1 Kas 2008

Ramos neden gitti?


Juande Ramos'un gidişi blogların kapandığı zamana denk geldi, yazamadık.. Bu sabah Daniel Levy'nin Ramos'un gidişinin arkasındakileri sıralayışını gördüm.. Sağlam sallamış Levy Ramos'a.. Direk bir suçlama, adamın arkasından atıp tutma şeklinde değil bu açıklamalar ama yeterince komik.. Bazı oyuncuların yeterli performansı gösteremediğini, alınan ya da gönderilen fark etmeden bütün transfer yetkisinin Juande Ramos'ta olduğunu, Damien Comolli'nin transfer başarısızlıklarını (hangi başarısızlıklarsa), Dimitar Berbatov'un takımda tutulmak istenmesine rağmen yine Ramos'un direktifleriyle satıldığını söyleyerek aslanların önüne atmış Ramos'u.. Dün Jol'du, bugün Ramos, yarın Redknapp.. Bir şey değişmeyecek bu zihniyetle.. Tottenham sene başında tarihinin en iyi kadrolarından biri olarak görülmüş mü? Evet.. Peki bu oyuncuların potansiyeli ortadayken ve eksiksiz bir kadro kurulmuşken işler yolunda gitmedi diye hoca ne dediyse aldık demek ayıp değil midir? Öyledir.. Dimitar Berbatov'un geçen seneden beri ne dansözlükler yapıp zırt pırt büyük bir kulübe gitmek istiyorum diye tutturup daha sonra geri viteslerle durulduğu bir ortamda hocanın böyle bir oyuncuyu tutmak istememesi anormal mi? Levy'ye kalsa Tottenham'da kalmak istemediğini her fırsatta dile getiren Berbatov takımda kalacakmış.. Müthiş açıklama tebrik ediyorum..

Juande Ramos'un gidişi hakkındaki fikrim yanlış karar olduğudur.. Böyle bir kadronun bu kadar berbat sonuçlar alması kuşkusuz Ramos'un hatasıdır.. Keza Berbatov'un durumu geçen senenin ortasından belliyken forvet transferinin ve Berbatov'un gidişinin bu kadar geç kalması da hatadır.. Juande Ramos'un nasıl bir hoca olduğuna dair elde Sevilla'dan başka bir veri yok.. Ama orada başarılanlar çok değerli.. Geçen sene lige gelmesi ligin dinamiklerine alışması için çok önemliydi Ramos'un, ona rağmen bu kötü başlangıç daha kötü durdu ama Spurs'un de yaz boyunca çok büyük oynayıp yukarıdaki dörtlü arasına katılmak için hayli fazla transfer yaptığını, bunlardan 5-6'sının da direk 11'e girecek oyuncular olduğunu unutmamak lazım..


Harry Redknapp doğru reçete midir? Bence değildir.. EPL'nin en iyi hocalarından biri olduğunun farkındayım bu adamın ama böyle bir kaliteyi yukarı taşıyabilecek mantalitede olduğunu sanmıyorum ben.. Juande Ramos gibi bir adamı başa getirip denenmeyeni denemek, yeni işler yapmak peşine düşen bir kulübün 2 ayda o hocayı gönderip gelenekçi bir yapıya dönüş yapması nereden tutsanız elinizde kalacak vasat bir yaklaşım.. Redknapp gelir gelmez puanları toplamaya başladılar mı? Her hoca değişikliğinin böyle etkileri vardır.. Redknapp bu kadroyla çok fazla sayıda maç da kazanacak, yukarılara da taşıyacak Spurs'ü.. Ama yapılması gereken Ramos'un arkasında durmaktı bir süre daha.. Bütün dünyanın hemfikir olduğu Spurs'ün çok kaliteli kadrosunun tamamıyla hocanın kararları doğrultusuyla oluşturulduğu söyleniyorsa özellikle yapılması gereken tek şey seneyi Ramos'la bitirmekti.. Ramos'un ne kadar iyi kadro kurduğunu tek bir örnekle açıklamak isterim.. Robbie Keane'i çok yüklü miktara Liverpool'a çakıp David Bentley adındaki yetenek küpünü çok daha ucuza alıp takıma koyan adam sadece bu hareketiyle helal olsunu alır benden.. Pool'un yapması gerekendi 4-3-3'ün sağına Bentley'yi alıp koymak.. Spurs erken davrandı, üstüne daha yüksek paraya eldeki fazlalığı Liverpool'a çaktı..

