29 Kas 2008

,

Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş


Garip bir stat bu Şükrü Saraçoğlu.. Galatasaray maçında da vardı gariplikler, bugün de vardı.. Galatasaray önünde daha iyiydi Fenerbahçe oyun olarak ama atılan goller, yine ilk gelen topların gol olma özelliğinin değişmemesi gibi hadiselerle galip geldi Fenerbahçe.. Bugün oyun anlamında daha kötü olmasına rağmen kazanmayı başardı.. Beşiktaş'ın oynadığı oyun, 50 dakika 10 kişi olan bir takım olarak olması gerekenden bile iyiydi.. Kaybetmemeyi hak etmişlerdi ama futbol bu..

Mustafa Denizli yenilen 2. golden sonra küçümser bir sırıtışla yansıdı ekrana.. Fenerbahçe'ye midir o gülüş, yoksa kendi defans oyuncularına mı bilmiyorum ama böyle bir zeminde defans hattını ileri kurmaya çalışan bir hoca yapılan bu hataları normal karşılayacak.. Zapatocny'nin hatası var, ama çok da büyük derecede değil.. O zeminde topun verdiği tepkileri kestirmek de mümkün değil.. Orta yuvarlağa yakın yerde kurulan savunmalar bu riskleri taşır bu zeminde.. Onun bedelini ödedi Beşiktaş..

Mevcut yapıyla 2. olmanın bile büyük başarı sayılacağını düşündüğüm Fenerbahçe'de iki derbide alınan 6 puan çok değerli.. Buna rağmen rakiplerinin arkasında olmalarıysa kendi sorunları, ilk haftaların faturaları.. Kadıköy'de, 10 kişilik rakibi önünde skor avantajına sahipken Alex-Josico, Uğur-Wederson, Deivid-Ali Bilgin değişikliklerini yapan Aragones hakkında yarın basın neler söyleyecek göreceğiz.. Başkası yapsaydı aman aman.. 4-2-0'dan sonra köy takımına elendi diye kovulan Ertuğrul Sağlam'ın yerine gelen Mustafa Denizli'yse 7 maçta Ertuğrul'un topladığını toplayamadı.. Zorlu bir maçı kazandırmışlığı yok daha takımına ama farklı bir şeyler denemesi ve bu maçtaki iyi oyunuyla eleştirilmesi için pek bir neden yok şu anda.. Zaten eleştirilecek bir şey varsa Beşiktaş'ta, bunların çok daha üst kademelerde olduğunu da bilmeyen yok ülkede..

Skor böyle olduğu için yarın Denizli'nin en çok eleştirildiği konu Holosko ve Bobo'nun neden yedek kaldığı olacak bizim medyada.. Onu diyen adamlar, benzer sistem üzerinde Denizli'nin yaşadığı sorunun çözümünü Holosko'yu sağ açık/forvet olarak oynatmak şeklinde yapanı da yerin dibine soktular..

Maçın en klas hareketi olarak Nobre'nin kaleye çivileyeceği yan ortayı mükemmel bir çıkışla alan Volkan'ın uçuşunu seçtim ben.. Şu maçın en estetik görüntüsüydü belki de.. Bir de asist yaptı.. İlk golü es geçiyorum, başarılıydı..

22 YORUM:

blazer dedi ki...

klasik oldu artık. üstüste 5. üstüste 4. kez 2-1. keşke cisse görmeseydi kırmızıyı. ama takımdan hala memnun değiliz . artık şu fb gs yi gs bjk yi bjk fb yi döngüsü masalı da bitti iyice.

FENER derbi sever.

bir de hala bjk lilr tribün diyor. arkadaşlar eriyorsunuz haberiniz yok. sürekli fenere ve cimboma yeniliyorsunuz bu ikisini salla kayseri sivas gibi diğer kafa takımlar bile sizi sürekli yeniyor. hala desibel ehehe bastırdık öhühü. tamam siz tribün kralı olun biz derbi kralı. biz razıyız.

maria lopez garcia dedi ki...

