6 Kas 2008

Hanedan?


Spurs berbat girdi sezona.. 0-3 başladıktan sonra dün de ligin sanıyorum ki en berbat kadrosu olan Minnesota karşısında 2 uzatmaya giden maçı zor aldı Spurs.. Tony Parker 22/36'yla 55 sayı atıp 10 ast 7 rebo eklemiş yanına.. İlk bakışta Tim Duncan zannediyorsunuz.. Duncan'da 30 sayı 16 rebo var.. Kenardan Roger Mason 26 sayıyla katkı yapmış.. Bu üçlünün dışında en yüksek skor 8 sayı.. Yine kayda değer bir asist ya da rebo katkısı alamamışlar diğer oyunculardan.. Roger Mason iyi bir bench topçusu, iyi şutör, savunmada da sağlam durmaya çalışan, gayretli bir çocuk ama gerçekten de Spurs'un şu anda Duncan-Parker'dan sonra en büyük opsiyonu olması garip.. Lakers'a gelse rotasyona 9. adam olarak girmeye çalışır büyük ihtimalle.. İşte hem yaşlanan, hem de erozyona uğrayan Spurs kadrosunun özeti bu durum.. Manu en geç Ocak'ta sahada, düzeltecekler de durumu ama bu sene geçen seneden de zorlanacaklar gibi duruyor..

Sezon başlamadan sadece play-off yapma ihtimalleri üzerinden değerlendirme yapmıştım, biraz takımlara da girmek gerek yavaş yavaş.. Phoenix Suns'ta D'Antoni'nin gidişi ve Steve Kerr dangozunun yavaş tempo diye diretmesi sonrasında tempo kaybı yaşayacaklarını biliyorduk.. Pre-Season'da da gösterdiler bunu, lige de öyle girdi Phoenix.. Şu anda maç başına en az şut atan ikinci takım olmalarına rağmen en skorer takım konumunda Phoenix.. Gelenekler kolay değişmiyor NBA'de.. Müthiş bir yüzdeyle hücum ettiler ilk 5 maçta.. %70'le oynayan Amare sağolsun tabii! 4-1'le iyi durumdalar ama yavaş temponun en önemli getirisi olması gereken savunma yapmaya uygun bir kadro değil Phoenix.. D'Antoni'yle göze batmayan Nash'li guard savunması çok göze batacak bu sene.. ShaQ ve Amare'den oluşan front court savunması da öyle keza.. Hiçbir şekilde iyi savunma yapmaya uygun değiller ve bunu yapmaları gerekecek ilerleyen dönemde..

Houston çok sağlam girdi sezona, Boston'dan içerde tokat yediler ama çok da anormal değil bu.. Teksas'ın en sağlam ekibi görünmeleri pek de umrunda değil kimsenin, bir süredir öyleler zaten ama bu takımın tek sorunu sağlık zaten.. Eskiden sadece beden sağlığına bakıyorlardı, Artest'in gelişiyle akıl sağlığı da önem kazanır oldu Houston'da.. İşleri sakat, sağlıklı kalmayı başarabilirlerse basketbollarını konuşmak için vakit çok olacak zaten..

Teksas'ın diğer takımı Mavericks Rick Carlisle'la birlikte atılım beklediğim bir takımdı.. Ki Carlisle şu ligin en iyi 3-4 hocasından biri.. İçerde Houston ve Cleveland'a kaybedip dışarıda Minny ve Spurs'ü mağlup ettiler.. Spurs deplasmanı skor olarak etkileyiciydi ama Dallas'ın muhteşem oyunu değil, Spurs'un feci yapısıydı skoru hazırlayan bence.. Beklediğimin altında girdi onlar da sezona..

