27 Kas 2008

,

Galatasaray 0-1 Metalist


Sonuç büyük hayal kırıklığı bunun altını çizmek gerek.. 1 puan liderliğin garantilenmesi anlamına gelecekti %90.. Galatasaray Metalist'in hızlı çıkan ve kaleye seri inen yapısını da gayet iyi törpüledi maç boyunca.. 81. dakikaya kadar iyi deplasman takımı diye nitelenen Metalist'in 5 dakikalık birkaç periyot dışında hücum anlamında istediği topu oynayamadığı bir maçta pozisyon yokken golü yemek ayrıca acı..

Rakibin yaptığı toplam pas sayısından (201) 2.5 kat fazla olumlu pas yapılan bir maçta (441, toplamı 581) bu kadar kısır kalıp gol pozisyonuna yeteri kadar girememek hoş değil evet.. Bunun çözümlerini yazmıştım daha önce.. Sistemle ilgili de gerekenleri yazdık, çokça da tekrarladık bazı şeyleri.. İşi oradan çıkarıp takımın genel sorunlarını değerlendirmek gerekiyor artık.. Bunun için 2-3 gün içinde kafamdakileri sıralayacağım.. Avrupa Michael Skibbe'nin elindeki tek kozdu mevcut durum içinde, bu gereksiz ve kesinlikle hak edilmemiş olduğunu düşündüğüm hayal kırıklığı yaşatan mağlubiyet buna hayli zarar verecek ama Alman hocanın gözümde hala yeterli kredisi var..

Maça dönelim, Sabri yine son zamanlarda sıkça olduğu gibi takımdaki en iyi oyunculardan biriydi.. Bir sağ açık olarak devşirme beklik yaptığı şu ortamda bu çocuğun bekteki bu performansı büyük takdir alması gereken futbol hadiselerinden biri ülkede.. Şu an Türkiye'deki bütün beklere açık ara yapan Gökhan Gönül'den sonraki en iyi sağ bektir Sabri.. Solda bu maçta oynayan Volkan benim futbola bakışıma göre Hakan Balta'ya her zaman tercih edilmesi gereken beklerden biri ama sağ bekte açık özelliği nedeniyle yerini zaman zaman kaybedebilen Sabri'yle Antalya'da sol açıkta çıkışını yapmış olan Volkan'ın iki açık bek ikilisi olarak doğru tercih olduğu konusunda kesin konuşmam mümkün değil.. Bu Sabri'yle Hakan Balta daha doğru bir seçim olabilir bazı görüşlere göre, hak veririm.. Ama Sabri bu dönüşümünü ve değişimini devam ettirdiği takdirde sol tarafa ne açık bek, ne de stoper bek, gerçek bir sol bekin gelmesinin de taraftarı olurum rahatlıkla..

İkinci yarının hemen başında Barış'ın oyuna girerek ilk 45 dakikada geriye yakın oynayıp orta sahayı güçsüzleştiren Meira'nın stopere geçmesi, ilk 10-15 dakika çok olumlu yansıdı sahaya.. Ama Barış'ın 60'tan sonraki anormalin de ötesindeki düşüşü takımın genel kondüsyon sorunuyla birleşince büyük bir kayıp oldu burada.. Kewell gol atamadığı maçlarda zarar vermeye devam ediyor, Baros da ilk 2-3 maçta yeni bir oyuncu olarak ters gelip önemli işler yapsa da çözüldükten sonra ortaya yeni bir şey koyabilmiş değil ve sakarlıklarıyla Güiza'ya yapılan eleştirilerden nasibini alacak gibi zamanla.. Lincoln yine takımın açık ara en iyi topçusuydu.. Şu anda ülkenin en değerli orta saha elemanı bu Lincoln..

Çok geniş çaplı takım değerlendirmesi dediğim gibi 2-3 gün sonraya.. Sistem dışında kalan etekteki taşları da dökmek gerekiyor yavaş yavaş..

10 YORUM:

Adsız dedi ki...

metalist sen bizim kardeşimizsin :))

Parma Maniac dedi ki...

theotheo diyor ki:

"lincoln ülkenin en değerli oyuncusu ha?

tello neci, alex neci, biraz maç izle maç öyle ordan uydurup yazma. gördün skibbeyi iyi takımı."

theotheo burada terbiyesizlik olmadığı sürece her yorumu yayımlıyorum.. Aslında yorumu yayımlanacak biri değilsin anladığım kadarıyla ama terbiyesiz kısımları editleyip fikir barındıran yazdığın bütün şeyleri bu büyük yayımlama isteğini kırmamak için koyuyorum.. Benzerini yaptığın takdirde devamı gelmez, terbiyesizlik dışında her türlü karşı fikri yazmakta serbestsin ama..

L dedi ki...

abi bu arkadaşın(theotheo) yorumu biraz şey gibi sanki, hani bizde "genellemek" hakim mezheptir; bir oyuncu bir güzel hareket yapar, bizim gözümüzde kral olur. aynı o hesap.taraftarın gozunde bir maçla veya bir olumlu hareketle kalıyor adam, sonra da toz kondurulmuyor kimseye. o yüzden kimseden kolay kolay vazgeçilmiyor.
sonra da bekle ki objektiflik olsun.

aynı, maçta neler neler yapıp, ardından "bir" pas hatası yapan oyuncuya ana-bacı sövmek gibi.

apaç dedi ki...