Tottenham bu saçma sapan işler yüzünden zerre ilerleyemiyor yıllardır.. Bu saçma sapan işler yüzünden tarihinin en başarılı hocalarından biri takımdan kovulup Bundesliga'da şov yapmaya başlıyor.. Bunlardan bir diğeri Newcastle işte, yıllardır ortada halleri.. Anlamsız adamları başa getirip işleri batırdıktan sonra efsaneleri Kevin Keegan'ı gel bizi kurtar diye başa getiren bir kulüp o da.. Kurtarıcısı Keegan olandan bekleyeceğin nedir ki zaten? Ha Harry Redknapp gibi çok değerli bir hocayı parayı basıp getirdi Spurs ama bu kafa yapısında olduktan sonra getirdiğin adamın çok da önemi yok.. Gelecek senenin ortasında Harry babanın kovulup Portsmouth'tan ayrıldığı güne lanet etmeyeceğinin garantisi de yok.. O gün gelince de kendi düşen ağlamaz Harry'ciğim der geçeriz tabii..

9 YORUM:

Alfredo dedi ki...

juande ramos takımdan gider gitmez tottenham harry redknapp'la çıktığı ilk maçta 3 puanla tanıştı.İkinci maçta ise arsenal deplasmanından 1 puanla döndüler.bu büyük bir başarıdır.hoca değişikliğinin etkisinden değil bence bu.İngiltere tecrübesi olan bir TD kendini hemen belli etti diye düşünüyorum.

jose dedi ki...

bence ramosun takımı ıkıncı yarı cıkısa gecebılırdı kovulmasaydı..

ynwa dedi ki...

bence ortada net bir transfer fiyaskosu var. tottenham taraftarı bunun sorumlusu olarak kovulan sportif direktör comolli'yi gösteriyor ramos'dan ziyade. fiyasko diyorum çünkü bu takım 6 ay içerisinde senelik 50-60 gol çıkaran defoe, keane, berbatov üçlüsünü satıp yerlerine rus milli takımının yedek santrforunu alıyorsa ortada ciddi bir sorun vardır. pavluchenko mu kompanse edecek bu üçlüden miras kalan eksiklikleri ? evet robbie keane kesinlikle 20 milyon pound etmeyecek bir adam, tottenham liverpool'a müthiş çakmıştır kendisini ama keane spurs için çok değerli bir oyuncuydu ve sen onun yerini dolduramadıysan, spurs taraftarı için elde edilen meblağnın hiç bir önemi yok açıkçası. bir tarafta berbatov - keane - defoe öteki yanda pavluçenko - darren bent; görünen köy kılavuz istemiyor.

ramos'un geldiğinde 10 milyon kusur pounda aldığı sagbek hutton varken elinde, altı ay sonra aynı paraya bir başka sağbek corluka'yı almak ne derece doğru ? üstelik senin stoperlerinden biri sezonun %70'ini sakat geçiren king ile istikrarsız woodgate ise. böyle olunca da 5 maçtır corluka mecburiyetten stoperde oynuyor, yenilen gol sayısı ortada zaten. elinde aaron lennon varken bentley'e 17 milyon pound ödemek de mantıklı değildi defansta böylesine zaaflar yaşanırken.

kısacası tottenham berbatov, keane ikilisinden gelen 50 milyon pound'u çok kötü bir şekilde harcadı; berbatov'un transferin son gününde ayrılması kesinlikle bahane olmamalı. takımdan ayrılacağını duymayan bilmeyen yoktu, çok önceden yeri doldurulmalıydı ve kendisi transferin son gününde gittiğinde çaresiz kalınmazdı. spurs bu yazki transfer sezonundan dersler cıkardıysa ne ala, yoksa bir bu kadar daha sürünürler.

Alfredo dedi ki...

mourinho,

Ramos İngiltere'ye uyum sağlayamadı sağlayamazdıda bunu kabul edelim artık.Tottenham dediğimiz takım premier league'nin en iyi 5.kadrosuna sahip takım.Bu takıma hiçbir taktik vermesen sadece 11'i sahaya sürsen bile hiç olmassa seyirci desteğiyle 1-2 galibiyet alırlardı.ramos yönetiminde kendi evlerinde oynadıkları maçlar şöyle:

Tottenham 1-2 Sunderland
Totenham 1-2 Aston villa
Tottenham 0-0 Wigan
Totenham 0-1 Hull City

Ramos'un 8 haftada topladığı 2 puana karşı redknapp 2 haftada 4 puan kazandırdı.transferlere gelince Malbranque gibi bir yıldızı gönderdiler Sunderland'a o ise harika oyunuyla tottenham taraftarlarını coşturan bir futblcuydu sahanın her yerindeydi goller atıyodu attırıyodu bu adamı sen tutupta nasıl gönderirsin(transfer konusundaki tek başarızlığı).yaptırdığı transferler iyiydi ama takımı kullanmasını bilemedi diye düşünüyorum.saygılar

Alfredo dedi ki...

