24 Kas 2008

Kaptan


Arsenal'in yeni kaptanı, Francesc Fabregas.. Eski kaptan William Gallas takımdaki gençleri medyanın önüne atınca önce kaptanlığı kaybetti, sonra kadro dışı buldu kendisini.. Arsene Wenger çözümü Cesc'i kaptan yapmakta bulmuş, tam isabet.. Gençlerin takımı Arsenal'de gençlerin en tecrübelisi olarak sahada bu işi yapabilecek bir çocuk bu.. Yaşı nedeniyle bu baskıyı kaldırabilir mi diye hemen tartışmalar başlamış İngiltere'de ama en anlamadığım iştir zaten bu.. Yaşla olan bir şey değil ki kaptanlık, o meziyet varsa kaptan olursun.. En yaşlıymış, takımın en eskisiymiş hiç anlamadığım bir şeydir bu.. Türkiye'de de böyle, Hasan Şaş gibi kendini kontrol edemeyen adam kaptan olabiliyor Türkiye'de.. Kötü anlamda söylemiyorum, o bant yakışmıyor ki o aykırı ruha, o aslana.. Keza Sabri, 1-2 yaşlı ayrılsa kaptan olacak Galatasaray'da.. Ne gerek var en eski, en yaşlı, en deneyimli kaptan olmalı düşüncesine? İşte Cesc, işte Trabzon'daki ilk sezonunda o mertebeye yükselen Song.. O meziyet varsa 20'sinde de olursun kaptan, yoksa takımın 20 yıllık topçusu olsan, en dedesi kıvamına gelsen olamazsın.. Wenger'in kararı şık.. Tabii ben Kolo Toure'yi de beklerdim ama çok da önemi yok..

Gallas olayı Arsene Wenger ve Arsenal birlikteliğinin en büyük kara lekelerinden biri olarak görülüyor şu anda Ada'da.. Arsene hocamın üstündeki baskı kötü sonuçlar nedeniyle artıyor.. 3 sene önce yaşansa şu olay bu tepkileri almazdı ama sonuç odaklı eleştiriler her yerde var..

Kadro dışı kalan Gallas affedildi, yarınki Kiev maçında forma giymesi bekleniyor 10 numaranın..

12 YORUM:

gica dedi ki...

parma off topic olacak ama,hakan ünsal hakkındaki düşüncelerin neler?bu kadar eleştirmesinin nedeni ne acaba?

Parma Maniac dedi ki...

Allah ıslah etsin derim sadece gica.. Bi ara yazacağım bu adamlarla ilgili, o zaman açarız zaten daha fazla..

Adsız dedi ki...

fazlasıyla overrated cesc'e yapılmış bir kıyak daha. kendisini özel kılacak herhangi bir yeteneği yokken bu kadar ön planda tutulması anlaşılır şey değil. isabetli pas yüzdesi yüksek dümdüz bir orta saha oyuncusu oysaki sadece.ayrıca gallas-cole takasıyla da wengerin ne kadar büyük bir kazık yediği kanıtlandı.

L dedi ki...

@adsız:

"hocam ne yaptın sen yaa" demeye bile dilim varmıyor. sanırım cesc senin kan davalın.
"dümdüz bir o.saha oyncusu". vay bee.

Adsız dedi ki...

Arsenal son derece siradan bir takim zaten aldiklari sonuclarla bunu da ispatliyorlar. Genclestirme evet guzeldir ama tum takimi genclestiremezsiniz. Araya 2-3 tane tecrubeli serpistirmelisiniz. Zaten her maglubiyetten sonra Wenger'in bahanesi "Ama cok genc bir takimiz" oluyor. Tamam eyvallah da bir zaman sonra, yemisim gencleri, basari lazim diyor insan.

Orhun

apaç dedi ki...

bu takımın kaptanı hala gallas, olmadısı toure'dir.

ben, bu sözde radikal kararla bir şeylerin değişeceğini düşünmüyorum.

eskiden kolunda band yokken paralel pas verirdi fabregas, şimdi bu işlemi kolunda band varken icra edicek.

tıpkı delgado gibi.

**bu arada ilk isimsiz arkadaşa yürekten katılıyorum. fabregas fazla abartılıyor. özer hurmacı'dan eksiği var, fazlası yok bu vasat ispanyolun.

L dedi ki...

hocam demek ki siz arsenal maçlarını farklı şekillerde izliyorsunuz, veya (bu laftan nefret ederim, kusura bakmayın ama)futboldan anlamıyorsunuz. diyecek bişeyim yok bu durum karşısında. anlaşılmaz.

Alfredo dedi ki...

günümüz futbolunun en iyi ortasaha oyuncularından olan Fabregas'a düz bir ortasaha oyuncusu diyen zihniyeti yiyim ben.Hiçmi Arsenal maçı izlemessiniz be kardeşim onun attığı pasları kaç futbolcu verebiliyor ki.Hadi premier league izlemiyorsunuz Fenerbahçe maçlarınıda izlemediniz?Arkadaşlarını o kadar çok gol pozisyonuna soktu ki sayamadım bile.

apaç dedi ki...

arsene wenger'in 18 olsun benim olsun fetişliği olmasa bugün gijon'larda, tenerife'lerde zor oynayacak adam dünyanın en iyi orta sahalarından he!??

yapmayın allah aşkına.

komple orta sahaymış.

ne defansif orta sahalar kadar güçlü, tempolu; ne de ofansif orta sahalar kadar yaratıcı, yetenekli olmadığı için böyle bir rol biçildi bu adama. ikisinin arası. ama hiçbirisi değil. budur fabregas. ispanya milli takımında torres'in dinlendiricisidir. kıyasa sokulduğu lampard ve gerrard'ın yanında hiçbir zaman esamesi okunmayacak olandır.

alperensaylar dedi ki...

17 yaşında ilk 11 oyuncusu olmuş ve o sezonda hem fa cup hem de community shield kaldırmış bir oyuncudan bahsediyorsunuz "düz orta saha oyuncusu" diye. biraz hıncal uluçluk seziyorum o sözlerde.
ayrıca özerden o kadar çok fazlası var ki fabregasın saymakla bitmez. zaten farklı mevkilerin adamlarını kıyaslamanın ne anlamı var? ha nuri şahin ile kıyaslarsanız tamam(ki kesinlikle nuri şahin fabregasın 1 adım önündedir yetenek olarak) da forvet arkası, sağ ve sol açık olarak oynayan adamla orta sahanın ortasında oynayan adamı kıyaslamanın ne anlamı var?
bir de kesinlikle katılıyorum yaş konusunda parmalıya. rüştü de oldukça genç bir yaşta kaptanlık yapmıştı fenerbahçe'de ki, tuncay da yine 20 yaşında fenerbahçe'de 2.kaptan olmuştu. keza cristiano ronaldo da 22 sinde portekiz milli takımında kaptanlık yaptı.

Adsız dedi ki...

farklı arsenal maçları seyrediyoruz sanırım. bana cesc'i özel yapan bir yönünü söyleyin yav? nedir bu cesc'i bu kadar özel kılan. çok fena bel mi kırar 70 metreden adebayor u mu bulur dripling yapıp içerileri mi karıştırır? ne yapar hakkatan yav? söyleyin bi öğrenelim bu cesc fetişizmini..

-00.26 adsız---

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

aklıma Ümit Özat geldi bir maçtan sonra FB taraftarına;
-gençleri ıslıklamayın. ıslıklayacaksanız beni ıslıklayın demişti. gallas'a gelince adı üzerinde galas işte.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.