Genellikle çok doğru bulurum yorumlarını ama bu sefer katılamadım ilk paragrafına. Çok da uzun bir yorum yazmıştım sildim :) Ne 10 kişi kalmalar, ne Denizli, ne Aragones, ne hakem; rezalet bir maçtı. Tamam haksız yere o duruma düştü ama istese adam gibi top oynardı Beşiktaş, alırdı da maçı. Fener'e sıfır Beşiktaşa 1 puan vereceksin, bitecek olay.

ynwa dedi ki...

hayatımda gördüğüm en yalan kırmızı kartlardan biriyle maçın sonucu tayin edildi, yazık..

Doga dedi ki...

ne yapalım blazer tribündekiler mi çıkıp oynasın bir de? abuk subuk konuşuyorsunuz. hayır ben de çok memnum değilim de galatasaray'ın da fenerin de önündeyiz ligte hala, galatasaray yarın yense bile. o nasıl olacak? ehehe öhühü ama bu kadar boş, mesnetsiz bir yazı yazan adamdan çıkan ses nedir onu merak ederim ben.

blazer dedi ki...

biz sahada konuştuk. siz tribünde homurdandınız..asla şampiyon olamazsınız derbi kazanmıyorsunuz. gs de sizi bizden beter yenecek eminim ki. 3 büyüklerin maçlarına bakmaya gerek yok sivasa içerde kayseriye dışarda yenilen bir takım nasıl şampiyon olabilir. 25 haftaya kadar gerçek sıranız olan 4.cülük 5. cilik oraya dönersiniz.

8-0 lık liverpool maçında da desibel diyordunuz. golleri yazmaktan skorbord bozulmuş hala ehehe ehehe. evet aynı bu.

Turiaf dedi ki...

deivid in volesi de çok şıktı ancak köşelere yönlendiremediğinden dolayı rüştü kurtarmakta zorlanmadı.

Doga dedi ki...

Kim diyordu desibel diye 8-0 lık maçta rahatsız adam? Ne kompleksmiş bu arkadaş maçı kazanmışsın işte hala bir Beşiktaş tribününe laf sokayım çabası. İçeride o kayseriden 4 yiyen, dışarıda hacettepe dahil yenilmediği takım kalmamış adam kalkmış kayseriye sivasa yenilmekten(sivasla berabere kaldık o da hatırlatma olsun) bahsediyor bana. Seni muhatap alıp cevap verende kabahat. Devam et o nerenden çıkardığın belli olmayan sesleri çıkarmaya.

Parma Maniac dedi ki...

Tamam beyler sakin, maçın siniriyle ya da gazıyla yazmayın.. Bitsin tartışma..

Adsız dedi ki...

ya bu fenerden nasıl 4 yedik yanıyorum hala.

ama beşiktaşı fena benzeteceğiz....
(16. hafta)

yeterki yeteneğimizi sahaya yansıtalım.

bu maç için fener balıyla aldı derim. ama fenerin kazanacağını düşünüyordum. bjk iyice ezikleşti derbilerde hem takım hem taraftar olarak.

Adsız dedi ki...

peki tardimi.

fenerin son 4 yılda derbilerdeki üstünlüğünü neye bağlıyorsun baba.
son 4 yılda içerde dışarda bayağı bayağı winner oldular. hayır oynamasalarda kazanıyorlar ona kıl oluyorum.................

ayrıca fb nin kazanması bizim üçün iyi oldu. 16. hafta lideriz diyorum. 16. hafta bjk yi yenip liderliği alcaz ve artık 34 e kadar bırakmayacağız . yeter ki kapasitemizin farkına varalım.

Parma Maniac dedi ki...

