27 Kas 2008

Server Djeparov & Ahmed Kalil


Abramovich bu işi öğrendi.. En azından karışmamayı ve piyasayı rahatsız etmemeyi tecrübe etti son 1-2 yılda.. Eldeki fazlalıkların tamamını gönderip Deco ve Bosingwa'yı alıp transferi kapamaları zaten bunu gösterdi sezon başında.. Arada devam ediyorlar icraatlara..

Asya'da yılın futbolcusu seçilen Server Djeparov ve en iyi genç futbolcu ödülünü alan Ahmed Kalil Chelsea tarafından İngiltere'ye getiriliyor.. Bir süre takımla antrenmanlara çıkacak bu arkadaşlar, beğenildikleri takdirde de takıma transfer edilecekler.. En azından Simon Greenberg böyle diyor.. Asya Futbolu'nun gelişmesine yardımcı olmak istiyoruz tarzında gereksiz ve reklam kokan cümleleri de eksik etmemişler açıklamalarından ama özellikle 17 yaşındaki Ahmed Kalil'in ilginç bir topçu olduğunu söylüyorlar.. Pek boş bir iş gibi görünmüyor..

Asya Futbol Konfederasyonu ve Chelsea arasındaki bu iş birliği 2007 başında imzalanan sözleşmeyle yürürlüğe girmişti.. O zamandan beri hep Chelsea'nin Asya Futbolu'nun gelişimine katkılarını ön plana alan, daha çok ekonomik nedenlere dayanan bir anlaşma olarak görünüyordu.. O zamanlar da birçok Asyalı genç oyuncunun Chelsea'yle antrenmana çıkma şansı olacağından bahsetmişlerdi, Ahmed Kalil ve pek genç olmasa da Server Djeparov (26) bu şansı yakaladı.. Büyük kulüpler çeşitli pazarlara mantıklı bir şekilde girmeyi başarıyorlar..

Chelsea'nin Abramovich başa geldiğinden beri yaşadığı değişim ve gelişim incelenmesi gereken bir durum aslında.. Eğer bu Abramovich zarar veriyorsa futbola, ben vermeyenlerin yaptıkları işleri de görmek isterim..

2 YORUM:

ihk dedi ki...

server zico'nun takımı bbnyodkor'da oynuyor. bu bilgiyi de eklemiş olalım. rivaldo'yla birlikte oynadığı için kendini geliştirme fırsatı da buldu. milli takım'la da çok güzel işler yaptı.

chelsea bu adamları alıp idmana çıkarıyor. beğenirse alacak. ama bizim 4 büyüklerden biri asya ülkelerinden bir futbolcu transfer etse o kadar çok eleştirilir ki. chelsea server'i büyük ihtimalle almaz. ahmed genç olduğu için şansı daha fazla.

server muhtemelen rusya'da bir takıma gidecek. bugün de fenerbahçe'de oynayabileceğini söyledi. 14 milyon$'a guiza'yı alanlar bu tür futbolcular bulup semih'in yedeği yapmayı niye düşünmezler ki?

sawero dedi ki...

ya bu djeparov u sürekli galatasaray alıyor fm de 3-5 oyunumda da gördüm lan diyorum başka adam mı yok?, meğersem yabancı statüsünde sayılmıyomuş özbek olduğu için, aynı hak 2 futbolcuya kadar azeri kazak türkmen lerde de varmış, alsak ya iyiyse:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.