinmeden yazıyorum bunları..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

Bende böyle düşünüyorum...
Ki Servet acayip beğendiğim bir adam iken.

Stoperde dediğin gibi bulunur. Emre Güngör'ün yedeğine alırsınız Eren Güngör'ü yada Orhan Şam'ı

Emre Aşık'ında sene sonu sözleşmesi bitiyor. Gönderir alırsınız. Birde Meira'nin yedeği uzun stoper. Mesela Sedat Bayrak yada Bekir İrtegün.

Ha güvenemezseniz bu gençlere tutarsınız elinizde de Emre Aşığı 1 sene daha

Galatasaray 1996 da buna benzer çok kaliteli bir jenerasyon kurduğunda tıpkı bunun gibi şişman bir kadrosu vardı. Şimdi 28 kişi, o zamanda baya vardı.

Filipescu gönderildi. Bülent'e yer açıldı. 29 yaşından sonra futbolcu oldu Bülent. İlie gönderildi Arif'e yer açıldı. O döneme kadar 25-26 yaşlarında olan Arif'ten hiç bir ilerleme, kendini geliştirme hamlesi gelmezken. O dönemden sonra Arif Erdem oldu.

Yani şişman kadro biraz zayıfladı ve daha hızlı koşmaya başladı. Şimdide biraz zayıflaması gerek daha hızlı koşabilmek için. Mesela Yaser'e Özgürcan'a yer açık Bu sene sonu sözleşmesi biten 32 yaşındaki Nonda gitmeli. (İmzalanmış olabilir. Bence yanlış)

papaz dedi ki...

Servet Çetin satılır, bakkaldan 1 adet Eren Güngör alınır:)

Yanına Topuz'u da verirler artık belki:)

apaç dedi ki...

yazıya bütünüyle katılıyorum.

servet-meira ikigenine son vermemiz gerekiyor bir şekilde.

arzu edilinen taraf meira olsaydı 10 numara olurdu gerçi ama..

olsun bu da iyidir.

Adsız dedi ki...

extensor hocam kafan guzelkenmi yaziyorsun ilahi :) bulent dedigin kaptan dimi 29 yasindan sonra futbolcu olan :) gece gece guldurdun burda bizide.

servet konusunda evet haklisiniz arkadaslar bende cok severim serveti ama eger bu kadar para ediyorsa ve de kendide gercekten istiyorsa (ki servet dahil her futbolcunun hedefidir avrupada oynamak eminim kendide istiyordur gitmek) gonderilir iyi bir ucrete ve defans tamamen emre gungor meira ikilisine doner gobekte iyide olur.

cisco dedi ki...

bence de soylenen rakamlar dogruysa eger, satılması lazım. servet azmine hayran oldugum oyunculardan biri. ama artık futbolda carklar boyle donuyor. yoksa 1-2 sene sonra aglarsın para kazandırmadan gitti diye. 8-10M deniyor, turkiye'de 2-3M verip alamayacagın defans oyuncusu azdır bence.

marsilya da aynısını yapıyor. nasri'yi satıp yerine arfa'yı aldılar. satıcan ki para gelsin, para gelsin ki istegin bi oyuncuya sende tak diye basabilesin 10M.

L dedi ki...

eren güngör'e gerek bile kalmayabilir, veya bir başkasına. erkan ferin ne güne duruyor.

Mario Jardel dedi ki...

zaten adam sezon başından beri bar bar avrupa'ya gitmek istiyorum diye bağrıyor.. Hele ki böyle bir teklifte doğruysa bir dakika bile düşünmeden satmak, emre güngör ve her ne kadar pek haz etmesemde meira ikilisinden defansta verim beklemek en mantıklısı.

Protanopia dedi ki...

Bence de Servet bu kadar para ediyor iken satılmalı ama sezon sonunda. Hem takımda sürekli ciddi sakatlık sorunları varken hem de Uefa kupası'nda takım iddialı iken devre arası Servet'i atmak yanlışlık olur.

Sene başında o satılıp başkası alınsa olabilirdi ama şu anda risk alınmamalı.

Sezon sonuna kadar da performansı düşmez inşaalaah :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.