ynwa,

berbatov devamlı takımdan ayrılmak istediği yönünde açıklamalar yapıyordu ve çok iyi paraya sattılar.defoe as bile çıkmıyordu maçlara ama iyi topçudur kendisi.berbatovsuz bir r.keane ise düşünülemez onuda iyi paraya sattılar.gs'ye arda için 18-20 m euro verseler satmazmısınız?tabikide satarız.pavluchenkoya gelince çok yanlış yazmışsın.bir kere o milli takımda yedek değildi sakatlığı dolayısıyla oynayamadı maçlarda.bent çok iyi bir forvet.izleyince bunu görebiliyoruz.Bentley İngiltere milli takımında oynayan bir futbolcu o sözleri kulanırken bu adam kim neyin nesi diye bir araştırma yapsaydınız anlardınız ne kadar iyi topçu olduğunu.

ynwa dedi ki...

alfredo;

öncelikle yazdıklarımı hiç anlamamışsın ya da dikkatli okumamışsın, bir daha okumanı tavsiye ederim. şöyleki;

1- berbatov'un takımdan ayrılmak istediğini ben de söyledim ve ayrılacagının bir ay önceden belli bir şey olduğunu, onun yerine yapılacak transferin de buna paralel olarak önceden yapılması gerektiğini, yani zamanın bahane edilemeyeceğini belirttim.

2- evet defoe as bile çıkmıyordu, onu bilecek kadar takip ediyorum sağol ancak şuan eldeki 2 forvet mi defoe mu dersen 10 kere defoe derim.

3- robbie keane'in iyi bir paraya satıldığını ben de söylemişim değil mi? artı robbie keane'in, berbatov gelmeden öncede rakamları aşağı yukarı aynıydı.

4- pavluçenko euro 08 öncesi rus milli takımının 'yedek' forvetiydi. turnuvada sakatlığı nedeniyle oynayamayan pogrebnyak'tı, pavluçenko değil. böylelikle pavluçenko forma şansı bulmuş oldu.

5- şükür ki bentley'nin milli takımda oynadığını biliyorum. benim bentley'nin futbolculugu hakkında soylediğim tek bir şey yok yazımda. dikkatli okumadıgın gerçekten çok belli. benim dediğim lennon varken aynı mevkiye 17 milyon pound ödenerek başka bir ismin alınması. bentley ya da x farketmez.

YK dedi ki...

Ramos'un gönderilmesini doğru buluyorum ama EPL için uygun bir hoca olmadığı için ya da kötü olduğu için değil. Bazen bazı şeyler anlamsız şekilde kötü gidebiliyor..
Zokora'nın geçen ay içinde bir açıklaması vardı "Ramos geçen sene geldiğinde kazanan bir takım olmuştuk; kupa dahi kazanmıştık. Ancak bu yıl kazanamıyoruz." Oyuncular kazanamıyoruz derse kazanamaz o takım; zaten hoca değişikliği yapan takımların ilk maçlarını kazanması da bundandır; oyuncular daha rahat oynuyorlar; stresten uzaklaşıyorlar.
Ramos iyi hocaydı ama Tottenham için olmadı. Harry de iyi hocadır ama gelenekçidir ve garanticidir. Yeni yapılanma içindeki Spurs için boştaki hocalardan Mancini ya da Riijkard (ikisini de sevmem aslında ama yeni nesil hocadır ikisi de) olsa daha iyi olabilirdi.

Alfredo dedi ki...

ynwa,

1-pogrebnyak ile pavluchenko yu (isim benzerliği işte) karıştırmışım.kusurabakma.(olur böyle hatalar hangi kafayla yazdıysam bende şaşırdım kendime)
2-bentley cevabında ise ben totenhamla çıktığı maçları izleyip izlemediğini anlatmaya çalışmıştım.lennon sağ açıkta oynarken bentley sol açık yada forvet arkası oynuyordu.aynı mevki futbolcuları olabilirler ama bentley in sağ açıkta oynamadığını ve yinede çok iyi bir performans gösterdiğini hiçde gereksiz bir transfer olmadığını iyi işler yaptığını sölemeye çalıştım.yinede sağol.(yazdığımı okuduğumda sanki hiç izlememişsin gibi yazdığımı farkettim bunada kusurabakma)
3-Sana göre defoe daha iyi olabilir.Benim kişisel görüşüm Bent'in Defoe'dan daha iyi olduğudur.yinede sağol
4-benim yazdıklarımın bazıları sana cevap niteliğinde değildi(r.keane'in iyi paraya gittiği.berbatovun ayrılmak istediği vs vs)onlar içinde kusurabakma
verdiğin + bilgiler içinde teşekkürler.

jose dedi ki...

Ramos burdan Atletıco Madrıde gıdecektır.Eger tabı Aguirre gorevden alınırsa...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.