2 Kas 2008

,

Galatasaray 3-1 Gaziantep


672. kez yazıyor olacağım bu forma mevzusunu ama sıktı artık.. Bu kadar harcanmaz bir takımın forma değeri.. Bir takımın forma kültürü olmalı ya, bir geleneği olmalı.. Olay sarı-kırmızı giymemek, ana renkleri unutmak, bu turuncu nereden çıktı demek değil.. Tersine burada konuştuk turuncu mükemmel bir düşüncedir, farklı renkler gerekli diye.. Ama Ali Sami Yen'de Galatasaray parçalı giyecek.. Galatasaray 17 iç saha maçına parçalıyla çıkacak.. Kültürü, geleneği, yapısı bunu gerektirir.. Bütün dünya kulüpleri de böyledir.. Her takım yapar 4-5 tane forma ama iç sahada United'a kırmızı-beyazdan, Real'e düz beyazdan, Chelsea'ye düz maviden, Milan'a çubuklu siyah-kırmızıdan, Liverpool'a düz kırmızıdan başka bir şey giydirmezler.. Kültürdür bu, mirastır.. Geçmişe olan saygıdır.. Simgendir senin asıl forman, evinde o simgenle çıkarsın sahaya.. Galatasaray deyince akla gelmelidir sarı-kırmızı parçalı.. Bu kadar hoyratça davranılmamalı bu konuda.. Böyle geleneklerine bağlı bir kulüp böyle bir kültürü, geleneği nasıl es geçebilir, nasıl umrunda olmadan davranır anlayamıyorum.. Turuncu formanın uğurunu Kadıköy deplasmanında devam ettir, ama evinde parçalıyı giy artık.. Kimliğini unutturma daha fazla.. Yıllarca parçalı formasız çıktı sahaya bu takım, Allah'tan 2-3 yıldır bir uyaran var heralde geri döndü efsane forma.. Sene başında beyaz şortla giyilecek dediler, iyice heyecanlandık.. Ama bir kere dışında göremedik sahada, onda da kırmızı şort vardı zaten..

İyice yara oluyor içimde bu forma konusu.. Turuncu yaparlar, kırmızı fontla boğarlar.. Arkası düz kırmızı 3 parçalı formaya siyah font basarlar sahaya koyarlar elde siyah font fazlası kalmış da bitirmek ister gibi bir an önce.. Napıyor ama UEFA? Çekiyor ihtarı böyle okunmayan dandik fontlarla gelmeyin diye, Avrupa Kupası maçlarına turuncu üstüne siyah numaralarla çıkıyor takım.. Zor mu bunu en başında düşünmek? Zor olmamalı profesyonelleşmiş bu kulüplerde.. Ama Galatasaray UEFA maçlarına yan ve ön taraflarda kırmızı çizgili, arkası siyah fontlu abuk formalarla sahaya çıkıyor.. Baştan hepsini siyah yapsan hem daha şık duracak, hem de bu rüküşlük olmayacak halbuki.. 3 senedir formaların içine parçalı koyduran kimse Allah razı olsun ondan, dileğim o kişiden tekrar bastırıp bu takımın Sami Yen'deki her maça parçalısıyla, hatta mümkünse beyaz şortuyla çıkmasını da sağlamasıdır.. Unutulan kultürünü, unutulan kimliğini herkes hatırlayana kadar..

Maç yalan oldu forma konusundan ama yazacak fazla bir şey yok işte.. Turuncunun uğuru(!) der geçerim, çok rahat galibiyet oldu Galatasaray için.. Maçtan sonra Rıdvan konuşuyor, bütün suçu Antep'in üstüne atıp bak Eskişehir böyle mi demeye getiriyor.. O Eskişehir'i görürüz Antep karşısında da.. Kondüsyon sorunu halen devam ediyor takımda.. Bir de rölantiye çok erken başladılar.. Arda-Kewell skora birinci dereceden etki ettiler ama ikili sorunları devam ediyor.. Ona ayrıca geniş değinmek lazım ileride.. Benfica maçı kayıptır haftaiçi.. Yedek ağırlıklı çıkmak en mantıklısı olur diyeceğim ama çıkaracak yedek yok takımda, sakatlık gerçeği de böyle takımın..

Son olarak alakasız bir posta gelen alakasız bir yorumdan sonra başkaları yerime cevap vermiş olmasın diye buradan geçeyim.. Her maçı yazma gibi bir derdim yoktur burada birincisi bu.. İkincisi Eskişehir maçı blog yasağına denk geldi, 2-3 gün sonra yazılmaz maç yazısı.. Kupa maçlarıysa değer verdiğim mücadeleler değiller.. Türkiye Kupası olsa da olur, olmasa da olur bir organizasyondur benim için, ülke futboluna bir değer kattığına inanmıyorum.. O yüzden özel bir durum olmadıkça burada kupa maçları yazılmayacak.. Yine özel bir durum olmadıkça da Galatasaray'ın bütün lig maçları yazılmaya devam edecek.. Bunu bilerek girerseniz bu adrese beklentileriniz için daha doğru olur, hayal kırıklığı yaşatmak istemem kimseye zira..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

derbinin yorumunu ne zaman yaparsın.
ilk kez bir gs maçından korkuyorum. beraberlik diyorum o da sırf kadıköy meselesi.