çok safsın sabri.

işin kolayına kaçmıyorsun. sürekli risk alıyorsun, arıyosun, istiyosun, çabalıyosun. kendine 15 metrekarelik bir alanı düstur eyleyip hakan kadir balta'cılık oynamıyorsun. aldığın topları bir, iki, üç, dört, tamam diyerek servet'e paralel olarak yollamıyorsun.

sağ bekim işte sağda bekler, gelen toplara bir iki vurur, az da efendi takılır taraftarın gönlünde taht kurarımı düşünemiyorsun.

bazen takımının çıkarları, bazen aşık olduğun renkler için sevimsizliği göze alıyorsun. içindeki amatör ruha ket vuramıyorsun.

bak ne güzel stoper bekçilik çıktı. varlığı senin varlığınla açıklanan arkadaşların var. düdük çalıyor, başlıyor; maç bitiyor duşlarını alıp, takım otobüsüne biniyorlar. 2 de olsa 3 de olsa sınıfı geçiyorlar. bırak sen de 5'i, modern bek olma çabalarını, maicon'ları, daniel alves'leri..

gel sen de dön şu stoper bekliğe. 15 metrekarelik bir alanda oyna şu oyunu, yorulma öyle haybeye. hem bazen ileri neyin çıkıp kanadını da boş bırakmazsın. ön liberoları da haybeye rahatsız etmezsin. sene sonuna doğru kornerden seken topların gelişine de bir iki tane vurup, hasbelkader maspelkader gol atarsan kral bile oluyorsun.

he sabri, ne dersin?

olur musun ikinci hakan kadir balta'mız?

kaçmak ister misin işin kolayına?

apaç dedi ki...

bu arada kewell geldiğinden beri ne oynuyorsa bugün de onu oynadı.

sadece gol atmadı bugün.

hacettepe'ye gol atınca tekrar hagi olacak.

şimdilik durulduk biz de.

hacettepe maçını bekliyoruz.

arnawut dedi ki...

Senin yazılarını; benim düşündüklerimin aynısını, benim yazamadığım şekilde yazmandan dolayı çok beğeniyorum Parma :)
Bugün stadta Sabri'nin yaptığı bi mallığın ardından önümde ki lavuğun ettiği küfürlere, içimden:D, "bu takımın en mücadele eden, en bişiler için uğraşan adamıydı ne diosun ...." diye benm de ona sövmem; Lincoln hakkında ki düşüncelerin ve en önemlisi, ısrarla Skibbee'yi savunman tardinibüfe sevdalısı yapıyo beni :) ellerine sağlık..

arnawut dedi ki...

He maça gelirsek hem tribün hem takım adına inanılmaz hayal kırıklığı yaşattı bana... Bugün k.çımı yırttım azcık destek arkadaşlar:D diye ama kapalı bile tırttı :@
Ayrıca bu takımın formunu nasıl yükseltcez onuda senin analizinde görücez artık :D

papaz dedi ki...

Volkan koridor oldu özellikle ilk yarıda, defansif açıdan çok zaafları var, geçen sene Sion maçında patlamıştı zaten balonu. Asla çok risk aldığım anlar dışında sol bek oynatmam ben Volkan'ı. Sol önde oynayacaksa amenna.

hagi dedi ki...

kewell konusunda aynen katılıyorum,fizik gücü çok zayıf üstüne bir de hiç oynamadığı sağ kanatta oynuyor ve takıma alenen zarar veriyor.Tabi "gariban" skibbe bunu göremiyor olamaz ama yedek bırakırsa nasıl üzerine gelineceğini bildiği için muhtemelen oynatıyor.Sağolsun yönetim adamın boynuna 6. haftada yardımcılarını kovarak ilmiği geçirdiği için rahat hareket edemiyor skibbe.

bir de dünkü maçtan benim servetin hatasından ve mağlubiyetten daha çok sinirimi bozan şey baros'un gene elle gol atmaya kalkıp kart görmesi oldu.Bir adam bunu ligde 4 defa yapıp sarı kart cezalısı duruma düşüyor ve hala aynı eylemi icra ediyorsa burada bir durmak lazım.Ya kasıt var ya da disipline edilemiyor.ikisi de birbirinden beter durumlar.

maça gelecek olursak,böyle iyi kapanan ve sert bir takıma karşı çok da kötü değildi galatasaray.metalist gibi agresif ve önde basan bir takımı maçın büyük bölümünde sahasına mahkum etti. çok fazla korner kazandı.tek sorun o kadar kornerden bir gol çıkaramamak oldu.bir de tabii ki baroş ve kewell'ın fizik yetersizlikleri takımının freni oldu.ben gelecekten ümitsiz değilim.iyi bir sağ açığa ihtiyacımız var sadece ama bu nasıl bulunur bilemiyorum.1 tane bile düzgün final pası yapamayan aydınla olmayacağı kesin.

hadesperado dedi ki...

skip-be diye bağırdığım bir veledimiz vardı, ondan 5 yiyen dedemiz de geldi tam oldu... bu nasıl bir yönetim anlayışı aklım almıyor, transferler (plaj futbolcumuz Meira hariç) ne kadar iyiyse, idare de o kadar kötü, bunu kimse inkar edemez sanırım...

geçen sezon sonu beklenmeden kovulan ve Galatasaray başkanını yalan söylemekle suçlayan bir adam, Galatasaray gibi bir kulübün aldığı beraberliklere sevinen bir veledin başına geçiyor, peki ne için? ve buna kimsenin sesi çıkmıyor, yahu hiç mi gariplik yok bu işte???

küçük büyük demeden her maç; Baros'u göz göre göre stoperlerin kucağında meze yapan, cin olmadan adam çarpmaya çalışan Aydın'ı her maç kurtarıcı niyetine sahaya süren, takımı ruhsuzlaştıran kendisi gibi donuklaştıran, mücadelesiz bırakan bir adamın sizde hala kredisi varsa şu sıralar yüksek faiz oranları nedeniyle çekemediğim taşıt kredisini sizlerden istiyorum, var mısınız?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.