Hornets üçte üçle girip dün içerde Atlanta'ya yenildi.. İlk 5 olarak ligin belki de en dengeli takımı durumundalar.. Biraz daha delici bir 2 numaraları olsa eksiksiz olacak 5'leri ama şu halleriyle bile muazzam.. 4-5'ler kendi içlerinde çok dengeliler.. Chris Paul'le şuta ve içeriye devrilmeye dayalı ikili oyunları müthiş oynuyorlar.. Yine Paul için biçilmiş kaftan olan çok şutör dış oyuncular var.. İlk 5 müthiş ama bench? Hornets için zurnanın zırt dediği yer işte burası.. Mike James uzun zamandır hiçbir şey oynamıyor.. James Posey bir play-off'la bence hak etmediği Robert Horry klasmanına yükseldi bench'te.. Çok şey beklendikçe etkileri azalır bu adamların, fazla beklenti yüklememek lazım.. Toplamı yeterli mi batı için? Bence değil..

Lakers ve Utah çok piyasa girdiler.. Lakers için hala yazamadığım yazıda değiniriz zaten geniş geniş ama Deron'suz Utah'ın 4'te 4'le girmesi güzel.. Batı'nın 3 play-off adayıyla 4 maçta kayıp yaşamadılar.. Portland çok dağınık.. Oden'in sakatlığı moralleri bozdu o tarafta.. Fikstürleri de çok zorlu ilk etapta.. Tokat üstüne tokat yiyebilirler şu anda, şaşırmamak lazım.. Başka takım var mı? Denver'ı Billups'la izlemek lazım ama şu anda en zayıf halka play-off yarışında.. Diğer batı çöplerine yine değinmeye lüzum yok.. Sacto'su, Minny'si, Memphis'i, OKC'si o kadar berbat kadrolar ki gitsin Euroleague'da oynasınlar demekten alıkoyamıyorum kendimi.. Minny'ye haksızlık etmeyeyim fazla tabii ama o kadar çürük elmalar ki bunlar, üstteki 8-9 takımla bu kadar uçurum olması çok can sıkıyor..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

Chris Andersen Denver'da oynuyor, NOH'da Birdman bile yok Julian Wright Hilton Armstrong falan yedekten geliyor frontcourta

Ayrıca OKC ile değil Minnesota ile iki uzatmaya gitti SAS

Parma Maniac dedi ki...

İlki hadi neyse de, Andersen'i ne içerek Hornetsli yaptım ben de anlamadım.. Açılamamışım demek ki daha.. Sağol, düzelttim..

Adsız dedi ki...

Memphis en geleceği olan takımlardan biri bence şu an. OJ Mayo-Gasol-Gay üçlüsü potansiyel olarak üst düzey. Gay zaten şimdiden all-star seviyesine yakın oynuyor. İki seneye bekliyorum sağlam bir patlama Memphis'ten.

peralta dedi ki...

umarım spurs beter olur...

L dedi ki...

abi neden spurs'e bu kadar çok düşmanlık ya:)
kötü gidiş tedirgin ediyor ama, düzelicez nasılsa. ayrıca başlık acımasız ve yazıyla kopuk olmamış mı be abi?

Parma Maniac dedi ki...

hiç yanlış anlamışsın en ufak bir düşmanlığım yoktur Spurs'e, sevdiğim ve saygı duyduğum rakiplerden biridir hatta.. Popovich'e de ayrıca hastayım.. Geçen seneki yumuşak Lakers'a karşı Spurs'ü görüp bu sene daha da aşağıya doğru inişlerini gördüğüm için attım başlığı, başka bir düşünce yok yani başlıkta ve yazıda..

L dedi ki...

tamam o zaman abi, eyvallah. ben şey için öyle dedim biraz, hani başlıkla ilgili yazıda pek bir şey yok da, ondan. dedim bulmuşken fırsatı, eziyor mu bizi ne:)

aşağıya iniş sanki olacak gibi biraz, zaten batı malum. bakalım, neler olacak.

L dedi ki...

ha bir de, benim o "neden bu düşmanlık" lafım biraz da peralta'yaydı aslında.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.