Kötü oynadıkları derbileri nasıl kazanıyorlar sorusunun cevabını veremem ama derbilerdeki başarılarını bu maçlara yönetim, takım ve taraftar olarak kenetlenerek iyi hazırlanmalarının büyük faydası olduğunu düşündüğümü söyleyebilirim..

peralta dedi ki...

abi bence aragones'in başlangıcı hatalıydı. o lüksü nasıl kaldıracaksın. kazım, alex, uğur, deivid... nerde o bolluk arkadaş, mümkün mü öyle maç kazanmak? zico ilk geldiği zaman buna benzer bir oyun oynatıyordu ve hala 80'lerde yaşıyor diye eleştiriliyordu. aragones eleştirilecekse oyuna başladığı diziliş eleştirilmeli derim. yoksa uğur'un yerine dengeli vederson'u ve josico'yu alması doğruydu. kesinlikle önliberoları ikilemeliydi, ancak bu alex'i çıkararak değil, başka bir formülle olmalıydı.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe, beşiktaş'a karşı olan galibiyet serisini, beşiktaş'ın şampiyon olamadan geçirdiği seneler kadar uzun sürdürecek gibi:)

Doga dedi ki...

Gereksiz tartışma için kusura bakmayın.

Maç yorumum:

Uzun zamandır bu kadar kötü bir teknik direktör performansı görmemiştim. Hangi birini sayayım bilmiyorum. İlk sürpriz sistemin değişmesiydi. Tello'nun yokluğu sebep oldu buna bence. Tello o sistemin kilit oyuncusuydu çünkü. Tello olsa sistemi değiştireceğini sanmıyorum. O olmadığı için bu sistemle oynamanın bir manası olmadığını düşündü ve Fenerbahçe'nin kanatlarını kapamak için de 4lüye dönmeyi tercih etti bence Mustafa Hoca. Sürprizci hoca imajı meselesini de yabana atmamak lazım tabii burada. Tello'nun o sistemde yokluğunu dolduracak bir oyuncu yok bu takımda, o kesin ama bence yine de doğru tercih değildi sistem değişikliği.

Sistem değişikliğini geçtik, fahiş hatalar başkaydı. İlk önce Holosko'yu kesmek saçma ötesiydi böyle bir kadroda. Ertuğrul'un yaşadığı sorunla bir tutulmasına falan katılmıyorum kesinlikle. Denizli zaten Bobo'yu kulübede tutmayı göze almış kaç maçtır. Nobre-Holosko tercihinde her türlü Holosko'dur tercih edilmesi gereken bu maçta. Madem defansif çıkıyorsun yapman gereken, sana avantaj sağlayacak iki temel, basit şey var. Birincisi kendi defansının arkasına top attırmassın , biz 70 metreden kalecinin attığı topla gol yedik. İkincisi ilerideki oyuncuların kontratağa yatkın olur, rakip defansın arkasına attığın toplarla, hızlı,dribblingi olan oyuncularla tehlike yaratırsın, bizde Holosko otururken Nobre oynadı. Kaç tane topu aldı gidemedi duran top dönüşü falan dikkati çekti mi bilmiyorum.

Bunun dışında da kadro seçiminde büyük yanlışlıklar vardı. Kenarda Uğur varken, Sivok'u orta saha oynatma uğruna hayatlarında beraber tandem oynamamış Zapotocny'le facia cam adam Gökhan'ı ne akla hizmet tandem oynatırsın? Serdar Özkan ve ona 90 dakika sabretmek de ikinci bir facia.

En anlamadığım ise bu maçta değişiklik için 70'e kadar beklenmesiydi.10 kişi olmakla falan da alakası yok hep yapıyor aslında bunu Denizli geldiğinden beri, anlamak mümkün değil. Karşı takım yenik durumda, sürekli hamle yapıyor, oyunu tutuyor, uyutuyor resmen sense izliyorsun sadece. Devre arasında formayı giyen adam 70'te giriyor. 70'den önce değişiklik yapmak yasak mı sanıyor bu adam anlamıyorum ben. O saatten sonra yaptığın değişiklik de ne kadar işe yarayacak zaten.

Cisse'nin kırmızısı ağır denebilir ama onun da daha dikkatli olması lazımdı kesinlikle. Hak etmiyor Cisse bu takımda yabancı kontenjanı doldurmayı. Hak etmediği bir çok şeye sahip olan Delgado var bir de. Bu maçta kötü değildi diyebilirsiniz ama karşıda tek ön libero Selçuk'la oynayan bir takım vardı. 33'lük Yusuf'un tek ön libero Ayhan'lı Galatasaray orta sahasını ne hala getirdiğini gördük yakın zamanda.