Adsız dedi ki...

Sanırım sakatlara Kewell de eklendi. bu gidişle paf dan takviyeli çıkacağız maçlara, Nonda'ya ne oldu, Aydın nerelerde, giden gelmiyor.Parçalı forma görüşüne katılıyorum. ben beyaz forma pek tutmaz diyordum ama turuncu hariç hiç biri giyilmiyor nerdeyse. Bu fontların şekli şemali sezon içinde değiştirilemiyor mu?

Kapali Ust dedi ki...

İlk kısma katılmamak elde değil Adanaspor bizim kadar giymiyor turuncuyu!!

L dedi ki...

abi forma meselesine değindiğin için çok teşekkürler. biz kendi blogumuzda yazıyoruz her dakka başı filan ama, kim okur ki bizim mekanları. sen olabildiğince muhalif ol bari bu konuda da, belki bir gören, dikkatini çeken olur.
sezonun ilk maçı olan, içerdeki steaua maçı dışında parçalıyı henüz giymedik. beyaz şortla ise doğal olarak hiç giymedik parçalıyı.
neymiş "onu giydiğimiz her maçta kazandığımız için" giyiyormuşuz turuncuyu hep. hadi ya. var mı öyle dava. bütün kültür, gelenek, bir sempatik forma yüzünden çöpe atılsın. senin dediğin gibi, biz de sevdik bu formayı ama, boku çıktı.
evvelden merak ediyordum maç önceleri, "bu kez giymiş miyizdir acaba parçalıyı" diye.ama artık onu da bıraktım.eminim çünkü turuncudan.

apaç dedi ki...

forma konusunda en az senin kadar tutucuyum tardini. değil 17, kayseri deplasmanı dışındaki 33 maçta da giyilmeli parçalı forma. turuncu nedir allah aşkına. hayır estetik olsa gam yemem. marketing, endüstriyelleşen futbol der, geçerim. ama estetik de değil bu. halı sahadaki turuncu yeleklerin kollusu. tez zamanda içerden birilerinin müdahele etmesi lazım duruma. çekilmiyor zira.

maça gelince, çok tempolu bir ilk yarı çıkardık bugün. özellikle de ilk 20 dakika.. muazzam oynadık. o kadar çok pozisyon, o kadar çok aksiyon vardı ki, en uzun tezahürat 15 saniye sürebildi.

beklenildiği üzere uzun sürmedi tabii bu. ikinci yarı döndük gene özümüze.

lincoln'ü çok beğendim bugün.evet kimi zaman sami yen'de idare ettiği maçlar oluyordu; lakin ilk defa schalke'deki performansına yaklaşır bir seviyede idi bugün. keşke hep böyle kalsa diyecem; ama biliyorum bir temenniden öteye gidemecek bu. zaten bütün maçları sami yen'de oynama gibi bir opsiyonumuz da yok.

onun dışında arda solda oynadığı dönemlerde iyi işler çıkardı. zaten golü de, asisti de, penaltıyı da solda iken yaptı/yaptırdı.

sene başında da defa kere zikretmiştim. yoksa kewell, potter değildi bizim derdimiz. senin elinde arda gibi robinho ve ronaldo'dan sonraki en efektif sol taç çizgisi insanı var ve sen onu sağa hapsediyosun. en başından beri olacak şey değildi. bugün bir kez daha gördük bunu.

keşke tüm ı love yu harry kewell'cılar da görebilse. ya da itiraf edebilse.

neretva dedi ki...

Galatasaray taraftarı olmasam da aynı konuyu defalarca yazdım. De fa lar ca. Sonuna kadar hak veriyorum size. Bırak parçalı giymeyi 4-5 sene Galatasaray'ın kreasyonunda yoktu parçalı forma. Çubuklu giydi durdu. Mustafa Denizli de 2000 yılında Sami Yen'de oynanan maça beyaz forma ile çıkarmıştı Fener'i. Üzerinde sarı ve lacivert renkleri dahi yoktu. Bazı değerlerin unutulmaması ve sürdürülmesi dileklerimizle.

Adsız dedi ki...

20003 yılında cska deplasmanında mavi formayı gördükten sonra futbolu bıraktım zaten..

L dedi ki...

@adsız:

hocam o olympiakos deplasmanıydı. cska deplasmanında çizgiliyi giymiştik. siyah şort filan.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.