Sergen'in de Allah müstehakını versin bu arada. Ertuğrul veya x kişi olsa ağzından girip burnundan çıkmıştı, babası gibi savundu Denizli'yi.

Bu sene için de şampiyonluktan ve 3 hafta sonraki Galatasaray maçından fazla umuduğum olduğunu söyleyemeyeceğim. Ters gelir bize Galatasaray. Defansif oynasak böyle oluyor, ofansif oynasak ligin belki de en iyi hızlı hücum yapan takımı olacak karşımızda. Tello'nun varlığı her türlü çok kritik ama bu takım için, o kesin. Bakalım inşallah yanılırız.

ihk dedi ki...

ben genel kanının aksine denizli'nin sahaya doğru kadroyla çıktığını düşünüyorum. hafta içi porto maçını oynamış fenerbahçe'nin yorulmasını bekleyip holosko'yu 60-65 gibi oyuna almak çok zekice bir plan. beşiktaş'ın fenerbahçe'ye göre artısı oyuna sonradan girip skoru değiştirebilecek adamlara sahip olmasıydı. denizli de bunu kullanmak istedi. cisse daha ilk yarı bitmeden atılmasaydı. zamanında yapılacak bir değişiklikle beşiktaş maçı kazanırdı.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was a good derby and Besiktas lost because it committed more mistakes.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

apaç dedi ki...

beşiktaş taraftarına helal olsun hakikaten. gene muazzam bir performans koydular ortaya.

fenerbahçe seyircisi ise ikinci golün anonsunda çok güzel guiza dedi. epey organizeydiler.

zaten bir gol anonslarında bir de deniz barış konusunda organizeler.

Adsız dedi ki...

@apaç

maçı fenerbahçe 2-1 kazandı . hatırlatayım istedim. beşiktaşlılar neden futbollarını başarılarını (artık olmayan başarılar) konuşmuyor da böyle gereksiz şeylere takılıyorlar anlamadım. valla ciddi ciddi çok bağırınca federasyon 3 puan yazacak diye düşünüyorlar herhalde.

büyük takımsanız büyük gibi davranın.. sonra birisi laf etti mi bişey demeye hakkınız yok. yukardaki eleman iyi demiş. skorbord bozuluyor hala taraftarımız muhteşem.

sinan dedi ki...

Vallahi alistik artik, 03/04'ten beri kentin karsi yakasindaki her macimizda sonuca hakem etki ediyor/etmeye calisiyor. Sabaha kadar tartisirim bunu, her sene Kadikoy'de hakem agzimiza ediyor patir patir. Kadikoy serimizi yine bi' hakem hatasi bitirmisti gecen sene, bu sene de surdurduler. Sonra avunurlar "ehehe 5 mactir yeniyoruz" diye, biktim artik cidden su olaylardan

Adsız dedi ki...

sanırım arkadaş kayseriden 4 yediklerini çabuk unutmuş. "içimizdeki fenerbahçeli" sayın denizli olmasa kayseriden beter gömecektik sizi saraçoğluna ya zor kurtardınız

jose dedi ki...

3-3-3-1 e ıhanet ettı Musftafa Denızlı

Bolat dedi ki...

Bana kalirsa bu macta sayet Cisse atilmasaydi Fenerbahce daha farkli bir galibiyet alirdi.

Besiktas'in eksik kalmasi oyun olarak Fenerbahce'yi de ciddi manada bozdu. Üstüne üstlük bir de buna 10 kisi kalmis rakibi yenemeyecek olmanin stresi de eklenince son vuruslarda, son paslarda mütemadiyen yanlis tercihler yapildi. Macin sonucunu Bünyamin Gezer tayin etti demek, en basitinden fanatik bir gözle maci degerlendirmek ve gercekleri görememektir. Unutmayalim ki macin skoru olan 2-1 e Fenerbahce, Besiktas sahada 11 kisi ileyken ulasti, eksik kaldiktan sonra degil.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.